Erdoğan Şenay

Erdoğan Şenay

esenay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Lefter Küçükandonyadis bugünkü rakamlarla 50 milyonları aşan futbol sevdalısının gizli aşkıdır bu ülkede... Türk halkına futbolu sevdiren, Fenerbahçe’ye maddi hiç bir getiri düşünmeden kontratlarına imza atıp hayatı boyunca transfer ücreti olarak sadece 97 bin 500 TL almış tek tevazu abidesidir...
Bu ülkedeki Fenerbahçelilik sevdasını katlayan isimdir Lefter... Ayrıca bu olağanüstü futbolcunun Türkiye’nin kaybettiği ve yaşamakta olan futbol devlerinden birebir öğrendiğime göre Gündüz Kılıç’lar, Coşkun Özarı’lar, Metin Oktay’lar Selahattin Torkal’lar Fikret Arıcan’lar halen yaşamadıkta olan sevgili ağabeyim Fikret Kırcanlar’dan öğrendiğime göre hepsinin birleştiği tek kanaat, gelmiş gezmiş zamanların en büyük futbolcusunun Lefter olduğudur.
Ayrıca kendisinin 1948’li yıllarda Atina’da Yunan Milli Takımı ile oynadığımız özel müsabakada takımımızı soyunma odasında, “Hayda bre, bu adamları burada yenmeden mi döneceğiz” sözleri ile ateşleyip iki gol de atarak maçın 3-1 kazanılmasını sağlayan Lefter’i geçmiş ve şimdiki zamanların en saygın Türk yurttaşlarından biri olduğunu alkışlamamız gerekmez mi? Maç sonucundan sonra fanatik bir Yunanlı’nın Akrapolis’ten atlayarak intihar ettiğini de biliyor muydunuz?
İslam Çupi başta olmak üzere tüm rahmetli Türk futbolu büyüklerinin kendisini ruhlar aleminde beklediklerinin inancı ve serin duyguları içerisindeyiz. Rahmetler olsun ağabey.