Voleybol Eczacıbaşı'nın yıldızı Boskovic iddialı: Bu takım finallerde olmayı hak ediyor

Eczacıbaşı'nın yıldızı Boskovic iddialı: Bu takım finallerde olmayı hak ediyor

06.10.2023 - 11:20 | Son Güncellenme:

Misli.com Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Dynavit basın mensupları ile bir araya geldi. Medya gününde kulüp başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın yanı sıra başantrenör Ferhat Akbaş ve oyuncular açıklamalarda bulundu.

Eczacıbaşının yıldızı Boskovic iddialı: Bu takım finallerde olmayı hak ediyor

Misli.com Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Dynavit, yeni sezon öncesinde medya günü düzenledi.

Haberin Devamı

Eczacıbaşı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen medya gününe Eczacıbaşı Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş‘ın yanı sıra teknik kadro ve sporcular katıldı. Sözlerine Avrupa ve Milletler Ligi şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı tebrik ederek başlayan Faruk Eczacıbaşı, “Bizim için oldukça önemli bir gün. Bu sene, Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümü. Türk kadın voleybolu, Türkiye’ye çok büyük bir hediye verdi. Bence saman ateşi gibi kaybolmayacak şekilde kadın voleybolu kendisini Türkiye’ye göstermeye devam edecek. Bugün Türkiye’de kadın voleybolunun ne demek olduğunu herkes biliyor. Onun dışında bütün dünya, Türk voleybolunu gayet iyi öğrendi. Bizim görevimiz, bu yapıyı devam ettirmek. Devam ettirmek, başlamak kadar güç bir iş” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu sezonki hedeflerinden bahseden Eczacıbaşı, “Geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde final oynadık. Her kulvarda hedefimiz şampiyonluk olacak. Altyapı takımlarımızda katıldığımız her turnuvada da şampiyonluk hedefliyoruz. Geleceğin kadın sporcularına desteğimizi devam ettiriyoruz. ‘Geleceğe Smaç’ projesi ile birçok sporcuyu voleybol ile buluşturduk. 2023-2024 sezonuna 2 bin 150 lisanslı sporcu ile başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eczacıbaşının yıldızı Boskovic iddialı: Bu takım finallerde olmayı hak ediyor

FERHAT AKBAŞ: KURDUĞUMUZ EN GÜÇLÜ TAKIMLARDAN BİRİ OLDU
Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, bu sezon hedeflerinin ve hayallerinin çok fazla olduğunu vurgulayarak, “Milli takımımızın başarısını canı gönülden tebrik ediyorum. Aynı şekilde birçok yabancı oyuncumuz da kendi milli takımlarında başarılı performans sergilediler. Bu sezon, hayallerimiz çok fazla. Bundan dolayı çok heyecanlıyız. Bunun için bütün parçaları bir araya getirdiğimizi düşünüyoruz. Kurduğumuz en güçlü takımlardan biri oldu. İlk kez bir araya geldik, daha antrenman yapamadık. O kimyayı çok iyi tutturduğumuz bir sezon olacaktır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“NAZ DA ELİF DE ECZACIBAŞI SPOR KULÜBÜ’NÜN EMEK VEREREK YETİŞTİRDİĞİ İKİ PASÖR”
Çok yetenekli bir oyuncu grubuna sahip olduklarını aktaran Akbaş, “Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Naz da Elif de Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün emek vererek yetiştirdiği iki pasör. Naz ile neredeyse beraber büyüdük. Elif de çok önemli bir çıkış yakaladı. Tüm pozisyonlarda pozitif bir rekabet var. Benim amacım, bu rekabeti dengeli bir şekilde korumak. Eczacıbaşı’nın bize verdiği imkanları, kulübe kupalar kazandırarak geri vermek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

“BU RİSKİ ALDIK”
Milli takımda forma giyen oyuncularının izin dönemini uzun tuttuklarını ve zorlu bir fikstür ile başlamalarına rağmen bu riski aldıklarını aktaran Akbaş, “Bu problem sadece bizim takımımızda yok. Dürüst olmak gerekirse Türkiye Ligi’nin başında tüm takımların bocaladığı bir dönem olacak. Milli oyunculara kendi adıma verebildiğim en çok izin zamanını verdim. Daha fazlasına da ihtiyaç duyuyorlardı. Bu riski de aldık aslında. Kura olarak da zor bir fikstür ile başlıyoruz. Bu maçları da riske atmayı oyuncu sağlığı açısından göze aldık. Kontrollü bir başlangıç hedefliyoruz diyebilirim” dedi.

Haberin Devamı

TIJANA BOSKOVIC: BU TAKIM, HER ZAMAN FİNALLERDE OLMAYI HAK EDİYOR
Yeni sezon için çok heyecanlı olduğunu belirten kaptan Tijana Boskovic, “Bu sezon için çok fazla heyecan ve mutluluk duyuyorum. Bu takımın kaptanı olmak benim için büyük bir onur. Geçtiğimiz yıl, 2 final oynadık. Bu takım, her zaman finallerde olmayı hak ediyor. Yeni bir takımımız var. Gelen oyuncuların hepsi yetenekli ve üst seviyede oynamış oyuncular. Umuyorum ki günden güne daha iyi olacağız” şeklinde konuştu.

SİMGE AKÖZ: UMUYORUM Kİ BU SENE KUPALAR, ATATÜRK’ÜN KIZLARININ OLUR
Takım kaptanlarından Simge Aköz ise açıklamasında, “Çok güzel bir takıma sahibiz. Arkadaşlarımla sohbet etme fırsatına eriştim. Güzel bir enerji yakalayacağımızı düşünüyorum. Umuyorum ki bu sene kupalar, Atatürk’ün kızlarının olur” ifadelerine yer verdi.