Milli Takım "Dünya şampiyonu olacağız"

"Dünya şampiyonu olacağız"

11.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başarılarıyla dünya gündemine oturan Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı, Milliyet'e konuştu.

Dünya şampiyonu olacağız

MERT İNAN - İSTANBUL

Haberin Devamı

Ampute Futbol Milli Takımı’nın kaptanı Osman Çakmak, “2018 Kasım ayında düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda kupayı kaldıracağız” derken, takımın ‘Alex’ lakaplı golcüsü Rahmi Özcan, “Başardıysak birlikte, bayrak sevgisinden” diye konuştu...

Türkiye Futbol Federasyonu’nun “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonu olarak tüm Türkiye’nin yüzünü güldürmeyi başardı.

Vodafone Park’ta önceki gün oynanan final karşılaşmasında İngiltere engelini iki golle geçen ampute milliler, herkesin özlemini duyduğu büyük bir başarıya imza attı. Final karşılaşmasında ay-yıldızlı ekibin gollerini 25’inci dakikada Ömer Güleryüz ve 53’üncü dakikada Osman Çakmak kaydederken, İngiltere’nin golünü 50’nci dakikada Westbrook attı. Milyon dolarlık futbol camiasının gıpta ile baktığı Ampute Futbol Milli Takımın başarısını ise takım kaptanı Osman Çakmak’a sorduk. Turnuvadaki tek golünü final karşılaşmasında kaydeden Çakmak, “Allah nasip etti, ilk golümü finalde attım. Tekmeye kafa uzattık, ter akıttık, çok yorulduk. Takımın en golcü ismi 27 yaşındaki ikinci kaptanımız Rahmi. Ancak kimin kaç gol attığının bir önemi yok. Önemli olan takımın başarısı. Başarıya giden yolda en önemli unsur birlik olup kenetlenmek. Aramızda öyle arkadaşlarımız var ki, ciddi desteğe ihtiyacı var. Bazı arkadaşlarım çalıştıkları yerlerde idman için izin alamıyor. Milli sporculara, milli sporcu muamelesi yapılmalı” dedi.

Haberin Devamı

Şırnak’ta gazi oldu

Vatani görevini yaptığı sırada 1997’de Şırnak’ta gazi olduğunu dile getiren Çakmak, “Bölücü hainlerle girdiğimiz çatışmada sol alt dizimden aşağısını kaybettim. Takımda bir ben, bir de hocamız gazi. Diğer arkadaşlarımız trafik kazası veya başka bir takım nedenlerden ötürü engelliler. Başarıya giden yolda en önemli etken takım ruhunu yakalamak, aslında bu durum her iş veya meslek için geçerli. Hocalarımızın birlik ve beraberliğimize öncülük yapması bizi bu günlere taşıdı. Tüm kardeşlerimizin azim ve isteği vardı. Hepimizin eksikleri, hataları olabilir ancak önemli olan ekip ruhunu yakalamak ve iyi niyetle mücadele etmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Milletimize söz verdik’

Ocak ayından bu yana idman yaptıklarını anlatan Çakmak, “Mayıs ayında ligler bitince, Milli oyuncular olarak her 15 günde bir kamp yapmaya başladık. Kamplarda sürekli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla hareket ettik. Boş vakitlerimizi bile birlikte geçirmeye özen gösterdik. İngiltere maçından önce Polonya, Rusya, Gürcistan, Almanya ve İspanya’yı devirmeyi başardık. Almanya’yı 7-0, İspanyolları 4-0 yendik. Bu başarılarda hocalarımızın destek ve katkısına değinmezsek olmaz. Takım arkadaşlarımın çoğu öğrenci. Birçoğumuzun mesleği öğretmenlik. Devletin tanıdığı kontenjan hakkından yararlanıp öğretmenlik yapan birçok arkadaşımız mevcut. Ben ise savunma sanayinde çalışıyorum. Türk milletine söz verdik. Daha önce Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda üçüncü olmuştuk. 2018 Kasım ayında düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda kupayı kaldıracağız.” dedi.

Haberin Devamı

“Bana ‘Alex’ diyorlar ama ben Sergen hayranıyım”

Ampute Milli Takım’ın Alex lakaplı golcüsü Rahmi Özcan ise duygularını ve başarıya giden yolu şöyle anlattı:

“Altı ay önce Milli Takım kadrosu açıklandığında hep birlikte ‘Kupayı alacağız’ dedik. Üç günlük kızımı evde bırakıp kampa katıldım. 45 gündür evimden ayrıyım ve iki aylık kızımı görmüş değilim. Biz bu turnuvaya giderken her şeyi göze aldık. Kimi çoluk çocuğunu ihmal etti, kimi özel sektördeki işinden istifa etti, kimimiz fiziksel acılara katlanmak zorunda kaldı. Tek sevdamız bayrak aşkıydı. Yarı final maçından önce 10-15 kişilik taraftarların önünde oynamak nasıl olur denildiğinde Türk halkının stadyumu dolduracağını söylemiştim. Final maçında 41 bin kişilik Vodafon Park’ı 45 bin kişi doldurmuştu. Bizim bu günlere gelmemizde halkımızın duaları, desteği inkar edilemez. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in de katkı ve desteği var, bunu asla inkar edemeyiz. Takım arkadaşlarım bana ‘Alex’ diyor. Ancak Sergen Yalçın hayranıyım. Stilim de Sergen Hoca’ya benziyor. Benim çok gol atmam önemli değil, önemli olan takımın başarısı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde antrenörlük yapıyorum. Milli futbolcu olmamız sayesinde kontenjan hakkımız var. Üniversite ve kamuda çalışma hakkı tanınıyor. Başardıysak birlik, beraberlik ve bayrak sevgisinden... Türk halkına kutlu olsun.”

Haberin Devamı

İşte destan yazan milli oyuncularımız

Türkiye’nin gururu olan Ampute Milli Takım oyuncularının kısa hayat hikâyeleri şöyle:

Ömer Güleryüz (21): Finaldeki bir diğer golü atan Ömer Güleryüz Yeditepe SK’da futbol oynuyor. Güleryüz’ün sol ayağı doğuştan kısa. İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yükselokulu 2. sınıf öğrencisi.

Alican Kuruyamaç (25): Bir trafik kazasında ayağını kaybetti ve vücudundaki amputasyon futbolda tarih yazması için kaderi oldu. Gazi Üniversitesi Spor Bİlimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 2. sınıf öğrencisi.

Fatih Karakuş (36): Beş yaşında elektrik çarpması sonucunda sol kolunu dirsekten kaybeden Karakuş, Şahinbey Belediyesi’nde futbol yaşamına devam ediyor. Karakuş, Gazinantep Üniversitesi Antrenörlük 1. sınıf öğrencisi.

Mehmet Yunsur (30): Tarlada çalışırken sol ayağını saman makinesine kaptırıp kaybeden Mehmet Yunsur, tıpkı Fatih Karakuş gibi Şahin Belediyesi’nde futbol yaşamına devam ediyor. Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yükselokulu 2. sınıf öğrencisi.

Feyyaz Gözaçık (27): Doğuştan sağ bacağı olmayan Gözüaçık milli takımdaki gururlarımızdan... Ankara Eryaman’da beden eğitimi öğretmenliğine atanan isimlerden.

Muhammet Yeğen (22): Gazi Üniversitesi Spor Bİlimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Yeğen’in doğuştan bir bacağı kısa.

Barış Telli (27): Beş yaşında sokakta futbol oynarken bir araba ayağının üzerinden geçti ve o da bu olay sonrasında bacağını kaybetti. Her şeye rağmen yılmayan Telli, turnuvada akrobatik hareketler ve gollerle gururumuz oldu. Üç yıldır Ankara Sincan’da beden eğitimi öğretmenliği görevini yürütüyor.

Kemal Güleç (17): Şırnak’ta vatani görevi sırasında geçirdiği bir kaza sonucunda, ayağına düşen bir taş bacağını kaybetmesine neden oldu. Ampute Milli Takım’ın vazgeçilmezlerinden. Üniversiteye hazırlanıyor.

Serkan Dereli (22): Doğuştan sol ayağı olmayan Serkan Dereli de turnuvadaki özverisiyle dikkat çeken isimlerden. Dereli, Pendik Engelliler Spor Kulübü futbolcusu.

Rahmi Özcan (27): Sağ bacağı doğuştan engelli. Ankara İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nde görev yapıyor.

Fatih Şentürk (29): Şentürk, geçirdiği motosiklet kazası sonucunda sol ayağını kaybetse de yılmayan isimlerden. Şentürk, Ankara Batıkent’te beden eğitimi öğretmenliği görevine yeni atandı.

Selim Karadağ (39): Doğuştan sol kolu kısa olan Selim Karadağ, Ampute millilerimizin kalesini koruyor. Malatya Belediyesi’nde çalışıyor.

Osman Çakmak (42): Şırnak’ta vatani görevini yaparken mayına bastı, sol bacağını dizinin altından kaybetti. Roketsan’da çalışıyor.

Dünya şampiyonu olacağız