Erdoğan Şenay

Erdoğan Şenay

esenay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbolumuzun ağır toplarından siyah-beyazlı ve sarı-kırmızılı renkler sezonun heyecan dolu derbisinde kıyasıya bir mücadeleyi sergiliyorlardı Dolmabahçe’de.
İlk 45’in yarısında önce Galatasaray korkusuzca oynuyordu Beşiktaş’ın sahasında... Gerçi bu tarihi statta oynamak seyirci faktörü dışında pek deplasman sayılır mı dersiniz? Evet Galatasaray’ın bu çıkışının hemen ardından oyuna ağırlığını koyup Cim-Bom defansının üzerine amansızca baskın çıkışlar yapan tarafı Kartal’ın hücumcuları oluyordu dün geceki yarışmada.
Quaresma’nın iki kanatta da ustaca dolaşan futbolla dolu beyni ve ayakları sarı-kırmızılı savunmayı dağıtıyor, Simao-Almeida ikilisinin yakaladığı müthiş pozisyonlar sayı olmasa da Beşiktaş’a çok önemli özgüven birikimleri aşılıyordu bu keskin pozisyonlar...
Ayrıca ilk devrenin kayda değer bir başka önemli görüntüsü ise 30 küsür yaşı ile oyuna Cim-Bom adına bütün gücüyle asılan Ayhan’ın çırpınışları yanında sağ kanattaki Kazım’ın vurdumduymaz görüntüleri ile Terim hocanın arayışlarına ters düşen angaryacı halleriydi.
* * *
İkinci perdenin hemen başlarında Melo’nun, Hakan Balta’ya çıkardığı enfes arapası maçın göz alıcı görüntülerinden biriydi. Balta’nın geriye kestiği top da nefisti. Ama Kazım’ın son vuruş siyah-beyazlı defansın kalabalık trafiğine takılıp kalmaktaydı.
Bu arada maçın 65. dakikasında Beşiktaş taraftarının yarı çıplak halde soyunup yüreklerini VAN’lı yurttaşlarımıza açması futbol oyununun sadece futbol olmayıp, İNSAN OLMANIN en önemli ifadesinin belgeseliydi sanki.
Girip çıkanı ile 20 küsür oyuncunun alın terini döktüğü heyecan dolu gecede konuşulacak isim Quaresma’ydı dostlar. Takım oyununa uyar ya da uymaz bu tartışılabilir. Ama adamın top alışları ve kullanımı ile özellikle sağ ve sol kanatlardan yaptığı ortalar al da at etiketi taşıyordu yarışma boyunca. Ama bu futbolcunun vücut dilini Beşiktaş’ın hücum adamları okumakta hala güçlük çekiyorlarsa bu eksikliğe siyah-beyazlıların kenar yönetiminden başka kim ne diyebilir ki.
Özetle Beşiktaş’ın yarışmada daha hakim olduğu gecede gol sayısına en yakın tarafın da kesinlikle siyah-beyazlılar olduğunu açıkça belirlemeliyiz. Galatasaray’da ise Fatih hocanın aradığı 11’i yaratması zaman alacak gibi. Öyle ya yıllardır teknik adamlığı yabancı oyuncu transferleriyle arap saçına dönmüş bir soyunma odasını öyle kısa zamanda aklayıp paklamak kolay iş mi sevgili Cim-Bom’lu dostlar.