Diğer Emre Kutalmış Ateşli: Paris’e altın için gideceğiz!

Emre Kutalmış Ateşli: Paris’e altın için gideceğiz!

17.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Paris Olimpiyatları’nda mücadele edecek en genç sporcularımızdan biri olan milli tekvandocu Emre Kutalmış Ateşli, “Tüm takım olarak Paris 2024’e en iddialı şekilde gideceğiz. Elbette bu zorlu maraton yorucu geçiyor, fakat altın madalya için tüm bunlara değer” dedi.

Emre Kutalmış Ateşli: Paris’e altın için gideceğiz

Emre Kutalmış Ateşli, Paris 2024 Olimpiyatları’nda mücadele edecek sporcularımızdan biri... Milli tekvandocu bu büyük organizasyonda ilk kez mücadele edecek sporcularımız arasında. 

Haberin Devamı

Genç sporcu, olimpiyatlardaki hedeflerini MİLLİYET’e anlatırken, gençlere de tavsiyeler verdi.

- Şu anda tekvandoda kota almış 5 sporcumuzdan birisisin. Paris hazırlıkları nasıl gidiyor?

"Öncelikle bu 5 sporcu arasında yer aldığım için çok gururluyum. Tüm takım; hocalarımız ve partner sporcu arkadaşlarımız, olimpiyatlara odaklandık ve hız kesmeden performansımızı en üst düzeye çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elbette bu zorlu maraton yorucu geçiyor, fakat altın madalya için, bu büyük organizasyonda kürsünün en tepesine çıkmak için tüm bunlara değer…"

- Bu senin ilk olimpiyatın olacak. Paris’i tecrübe edineceğin bir organizasyon olarak mı görüyorsun. Sence, madalya şansın nedir?

"Öncelikle her sporcu gibi olimpiyatlarda mücadele etmek benim de en büyük hayalimdi. Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı son saniyede yaptığım bir hata nedeniyle kaçırdığım için Paris 2024 Yaz Olimpiyat’ları benim için çok önemli. Tüm takım olarak Paris 2024’e en iddialı şekilde gidecek ve altın madalya için mücadele edeceğiz."

Haberin Devamı

- Olimpiyat tarihinde Tekvando sadece bir altın madalyamız var. Paris’te sence yenisi gelir mi?

"Türkiye’ye altın madalyayı kazandıran Servet Tazegül, Tekvando tarihimizin bence gelmiş geçmiş en iyi ismi. Onun şampiyonluğunu televizyondan izlemek benim için inanılmaz bir andı. O kadar şanslıyız ki kendisi şu anda erkek milli takım teknik direktörümüz, bize bilgi ve tecrübelerini en güzel şekilde aktarıyor. Eminim ki sayesinde o ve Tekvando camiası yeni altın madalyalara şahit olacak. Bunun Paris’te olması için hepimiz elimizden gelenin fazlasını yapacağız."

- Son olarak destekçilerine Paris öncesi bir mesajın var mı?

"Ay-yıldızlı bayrağımızı en üst seviyeye taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hazırlıklarımıza bu hedef ışığında devam ediyoruz."

"SPONSORLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

- Başarı sponsor desteğinin artmasını da sağlıyor. İş Bankası olimpiyatlardaki en büyük destekçilerinizden biri. Bunun için neler söylemek istersin?

"Bu işi her ne kadar gönülden yapsak da sporcu olmak gerçekten oldukça masraflı. Bu noktada bizlere sponsorluk sağlayan büyük firmalar olması bizim için çok önemli. Desteklerinden dolayı başta İş Bankası’na ve diğer kuruluşlara teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

- Son dönemde ülkemizde tesisleşme ve altyapı adına büyük adımlar atılıyor. Sence tekvandoya ilgi artıyor mu? Bu branşta altyapıda ne gibi adımlar atılmalı?

"Tekvando camiası büyük bir camia ve devletimizin imkânları her geçen gün artıyor. Fakat amatör branşlarla ilgilenen sporcular olarak medyada yeteri kadar yer bulmamak bizleri üzüyor. Umarım en kısa zamanda bu konuda da çalışmalar başlar."

"BAŞARI HAYAL İLE BAŞLIYOR"

- Çok genç bir sporcusun. Gelecekte birçok organizasyonda madalya mücadelesi vereceksin. Gelecek adına neler söylemek istersin?

"Çok küçük yaştan itibaren bu spor ile ilgileniyorum. Her zaman kendimden küçük sporcu arkadaşlara, “Bu işte başarılı olmak hayal ile başlar azim ve çalışma ile elde edilir. Başarılı olmak ve madalya kazanmak belki de sporun insana kattığı en basit şeydir” diyorum. Gelecek nesillere tavsiyem; mücadele kimi zaman zor olsa da kesinlikle bıkmadan devam etmeleri. Bıkmadan, usanmadan çalışanlar hedeflerine ulaşabilir."

Yazarlar