Dünya Kupası Dünya Kupası'na Brezilya damgası! Rekor kırdılar

Dünya Kupası'na Brezilya damgası! Rekor kırdılar

05.11.2022 - 18:33 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası heyecanının başlamasına sayılı günler kala futbolseverler geri sayıma geçti. Katar'da düzenlenecek dev turnuva öncesi turnuva tarihinin rekorlarını sizler için derledik. İşte Dünya Kupası'nın enleri...

Dünya Kupasına Brezilya damgası Rekor kırdılar

Tüm futbol dünyasının yakından takip ettiği 2022 Dünya Kupası'nın başlamasına sayılı günler kaldı. Katar'da düzenlenecek dev organizasyon için geri sayıma geçilen günlerde turnuva tarihinin enlerini toparladık. İşte Dünya Kupası tarihinin rekor başarıları...

Haberin Devamı

Dünya Kupası tarihinde en çok katılım gösteren ülke Brezilya oldu. Sambacılar, Dünya Kupası'na toplam 21 kez katılım başarısı gösterdi.

Almanya ve Brezilya, Dünya Kupası tarihinde en fazla maça çıkan ülke konumunda birlikte zirveyi paylaştı. Panzerler ve Sambacılar toplamda 109'ar kez Dünya Kupası arenasında sahne aldı. Brezilya aynı zamanda Dünya Kupası'nda oynadığı 109 maçın 73'ünde rakiplerine üstünlük kurdu. Sambacılar bu performansıyla Dünya Kupası'nda en fazla maç kazanan ülke oldu

Dünya Kupasına Brezilya damgası Rekor kırdılar

.

Dünya Kupası'nda oyuncular bazında en çok maç kazanan futbolcu konumunda Miroslav Klose bulunuyor. Alman oyuncu, Dünya Kupası tarihinde 17 kez rakiplere karşı oynanan maçlarda üstünlük kuran takımda forma giydi.

Haberin Devamı

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi turnuvada en fazla mutlu sona ulaşan takım Brezilya. Sambacılar, 5 kez Dünya Kupası'nı müzesine götürdü. Turnuva tarihinde en fazla final oynayan ülke konumunda ise Almanya bulunuyor. Panzerler tam 8 kez Dünya Kupası finali heyecanı yaşadı.

Brezilya'nın efsane futbolcusu Pele, Dünya Kupası arenasına da damga vurdu. Efsane oyuncu, Dünya Kupası'nda 3 kez şampiyonluk yaşadı. Pele, Dünya Kupası'nı en fazla kazanan oyuncu konumunda bulunuyor. Dünya Kupası'nda en fazla maça çıkan futbolcu ise 25 kez forma giyen Lothar Matthaeus oldu.

Dünya Kupasına Brezilya damgası Rekor kırdılar

Almanya, Dünya Kupası arenasında rakip fileleri toplamda 224 kez havalandırdı. Panzerler bu başarıyla turnuva tarihinin en fazla gol atan ülkesi oldu. Almanya Milli Takımı'nın eski yıldızı Miroslav Klose, Dünya Kupası'nda 16 kez gol sevinci yaşadı. Miroslav Klose, Dünya Kupası'nın en fazla gol atan oyuncusu. Macaristan Milli Takımı, 27 kez rakip fileleri havalandırmasıyla Dünya Kupası'nda bir turnuvada en fazla gol atan takım unvanının sahibi oldu. Bir turnuvada en fazla gol atan oyuncu ise 13 kezle JJust Fontaine oldu.

Yazarlar