Dünyadan Futbol Dusan Tadic gitti, Ajax çöktü! Eski yıldızdan takıma büyük hakaret

Dusan Tadic gitti, Ajax çöktü! Eski yıldızdan takıma büyük hakaret

24.10.2023 - 10:29 | Son Güncellenme:

Dusan Tadic'in Fenerbahçe'ye transfer olmasının ardından Ajax belini doğrultamadı. Sırp yıldızın eski kulübü ligin dibine demir attı.

Dusan Tadic gitti, Ajax çöktü Eski yıldızdan takıma büyük hakaret

Hollanda Eredivisie ekiplerinden Ajax, kulüp tarihinin ek kötü günlerini yaşıyor. Ligde oynadığı 7 maçta sadece 1 galibiyet alan Ajax'ta son olarak teknik direktör Maurice Steijn ile yollar ayrıldı. Dusan Tadic'in sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olmasından sonra Ajax adeta küme düşme hattına demir attı.

Haberin Devamı

BEKLENEN VEDA GELDİ

Ajax'ta Maurice Steijn dönemi kısa sürdü. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Temmuz ayında göreve gelen Maurice Steijn ile yolların ayrıldığı belirtildi. Steijn yaptığı açıklamada, "Her ne kadar üzgün olsam da Ajax için en iyisinin bu olduğunu düşünüyorum. Beni tanıyan herkes, Ajax'ı bu kulübü ait olduğu yere getirmek için her şeyi yaptığımı bilir. Ancak bunu başaramadım. Taraftarlara ve burada birlikte çalıştığım insanlara teşekkür etmek istiyorum. Ajax'ın kısa süre içinde yükselişe geçmesini umuyorum" dedi.

KÜME DÜŞME HATTINDA 

Eredivisie'nin ilk haftasında Heracles'i 4-1 mağlup eden Ajax, sonrasında çıktığı 6 maçtan 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Ligde 5 puanı bulunan Hollanda temsilcisi, 17. sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

Dusan Tadic gitti, Ajax çöktü Eski yıldızdan takıma büyük hakaret

VAN DER VAART'TAN TAKIMA HAKARET

Hollanda televizyonuna konuşan eski futbolcu Rafael van der Vaart, ""Benim gördüğüm b*ktan oyunculara sahip b*ktan bir takım!" sözlerini kullandı.

SIRP BASINI: TADİC'TEN SONRA AJAX ÇÖKTÜ

Sezon başında efsanesi olduğu Ajax'la kontrat yenilemeyen ve Fenerbahçe'ye imza atan Dusan Tadic, sarı-lacivertliler'de harika bir dönem geçiriyor ama eski takımı için işler hiç iyi gitmiyor. Sırp basınından Espreso, Ajax'ın Dusan Tadic'i göndermekle büyük bir hata yaptığını vurgulamıştı. Çıkan haberde, "Tadic'ten sonra Ajax çöktü" ifadeleri kullanılmıştı. Ajax takımının maestrosu Sırp oyuncunun sarı-lacivertli ekibe transfer olması sistemleri bozdu. Ajax, Hollanda'da profesyonel futbolun başlamasından bu yana ilk kez üst üste 8 resmi maçta galibiyet alamadı.

Dusan Tadic gitti, Ajax çöktü Eski yıldızdan takıma büyük hakaret

105 GOL, 122 ASİST

Dusan Tadic, Ajax takımı ile 5 yılda toplamda 241 maça çıktı. Tecrübeli on numara bu müsabakalarda 105 gol sevinci yaşadı. Sırp futbolcu bu mücadelelerde aynı zamanda 122 asist üretti.

FENERBAHÇE'DE 6 GOL, 4 ASİST

Sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olan Dusan Tadic, 17 resmi maçta 6 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Öte yandan Süper Lig'in ilk 9 haftalık periyodunda en fazla asist beklentisi üreten oyuncu Tadic oldu. Tecrübeli yıldız, maç başına 3.08'le ilk sırada yer alıyor.,

Haberin Devamı