Skorer‘Engelleri aştım’

‘Engelleri aştım’

08.03.2008 - 03:56 | Son Güncellenme:

Dünya Atletizm Şampiyonası’nda bugün 60 metre engellide final için piste çıkacak Nevin Yanıt, olumsuz çalışma koşulları ve az yarış koşmasına rağmen gözünün zirvede olduğunu söyledi

‘Engelleri aştım’

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’nin final beklediği gözde atleti Nevin Yanıt, tüm olumsuzluklara rağmen hiçbir zaman moralini bozmadığını belirterek, “Valencia benim için çok önemli. Kendime güveniyorum ve finalden başka bir şey düşünmüyorum” dedi.
Valencia’da bugün 60 metre engellide piste çıkacak olan Yanıt, bu şampiyona öncesi sadece iki yarış koşabildiğini hatırlatarak, “Rakiplerim her hafta sonu koşarken, ben ancak iki kez salonda yarışabildim. Halbuki buraya gelinceye kadar en az 10 yarış koşmalıydım ”diye konuştu. Mersin’de hâlâ tartan pist olmaması nedeniyle bir fabrikadan temin edilen lastik paletler üzerinde antrenman yapan ve kendi kentinde hava durumu uygun olmasına rağmen 1.5 aydır Belçika’da çalışan Yanıt, moralini bozmamaya çalıştığını söyledi. Gent’teki yarışta 8.06 koşan rekortmen atlet, Valencia’da 8 saniyenin altını hedefliyor:

Haberin Devamı

Hedef  8 saniye altı

“Rakiplerimle benim çalışma şartlarım ve tecrübemi kıyaslamak zor. Fakat yine de derecelerim onlara yakın. Bu şampiyonada 8 saniyenin altı beni finale taşır. Benimde gözüm orada. Seçme ve yarı finale geçip finale kalırsam, her şey mümkün”...
Bu sezon 7.68 ile 60 metre dünya rekorunu kıran İsveçli rakibi Susana Kallur ile aynı gün (16 şubat) doğumlu olan Yanıt, “Umarım birkaç yıl içinde ben de onun derecelerine ulaşırım” ifadesini kullandı.
Yanıt ile birlikte Esen Kızıldağ’ın da yarışacağı 60 metre engellide seçmeler TSİ 11.25’te, yarı final 19.10’da ve final de 21.15’te başlayacak.