Şampiyonlar Ligi En zengin şampiyon

En zengin şampiyon

03.06.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihinde 6. kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Liverpool, ekonomik açıdan da zirveye çıktı.

En zengin şampiyon

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Kırmızılar, hem sportif başarılar hem de 2017’de Coutinho’yu Barcelona’ya 145 milyon euroya satması sonucu toplamda 427 milyon euroya ulaştı. Bu sezon Premier Lig ve UEFA gelirleri 282 milyon euroyu bulan İngiliz kulübü, müzesini doldurmakla kalmadı, kasasını da zengin yaptı.
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2018-19 sezonun şampiyonu Wanda Metropolitano’da oynanan finalde Tottenham’ı 2-0 deviren Liverpool oldu. 10. finalinde 6. kez şampiyon olan Kırmızılar, İngiltere futbol tarihinin Şampiyonlar Ligi aşamasındaki en başarılı takımı olarak adını yazdırdı. İngiliz kulübü, hem Premier Lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde kazandığı paralarla en zengin şampiyon olarak kayıtlara geçti. Liverpool, kasasına toplam 282 milyon euro koydu.
İngiltere Premier Lig’de 97 puan toplayan ve sadece 1 kez yenilen Liverpool, buna karşın şampiyon olamayarak hayal kırıklığı yaşadı. Ancak herkes tarafından takdirle karşılanan Kırmızılar, Devler Ligi’nde de mucizeler yaratarak finele geldi. Özellikle yarı finalde Barcelona’yı 3-0’lık yenilginin rövanşında evinde 4-0 deviren Liverpool, finalde de şampiyonluğu aldı.
Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon en çok para kazanan takım olan Liverpool, en bereketli sezonunu geçirdi. Premier Lig’de şampiyon olamamasına karşın 171 milyon euroluk toplam gelir elde eden İngiliz kulübü, Şampiyonlar Ligi’nde de son şampiyonluğuyla 111 milyon euroya ulaştı. Reklam gelirleri, yayın gelirleri, forma satışları, bilet satışları, maç günü gelirleri ve hem UEFA hem de Premier Lig’den yapılan resmi ödemelerler toplamda 282 milyon euro rakamına ulaşıldı.
Son 2 yılda, Van Dijk’a 84 milyon euro, Salah’a 42 milyon, kaleci Alisson’a 62 milyon euro, Fabinho’ya 45 milyon euro ve Naby Keita’ya 60 milyon euro veren Kırmızıların kasasından toplamda 293 milyon euro çıktı.
Coutinho’yu Barcelona’ya 145 milyon euroya satan Liverpool, sportif başarılar bu sezon 282 milyon euro alıp, toplamda 427 milyon euro kazandı.
Salah tarihe geçti
Liverpool’da Mohamed Salah tarihe geçti. Tottenham’a karşı ilk golü penaltıdan kaydeden Salah, ülkesi Mısır’ın gurur kaynağı oldu. Tecrübeli yıldız, attığı penaltı golüyle Şampiyonlar Ligi tarihinde finallerde gol atan ilk Mısırlı oyuncu olmayı başardı.
Salah ayrıca 50. saniyede attığı penaltı golüyle Şampiyonlar Ligi finallerinde en erken golü bulan oyuncu olarak kayıtlara geçti.
Büyük kutlama
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 6. kez mutlu sona ulaşan Liverpool kafilesini kentte taraftarlar karşıladı. Büyük bir coşkunun yaşandığı kutlamada futbolcular ve teknik heyet üstü açık otobüsle şehir turu attı. Oyuncuların sevincine ortak olmak isteyen taraftarlar adım atılacak yer bırakmadı.