Futbol Dünya Kupası’nda yıldız kayması

Dünya Kupası’nda yıldız kayması

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Peru’nun Yeni Zelanda’yı geçerek 35 yıl sonra Dünya Kupası biletini aldığı karşılaşmayla, katılacak 32 ekip belli oldu. Turnuvada bir çok yıldız futbolcu takımı elendiği için mücadele edemeyecek.

Dünya Kupası’nda yıldız kayması

Peru’nun kıtalararası play off-maçında Yeni Zelanda’yı 2-0 yenerek adını finallere yazdırmasının ardından, Rusya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dünya Kupası’na katılacak 32 takım belli oldu.

Haberin Devamı

Farfan ve Ramos’un golleriyle sonuca giden ev sahibi ekip, 35 yıl aranın ardından dev turnuva için bileti kaptı. Katılımcı takımların grupları, Moskova’da 1 Aralık’ta çekilecek ve ekiplerin dört torbaya ayrılacağı kura çekiminde belli olacak. 14 Avrupa, 8 Amerika, 5 Afrika, 5 de Asya temsilcisinin mücadele edeceği Rusya’da bir çok dev ekip ve bunların yıldız futbolcuları ise boy gösteremeyecek. İsveç’in sürpriz bir şekilde İtalya’yı elemesiyle eski dünya şampiyonu 1958’den bu yana ilk kez turnuvanın dışında kaldı. Avrupa’nın bir diğer önemli ekibi Hollanda’nın yanı sıra Güney Amerika’nın güçlü temsilcisi Şili de hayal kırıklığı yarattı.

Bayern Münih’ten Arjen Robben ve Arturo Vidal, Nice’ten Wesley Sneijder, Arsenallı Alexis Sanchez, Real Madridli Gareth Bale, Juventus’tan Buffon, Dünya Kupası’nda boy gösteremeyecek yıldız futbolcular olarak öne çıktı. Türkiye’nin elemeleri geçemediği turnuvada Süper Lig’den 24 futbolcunun katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

SÜPER LİG’DEN GİDECEKLER

FAS: Belhanda (G.Saray), Dirar (F.Bahçe), Boutaib (Malatya), Da Costa (Başakşehir)
NİJERYA: Onazi (Trabzon), Ekong (Bursa), Agu (Bursa), Omeruo (Kasımpaşa)
PORTEKİZ: Pepe (Beşiktaş), Quaresma (Beşiktaş), Neto (F.Bahçe), Beto (Göztepe)
SENEGAL: N’Diaye (G.Saray),
Gassama (Alanyaspor)
MISIR: Trezeguet (Kasımpaşa)
TUNUS: Ben Youssef (Kasımpaşa)
RUSYA: Neustadter (Fenerbahçe)
İZLANDA: Skulason (Karabükspor)
SIRBİSTAN: Dusko Tosic (Beşiktaş)
HIRVATİSTAN: Mitrovic (Beşiktaş)
İSVİÇRE: Eren Derdiyok (Galatasaray)
BREZİLYA: Giuliano (Fenerbahçe)
URUGUAY: Muslera (Galatasaray)
AVUSTRALYA: Behich (Bursaspor)