Skorer En büyük Türkiye!

En büyük Türkiye!

09.05.2008 - 03:04 | Son Güncellenme:

McLaren Mercedes’in İngiliz yıldızı Lewis Hamilton, aynı zamanda bir futbol tutkunu olduğunu söyledi, “Bence Türkiye, Euro 2008’de favoriler arasında. Umarım ben de karşılaşmalarınızı izleyebilirim” dedi. Ünlü pilot, güzel anıları olan İstanbul’da bu kez yarışı kazanacağını iddia etti

En büyük Türkiye

Formula 1’deki çaylak sezonunda müthiş bir performansa şampiyonluğu kaçıran ancak bu sezon Melbourne’deki ilk yarış sonrası zirveye hasret kalan Lewis Hamilton, şeytanın bacağını İstanbul’da kırmaya niyetli...
McLaren’in sponsoru Vodafone’un organizasyonuyla İstanbul Park pistinden önce Troya sahnesine ‘uçan’ Hamilton, şov sonrası Milliyet’in sorularını yanıtladı. Üç kez yarıştığı İstanbul’dan GP2’deki güzel anılarla ayrıldığını söyleyen Hamilton, “Geçen yıl da F1’de iyi bir yarış çıkarmamıza rağmen 5. sırada kaldım. Bu kez kazanmak istiyorum. İkincilik veya podyum beni tatmin etmez. İstanbul Park, zorlu 8. virajı ve yapısıyla eşsiz bir pist” dedi.

Haberin Devamı

‘Süpermen değilim’
Bu sezon Melbourne’de kazandıktan sonra Malezya’da elinde olmayan sebeplerle kötü bir hafta sonu geçirdiğini, Bahreyn’de ise gerçekten büyük bir hata yaptığını söyleyen genç İngiliz pilot, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tabii bu hatam, takıma pahalıya mal oldu. Ancak ben de süpermen değilim ve herkes gibi hata yapmam çok normal. Yaşım henüz 23. Formula 1’de hâlâ öğrenci sayılırım. Şimdi rüyada gibiyim. Eleştirileri anlıyorum fakat hiçbir şey bitmedi. Daha önümüzde 14 yarış var. Kendime güvenim tam ve şampiyon olacağıma inanıyorum”.
Yarışlara babası Anthony ve engelli kardeşi Nicholas ile birlikte giden McLaren’in yıldızı, piste çıkmadan önce stresini dağıtmak konusunda en büyük yardımcısının kardeşi olduğunu söylüyor: “Onunla video oyunları oynayıp, şakalaşıyoruz. Bu beni rahatlatıyor. Pozitif enerji veriyor”...
Ya kızlar ve evlilik? sorusunu gülerek yanıtlayan Hamilton, “Şimdilik asla, yaşım çok genç. Kariyerime odaklanıp önce şampiyon olmalıyım” diyor.

Haberin Devamı

‘Türkiye şampiyon’
Söz dönüp dolaşıp ‘futbola’ geliyor. Sıkı bir Arsenal taraftarı olan ve bu sezon hem ligde, hem Şampiyonlar Ligi’nde başarısızlığın acısını yaşadığını belirten Hamilton, Fenerbahçe’yi takip ettiğini ve çok beğendiğini, Euro 2008’i de iple çektiğini söylüyor. Kupada kim şampiyon olur? sorusuna “Neden Türkiye olmasın” deyiveriyor:
“Ben de orada olacağım. Umarım Türkiye’nin maçlarını izleyebilirim. Yetenekli oyunculardan kurulu, çok güçlü bir milli takımınız var. Bence Türkiye, Euro 2008’in favorileri arasında. İngiltere yok ama ben Türkiye’nin kupayı kazanmasını çok isterim.”  

Uçtu, uçtu Lewis uçtu!

Lewis Hamilton, Troya gösterisinde ilk oyunculuk denemesini gerçekleştirdi. Vodafone’un organize ettiği özel gösteride, savaş tanrısı Ares kimliğiyle uçarak sahneye inen Hamilton, Troya’ya barış getirdi. Kısa süre kaldığı sahneden yine uçarak ayrılan İngiliz pilot, daha sonra Troya’nın Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ile bir kılıç gösterisi sundu. Erdoğan, “Lewis de artık Troya efsanesinin bir parçası oldu” dedi.  

Yazarlar