SkorerEnternasyonel yarış festivali nefesleri kesti

Enternasyonel yarış festivali nefesleri kesti

08.09.2008 - 11:19 | Son Güncellenme:

Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen Enternasyonel yarış festivali nefesleri kesti. Yarışlar şöyle sonuçlandı

Enternasyonel yarış festivali nefesleri kesti

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen "Enternasyonal Yarış Festivali", Cumartesi ve Pazar günü yapıldı. İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen ve 1991 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen, Avrupa'nın en büyük yarışlarından kabul edilen Enternasyonal Yarışlar, bu yıl da yabancı atlarla Türk safkanlarının amansız mücadelesine sahne oldu. Yarışlar öncesinde Apranti Eğitim Merkezi öğrencileri, Türkiye Jokey Kulübü Bandosu'nun eşliğinde ellerinde enternasyonal yarışlara katılan ülkelerin bayrakları olduğu halde, şeref tribünü önünden geçerek çim pist boyunca yarışseverleri ve misafirleri selamladı. Heyecanlı bir yarışsever topluluğunun takip ettiği festivalin ilk günü İngiltere'den özel olarak getirilen "Heliosphere" ekibi havada balonla gösteri yaptı. İlk gün yarışları ise şöyle sonuçlandı.

Haberin Devamı

FRANCE GALOP (FRBC) İSTANBUL KOŞUSU

Üç ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz kısraklarına mahsus birincilik ikramiyesi 250.000 $ olan Enternasyonal France Galop (FRBC) İstanbul Koşusu'nu BERRAKSU isimli safkan jokey Halis Karataş ile 1.22.34'lük derece yaparak kazanmayı başardı. Koşuda LOVELY DOYOUN ikinci, POISEN üçüncü, SAN SICHARIA da dördüncü oldu.

Kazanan atın sahibi Nasri Artar'a vekaleten Mahsun Dağ'a kupasını France Galop Genel Müdürü Hubert Monzat verdi. FRBC Direktör Yardımcısı Marilyn Charlton koşuyu kazanma başarısı gösterdikleri için Mahsun Dağ'a şilt verirken, Antrenör Hakan Harmanbaşı'na cam vazo, jokey Halis Karataş'a ise at heykeli hediye etti.

ANADOLU KOŞUSU

Enternasyonal Anadolu Koşusu'nu F.Serpil Ataman'ın HARPUTLU GAGGOŞ isimli safkanı jokey Selim Kaya ile 2.10.14'lük derece yaparak kazanmayı başardı. Koşuda FAIRSON ikinci, FAMILIAR TERRITORY üçüncü, OĞLUMEMRE de dördüncü olarak tamamladı.

Haberin Devamı

Koşu sonrasında kazanan atın sahibi F.Serpil Ataman'a vekaleten Tahir Çelik'e kupasını Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı Vedat Mirmahmutoğulları verdi.

IFAHR KOŞUSU

Uluslararası Arap Atı Yarışçılığı Otoriteleri Federasyonu (IFAHR) adına düzenlenen Enternasyonal Koşu'yu Lami Katı'nın BOZDOĞAN isimli safkanı jokey Mehmet Kaya ile 2.30.85'lik derece yaparak kazanmayı başardı. Birincilik ikramiyesi 100.000 $ olan, kum pistteki 2100 metrelik koşuda BELAMER ikinci, İZBATUR üçüncü, BEYBORA da dördüncü oldu.

Kazanan atın sahibi Lami Katı'ya vekaleten Şemsettin Toydemir'e kupasını Türkiye Arap Atı Sahipleri Derneği Başkanı ve TJK Asli üyesi M.Cihat Gürüz verdi. TJK Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Emre antrenör Ramazan Taşdemir'e, TJK Yönetim Kurulu Üyesi Esra Atman Özyiğit de koşuya kazanan jokey Mehmet Kaya'ya şilt verdi.

FASHION TV BAYAN AMATÖR BİNİCİLER KOŞUSU

Jokeyliği meslek edinmemiş amatör bayan binicilerin katıldığı Fashion TV Bayan Amatör Biniciler Koşusu'nu Osman Aksoy'un DURSUN EFENDİ isimli safkanı binicisi Clare Judith Macmahon ile 1.57.19'luk derece yaparak kazanmayı başardı. Koşuda HASAN MESUT ikinci, SEN GELMEZ OLDUN üçüncü, BEYKIZ da dördüncü oldu.

Haberin Devamı

Koşu sonrasında Fashıon TV Türkiye Genel Müdürü Enes Onat kazanan atın binicisi Clare Judith Macmahon'a camdan bir kupa verdi. TJK Asli Üyesi S.Selman Taşbek de koşuyu kazanma başarısını gösteren Clare Judith Macmahon'a gümüş bir kırbaç hediye etti. TJK Yönetim Kurulu Üyesi Esra Atman Özyiğit de koşuya kazanan bayan jokeylere birer buket çiçek vererek kutladı.

HALİS KARATAŞ, FRANKİE DETTORİ'YE RÖVANŞI VERMEDİ...

İki gün boyunca süren yarışlarda Türk safkanları 5 birincilikle şov yaptı. Başarılı jokeyimiz Halis Karataş 3 tanesi enternasyonal olmak üzere toplam 6 yarış kazandı.

Veliefendi Hipodromu'nda ışıl ışıl bir gecede, heyecanlı bir yarışsever topluluğunun takip ettiği festivalin ikinci günü Redbull serbest paraşüt atlayışı ile başladı. Rüzgarlı bir havada yaklaşık 500 metre yükseklikteki helikopterden serbest atlayan paraşütçü hipodromu dolduranlara heyecanlı anlar yaşattı.

Haberin Devamı

İngiltere'den özel olarak getirilen Heliosphere ekibi koşu aralarında balonla yaptığı gösteriyle beğeni topladı.

Gecenin sonuna doğru çıkan Shaman Dans Grubu hareketli danslarıyla festivalin finalini yaptı.

MALAZGİRT KOŞUSU AYABAKAN'IN OLDU

Birincilik ikramiyesi 150 bin dolar olan koşuyu Şihis Şimşek'in sahibi olduğu Ayabakan isimli safkan jokeyi Halis Karataş ile kazandı.

Kupayı İstanbul Valisi Muammer Güler verirken antrenörü Ümit Bekmezci'ye plaketini TJK Genel Sekreteri Dr. Serdar Pedükcoşkun, jokey Halis Karataş'a da TJK Muhasip Üyesi Dr. Ender Aydıner verdi. Koşunun ikincisi Bright Light, üçüncüsü Quaolina, dördüncüsü ise Berksoy oldu.

BOĞAZİÇİ KOŞUSU INSPECTOR'UN ZAFERİYLE SONUÇLANDI

2400 metre çim pistteki birincilik ödülü 400 bin dolar olan yarışı, 2007 senesinin Gazi Şampiyonu olan Inspector jokeyi Halis Karataş ile kazandı.

Inspector'ın sahibi Hayrullah Doğan'a kupasını İstanbul Valisi Muammer Güler, antrenör Ümit Bekmezci'ye TYAYSD Başkanı ve TJK Asli Üyesi İnci Özdemir, jokey Halis Karataş'a da TJK Disiplin Kurulu Üyesi Turgut Koyuncu plaketlerini verdi. Yarışta ikinciliği Out of Control, üçüncülüğü Dickens, dördüncülüğü ise Buccellati kazandı.

Haberin Devamı

Ünlü jokey Dettori'nin bindiği Godolphin ekürisinin Gravitas isimli safkanı ise altıncı olabildi.

TOPKAPI KOŞUSU PRESSİNG'İN

Enternasyonal Festival'in en önemli yarışı olan Topkapı Koşusu'nu Gary A. Tanaka'nın sahibi olduğu Pressing jokeyi Neil Callan ile kazandı. Birincilik ödülü 600 bin dolar ve toplam ikramiyesi de 1 milyon 20 bin dolar olan koşuda Linngari ikinci, Stimulation üçüncü, safkanımız Kurtiniadis de dördüncü oldu.

TJK Başkanı Yasin Ekinci birincilik kupasını at sahibine vekaleten EFTBA Başkanı Dr.Franco Castelfranchi'ye verdi. TYAYSD 2. Başkanı ve TJK Asli Üyesi Bahadır Gödek antrenör Michael Jarvis'e ve TJK Genel Sekreteri Serdar Pedükcoşkun da jokey Neil Callan'a plaketini verdi. Pressing geçtiğimiz yıl Boğaziçi Koşusu'nda ikinci olmuştu.

Fashion TV sponsorluğunda ikincisi koşulan yarışı Alman binici Nadine Gratz, Murat İşcen'in Marlin Ekinoks isimli safkanı ile kazanma başarısını gösterdi. İkinciliği Paula Flierman Eskişehirbeyi ile, üçüncülüğü Delalım Duygu Fatura Oluk'la, dördüncülüğü ise Valentin Selin Dikencik ile kazandı.

Koşu sonrasında Nadine Gratz'a ödülünü Demet Sabancı verdi. Amatör Biniciler Dernek Başkanı ve TJK Asli Üyesi S.Selman Taşbek de koşuyu kazanan Gratz'a gümüş bir kırbaç hediye etti. Koşuya katılan bayan jokeylere de birer buket çiçek verildi.

Koşu sonrası Demet Sabancı "Fashion TV olarak bizim ilk tecrübemiz. Bayanlar çok iyi yarıştılar. Gelecek yıllarda da böyle uluslararası yarışlara sponsor olmak istiyoruz" dedi.