Basketbol 'En iyisi Türkiye'

'En iyisi Türkiye'

01.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darüşşafaka Doğuş coachu, NBA ile Avrupa Basketbolunu değerlendirirken Türkiye'ye övgüler yağdırdı.

En iyisi Türkiye

KEMAL BULUT-RÖPORTAJ

Haberin Devamı

David Blatt, NBA’in atmosferinin çok farklı olduğunun altını çizdi, “NBA ve Avrupa biraz farklı ligler. NBA’nin dışında Avrupa’daki en iyi lig hangisi derseniz Türkiye” dedi.

Darüşşafaka Doğuş’un başarılı coachu David Blatt, MİLLİYET’in sorularını yanıtlarken, Euroleague’deki play-off şansının yanında, Türk ve dünya basketbolunu değerlendirdi. Türkiye’ye ikinci kez geldiğini daha önce de Anadolu Efes’i çalıştırdığını anımsatan Blatt, kendini evinde hissetiğini söyledi. Türkiye’deki yaşantısını da anlatan başarılı çalıştırıcı, çay içmeyi çok sevdiğini belirtti.

Spor Toto Basketbol Ligi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dört takım Euroleague’de, 9 takım uluslararası turnuvalarda oynuyor. Müthiş oyuncular var. Müthiş coachlar var. Bu kadar güçlü bir ligin parçası olmaktan çok keyif alıyorum, çok mutluyum. Avrupa’daki en iyi lig diyebiliriz. NBA ve Avrupa biraz farklı ligler. NBA’nin dışında Avrupa’daki en iyi lig hangisi derseniz Türkiye diyebilirim.

Haberin Devamı

Sizce Euroleague’deki Final-Four finalinde iki Türk takımının karşılaşma ihtimali var mı?

Bu bir olasılık ve eğer eşleşmelerden bağımsız olarak bakarsanız yetenek ve beceri olarak bu kesinlikle çok olası bir durum.

Türkiye’ye ilk gelişinizden bu yana neler değişti?

Benim için bu sefer daha çok evimde gibi hissettiğim bir dönem. Darüşşafaka yöneticileri beni çok iyi karşıladı, rahat ettirmek için ellerinden geleni yaptı ve yapıyorlar. Ortamı daha iyi tanıyorum, benim için daha keyifli bir dönem. Efes’te de keyif almıştım ama bu kez daha çok evde hissediyorum kendimi.

En iyisi Türkiye
Maç öncesi yaptığınız bir uğur, totem oluyor mu?

Ritüellere inanmam. Alışkanlıklara inanırım. Çok çalışmak, çok bağlı olmak, özellikle konsantre olmak, hazır olmak. Batıl inancım yok. Ritüeller dayanağı olmayan inançlardır. Benim için önemli olan alışkanlıklardır. Her şeyi doğru yapmayı önemserim. Bu sayede ancak sonuç alırsınız.

Basketbol dışındaki hayatınızı anlatabilir misiniz?

Basketbol işim, hayatımın büyük bir parçası. Ama tabii ki işimin dışında bir hayatım var. İnsanlarla dünyanın değişik yerlerinde tanışmak, sohbet etmek, okumak, gezmek. Kısacası hayattan keyif almak.

Haberin Devamı

Basketbol tarihinde en beğendiğiniz oyuncu kim?
Boston Celtics efsanesi Russel Bild. Boston’da büyüdüm ve onun hayranıyım.

‘En iyilerle çalışmak önemli’
NBA döneminizde üst düzey oyuncuyla çalıştınız? Orada mı çalışmak zor, Avrupa’da mı?
NBA’deki oyun hız olarak, kabiliyet olarak daha üst düzey. Oradaki hava bambaşka. Zorlukların yanı sıra bazı kolaylıkları da var. Ama bir coach için dünyanın her tarafındaki en iyi oyuncularla çalışmak önemli.