Voleybol Eda Erdem: Türkiye için büyük bir olay

Eda Erdem: Türkiye için büyük bir olay

31.08.2023 - 12:04 | Son Güncellenme:

Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselen Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem ve başantrenör Daniele Santarelli İtalya maçı öncesinde basın toplantısına katıldı.

Eda Erdem: Türkiye için büyük bir olay

Avrupa Şampiyonası'nda 7'de 7 yaparak yarı finale yükselen Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem ve başantrenör Daniele Santarelli İtalya maçı öncesinde basın toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

FAVORİLERDEN BİRİYİZ
Kaptan Eda Erdem, şampiyonlukla ilgili şunları söyledi: Bizim için her Avrupa Şampiyonası önemli; burada olmak, Türkiye Milli Takımı’yla oynamak. 2019 bizim için güzel bir yıldı, şampiyonluk kupasını almaya çok yakındık. Her turnuva farklı, bu yıl da çok güçlü bir takımız, favorilerden biriyiz. Bu yaz bizim için çok iyi geçiyor. Eğer başarabilirsek tekrar bu fırsatı elde etmek istiyoruz ama oldukça zor rakiplerimiz var, İtalya gibi.

ZOR OLACAĞININ FARKINDAYIZ
Harika oynuyorlar. Bu turnuva, özellikle yarı finaller ve sonrası gerçekten zor olacak. Kupaya ulaşmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız ama bunun çok zor olacağının farkındayız. Takım olarak odaklanmış durumdayız, burada olmaktan çok mutluyuz, elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Haberin Devamı

ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR OLAY
Avrupa Şampiyonası oynamak her zaman keyifli oluyor çünkü Türkiye’de herkes bizi takip ediyor, destekliyor. Ülkemiz için özellikle bugünlerde çok büyük bir olay. Bunun tadını çıkarıyoruz ve gurur duyuyoruz.

SANTARELLI: YAPTIKLARIMIZDAN ÇOK MEMNUNUM
VNL Şmapiyonluğu öncesinde takımın başına geçen başantrenör Daniele Santarelli ise; Bu yaz milli takımlar için çok zor bir yaz olacak. Bu an da dahil çünkü Avrupa Şampiyonası’nda mücadele ediyoruz. Ama bir sonraki turnuva da çok zor olacak. Ancak şu ana odaklanıyoruz. Daha önce de dediğim gibi şu ana kadar yaptıklarımızdan çok memnunum. Ama şu ana kadar yaptıklarımız bitti. Şimdi yarı finalde olduğumuzu düşünmeliyiz ve harika bir takım olan İtalya ile oynayacağız.

"ŞİMDİKİ SEVİYE VNL'DEN DAHA YÜKSEK"
VNL bizim beraber deneyimimizin başlangıcıydı. Birçok milli takım için sürpriz olabiliriz. Ama herkese iyi bir takım olduğumuzu gösterdik diyebilirim. VNL kızlar için geride kaldı. Şimdi daha zor çünkü herkes Türkiye'nin her turnuvanın en sonuna gidebileceğini düşünüyor. Şimdiki seviye VNL'den daha yüksek. Mesela İtalya, çok iyi bir takım. VNL'de şu ana kadar yaptıklarımızı değiştirmeliyiz çünkü seviye bence çok çok yüksek. Bizim için gelişmek çok önemli." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı