Skorer EN ZOR GECE

EN ZOR GECE

09.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

EN ZOR GECE

EN ZOR GECE


       Tarihi bir sınavdayız. Ülke olarak gönül birliği ettik, sabırsız bir bekleyişte, sınırsız bir meraktayız. Almanya karşısında kader maçına çıkıyoruz. Kazanmak ve Avrupa Şampiyonası finallerine, tüm engelleri ortadan kaldırıp gitmek arzusundayız. Gece zor ve uzun geçecek. Bu gerçeğin de farkındayız.
       Gözümüz Münih Olimpiyat Stadı'nda, saatlerimizi 20.30'a kurduk, beklemekteyiz. İtalyan hakem Collina ile beş maç oynadık, hiç kaybetmedik, uğurunun sürmesini dilemekteyiz. Denizli, "Rakibe boş alan bırakmayacak, sahadan kazanıp ayrılacağız" diyor. Bu sözlerin tutmasını, geceyi zaferle noktalamayı ummaktayız.

Yenemezsek ne olur?

       Euro 2000 eleme grubunda kader sınavına çıkacak olan Milli Takımımız'ın gözü sahada, kulağı B.Rusya - İtalya, Portekiz - Macaristan ve Makedonya - S.İrlanda maçlarında olacak. Ekibimiz, Almanya'yı yenerse lider olarak finallere çıkacak. Aksi taktirde en iyi ikinciler hesabı gündeme gelecek. Türkiye, en iyi ikinci olamasa dahi grup ikincisi sıfatıyla finallere kalmak için play - off oynayacak.
       1.Grup'ta İtalya, B.Rusya'ya yenilir ve Türkiye Almanya ile berabere kalırsa, aramızda averaj hesapları gündeme gelecek. 7. Grup'ta Portekiz, Macaristan'ı üç farklı yener, Romanya da Liechtenstein'ı mağlup ederse bizi geçecek. 8.Grup'ta S.İrlanda, Makedonya'yı yener, biz de Almanya'ya yenilirsek iki ülkenin reel puanları 12 olacak, averaj hesapları yapılacak. Play - Off maçları 13 ve 17 Kasım'da oynanacak.

Hocaların oyunu

       Almanya - Türkiye maçına sayılı saatler kala, her iki takımın hocası ilginç taktiklere başvurdu. Alman takımında Ribbeck'in kozu Deisler'in sakatlandığının açıklanmasının ardından, Mustafa Denizli de Hakan Şükür'ün oynayamayabileceğini belirtti. Hakan Şükür, gizli bir şekilde hastaneye götürüldü, arka kapıdan girip, çıktı. İki futbolcunun da durumunun iyi olduğu, hocaların birbirlerini yanıltmak için bu yola başvurdukları "ğrenildi.

       337. milli maç
       A Milli Futbol Takımımız, Almanya ile oynayacağı 11. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu son maçıyla birlikte 337. karşılaşmasına çıkacak. Türkiye, 76 yıllık tarihinde 107 galibiyet alırken, 157 maçta yenildi, 72 kez de rakipleriyle berabere kaldı.

       Johansson'dan ziyaret
       Karşılaşmayı izlemek için Münih'e gelen UEFA Başkanı Johansson, dün Şenes Erzik ile birlikte A Milli Futbol Takımımız'ın kampını ziyaret etti. Takımımıza şans dileyen Johansson, "Gönlüm her iki takımın da finallere kalmasını istiyor. Türkiye, Euro 2000'e renk katar" dedi.

       Süper grafik
       Milli Takımımız, resmi deplasman maçlarında süper grafik çiziyor. Dış sahadaki son yenilgisini 30 Ağustos 1996'da Belçika'ya karşı 2 - 1'le alan millilerimiz, bir daha yenilgi yüzü görmedi. Ekibimiz, Galler ve Hollanda ile 0 - 0, Moldova ile 1 - 1 berabere kalırken, San Marino'yu 5 - 0, Finlandiya'yı 4 - 2, K.İrlanda'yı da 3 - 0 yendi.

Yazarlar