Erdoğan Şenay

Erdoğan Şenay

esenay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sezonun süper yarışması namına çok uygun bir kalite ve heyecan fırtınası yaratarak esip gürlemekteydi Avni Aker’de.
Fenerbahçe’nin, Trabzon’daki tarihi 90 dakikaya oldukça yerinde oyun planlarıyla başlaması ve böyle bir seyir defteri içerisinde tamamlamaya çalışması oldukça mantıklıydı işin aslında... Eksiksiz pas zenginlikleriyle ilk yarıda Trabzonspor’u sahada topsuz bırakan sarı-lacivertliler, amaçlarını rakibe kabul ettirerek sürdürmekteydi oyunda.
Sarı-lacivertli kadronun kalede Volkan’dan başlayarak ekip halinde tam bir oyun disiplini sergilemesi bloklar arasındaki ilişkilerde sezonun en sıcak 90 dakikasını yaşaması çok hoş durum yaratıyordu Fenerbahçe sevenler adına Trabzon’da. Cristian’ın golündeki ofsayt mı, değil mi tartışmasına kimseler takılıp kalmamalıdır. Fırat Aydınus, yanlış bayrak kaldıran yardımcısını anında ikaz ederek Avrupa’ya yakışır hakem olduğunu net şekilde sergilemiştir.
Bu arada Trabzonspor’un, Fenerbahçe’den fırsat buldukça yakaladığı toplarla kontrataklara çıktığı futbol oyununun 90 dakikalık uzun bir macera olduğunun farkında olarak yarışması maçı titizlikle seyreden gözlerce dikkatle takipteydi. İşte bu değerlendirme içerisinde deplasmana gelen Fenerbahçe önde bitirmekteydi bu olağanüstü müsabakanın ilk perdesini.
* * *
İkinci yarıda sahnede Trabzon’un yeralacağı çok iyi tahmin edilmekteydi. Nitekim hafiften oyundan düşme belirtileri gösteren Fenerbahçe’ye karşı Volkan, Alanzinho, Colman ve Burak gibi isimler üstün fizik direnişiyle Fenerbahçe’yi kendi alanına itmeye başlıyorlar ve yarışmadaki fizik güçlerindeki dengeler Trabzon lehine dönmeye başlıyordu yavaş yavaş...
Trabzon’u 70 dakika boyunca attığı tek golle oyalayan Fenerbahçe, aslında bordo-mavili takımın her an patlayabileceği korkularını da taşımaktaydı. Birçok pozisyonda kalede Volkan’ın ustalıklarına takılıp kalan Trabzonsporlu Volkan, Alanzinho, Colman ve Burak gibi isimler birçok gol şansından son hareket beceriksizlikleri ile etkisiz kalıyorlar, ancak son söz hakkında sessiz kalmak ihtimaline isyan bayrağı açan Burak maçı beraberlik kaderine bağlıyordu.
Evet Trabzon’da kozlar paylaşıldı ve sonuçtan eşitlik çıktı. Bizce iki takım oyuncularını da kutlamak gerekmektedir. Sahada dostça yarışmayı, tribünlerdeki kargaşaya rağmen her şeyden önde tuttukları için. Ve Fırat Aydınus’a tebrikler sunmak gerekir.