Skorer Dünya'da üzüldük Avrupa'da güldük

Dünya'da üzüldük Avrupa'da güldük

31.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünya'da üzüldük Avrupa'da güldük

Dünyada üzüldük Avrupada güldük

       GÜREŞTE Dünya şampiyonalarında Hamza Yerlikaya ve Şeref Eroğlu ile hayal kırıklığı yaşanırken, Avrupa Şampiyonası'nda beklenen madalyalar geldi. FILA'nın değerlendirmesinde grekoromende Şeref Eroğlu, Nazmi Avluca, serbestte Harun Doğan, Aydın Polatçı sıkletlerinin en başarılıları seçildiler.
       İsveç'teki 44. Dünya Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 63'te Şeref Eroğlu gümüş, 76'da Nazmi Avluca bronz alırken, Türkiye dördüncü oldu. İran'daki 33. Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda 58'de Harun Doğan'ın gümüşü ile yetindik, takım halinde 15 puanla 10. sırada kaldık. Beyaz Rusya'daki 45. Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 63'de Şeref Eroğlu ve 85'de Hamza Yerlikaya ile altın alan Türkiye, ayrıca iki bronz ile 40 puan topladı ve üçüncülüğü yakaladı. Slovakya'daki 41. Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası'nda da Türkiye'ye 69'da Yüksel Şanlı ve 130'da Aydın Polatçı iki altın getirdi. Millilerimiz takım sıralamasında da 43 puanla 3. oldu.
       Ankara'da düzenlenen 3. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası'nda Türkiye grekoromende üç altın, bir gümüş ve bir bronz ile birinci, serbestte bir altın, dört gümüş madalya ile ikinciliği aldı.
       Güreşte ilk kez gerçekleşen Dünya Uluslar Kupası'nda Türkiye grekoromende Polonya'yı 65 - 50 yenerek şampiyonluğu yakaladı. Serbestte takımımız G.Kore'yi geçmesine karşın yarı finalde Ukrayna'ya iki maçta yenildi, elendi.
       Grekoromende Şampiyon Kulüpler Kupası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi şampiyonluğu elde etti. Mısır'daki Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Ünal Orel ve Tekin Çağlar altın aldı, Türkiye 3. oldu.
       Makedonya'daki Avrupa Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, Mehmet Yozgat ve Fahrettin Özata ile iki altın, bir bronz madalya kazanarak takım halinde Rusya'nın ardından ikinci oldu. Arnavutluk'taki Avrupa Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda da Türkiye, 1 gümüş, 5 bronz ile takım halinde ikinciliği yakaladı. İngiltere'deki 12. Dünya Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda ise Erhan Bakır ve Serhat Balcı altına ulaştı.
       Deplasmanlı Serbest Güreş Ligi'nde 1997 - 98 sezonu şampiyonluğunu finalde TEDAŞ'ı 20-12 yenen Gebze Belediyesi ilk kez kazandı.
       637. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivanlığı, finalde geçen yılın şampiyonu Ahmet Taşçı'yı yenen Cengiz Elbeye kazandı. Kırkpınar Ağası Hüseyin Şahin, yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak hayata gözlerini yumdu.