Basketbol En kara gece

En kara gece

28.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Savunma takımı dediğimiz 12 Dev Adam, Çek Cumhuriyeti’nin tam 27 asist yapıp %51’le hücum etmesine izin verdi. 18 fark grupta ilk ikiyi ve Avrupa Şampiyonası’nı bile riske soktu

En kara gece

KİMLİKSİZ bir takımla hiçbir yere varmaya imkan yok. Eğer görev tanımları iyi yapılmamış, kendini tanımlayacak bir yapı kurulmamışsa, takım performansı bireysel yetenek farklarını tamamen ortadan kaldırabiliyor. Mesela dün Türkiye en az 2 gömlek üstün olduğu Çek Cumhuriyeti karşısında tam 18 sayı farkla yenildi. Hayır öyle çok özel bir güne denk gelen, sporun dengelerinin altüst olduğu sihirli bir gece falan değildi dünkü. Çekler 4-5 yılda bir gelen çok acayip şut attıkları, biz de basiretimizin hiç olmadığı kadar bağlandığı mucizevi bir güne falan denk gelmedik. Çekler 3/12 üçlük atabildi misal. Üstelik maçın yarısından fazlasında alan savunması yapmamıza karşın. Biz ise 7/20. Faulleri bile 7/9 ile soktuk. Türkiye kimliksiz, dağınıklıkta yeni bir standarta ulaşmış felaket bir maç çıkardı. 2007 İspanya’dan beri bu denli sahada ne yaptığını bilemeyen bir takım izlememiştik.
ÖNCELİKLE Türkiye’nin Avrupa basketbolunda elit bir seviyeye gelmesini sağlayan temeli asla unutmaması gerekiyor. Türkiye bir savunma takımı. Savunmadaki enerjisi ve sertliği ile fark yaratan, oradan beslenen, defanstan aldığı enerjiyle hücumunu tetikleyen bir takım. Milliler 2007’den beri hücumda çok sorunlu dönemler geçirse bile bu savunması sayesinde hep bir şekilde üst düzey hedef kovalamaya çalıştı.

9 SERBEST?ATIŞ
DÜN ilk kez o savunmadan eser göremedik. Tam 27 asist yaptı Çekler. Savunma takımı odaklayan unsur olmayınca da hücumlar büyük oranda bireyselliğe kaldı. Sadece 9 serbest atış kullanmış olmamız da rakip savunmayı hiç zorlamadığımızın bir ispatı.
BAŞA baş geçen ilk çeyrekten sonra, 12. dakikada 29-21 öne geçti Çekler ve bir daha arkalarına bakmadılar. 3. çeyrekte Serhat’ın ekstra üçlükleri de son bölümde “Kazanıyoruz” telaşı ile Çekler’in tempo düşürme çabasını ellerine yüzlerine bulaştırması da bir kıvılcım olamadı. Türkiye ateşi savunması olmadan yakamaz. İstediği kadar kıvılcım çıkarsın.
BU grupta oynadığımız 4 maçta da çok farklı görüntüler sergiledik. Takımın kimliği oturmayınca her gün başka bir maske ile sahneye çıkması normal. Bir tek İtalya maçında 33 dakika kendi yüzümüzle parkedeydik. Bir an evvel o yüzü bulamazsak bu 18 farkla riske giren ilk iki şansını da kaçırabiliriz. Ne günlere kaldık. Madalya vs derken Avrupa’nın 24 takımı arasına girmeyi konuşuyoruz. Eh sahada Ay-yıldızlı forma olmasına rağmen oyun karakteri Türkiye olmayan bir takım olunca bu durum normal aslında.

Haberin Devamı

Kerem ve Semih’ten 13’ER SAYI

ÇEK Cumhuriyeti karşısında son zamanların en etkisiz oyununu oynayan 12 Dev Adam’da Kerem Gönlüm ve Semih Erdenin 13’er sayılık performansları mağlubiyete engel olamadı. Milli Takımımız da 12 isim arasından yalnızca Furkan Aldemir maçta süre almazken sadece 7 isim skora katkı sağlayabildi.

‘Utanç vericiydi’

12 Dev Adam’ın Çekler’e yenilmesinin ardından milli basketbolculardan Sinan Güler twitter’da isyan etti

MİLLİLERİMİZİN Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı beklenmedik mağlubiyeti Sinan Güler ‘utanç verici’ olarak nitelendirdi. Kendi resmi twitter hesabından, “Gerçekten utanç vericiydi. Maçla ilgili yorum yapmak istemiyorum ama bileğimde ciddi birşey yok, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkurler!” diyerek mağlubiyeti yorumladı.
KARŞILAŞMAYI bileğinde yaşadığı sakatlık nedeniyle tamamlayamayan Sinan Güler, 20 dakika süre alabildi. Sahada kaldığı süre boyunca kendisi de takım arkadaşları gibi çok etkili bir oyun ortaya koyamayan Sinan, mücadeleyi 9 sayı, 4 ribaund ve 5 asistle tamamlayabildi.

5. maç Beyaz Rusya?ile
AVRUPA Şampiyonası elemelerinde F grubunda mücadele eden A Milli Erkek Basketbol Takımımız, gruplardaki beşinci maçını Beyaz Rusya ile oynayacak. 2 Eylül Pazar günü oynanacak olan karşılaşma 19.30’da başlayacak olan karşılaşma NTV Spor’dan canlı yayınlanacak.

GRUPTA 2 YENİLGİMİZ?VAR
12 Dev Adam, F Grubu’nda oynadığı diğer maçlarında Belarus’u ve Portekiz’i yenmiş ve İtalya’ya da mağlup olmuştu.

Yazarlar