Erdoğan Şenay

Erdoğan Şenay

esenay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Manisa’daki heyecan dolu gecede önce Manisaspor’un 90 dakikalık oyun temposu ve taktik değerlerini, sonra da Fenerbahçe adına oyunun kaderini değiştirmek için çırpınıp duran Caner ve Stoch’un puanları adeta çekip koparmasını alkışlamalıyız.
Güiza’dan sonra Bienvenu felâketi ile uğraşmak zorunda mı Fenerbahçe? Bu adamları hangi menajer bozuntuları bulup getirirler ve Fenerbahçe’de hangi futbol fukarası düşüncelerle dolaşan yönetici zevatı(!) mukaveleye bağlar “futbolcu” diye...
Stoch ve özellikle Caner, Manisa’nın kalabalık tuttuğu defans göbeğini çözmek için didinip durdukça ileride oynayan “uç adam müsveddesi Bienvenu“nun dönen toplara kolayca girişeceğini ve golleri bulacağını umuyorlardı muhakkak... Ayrıca tüm hareketlerinde “belden özürlü tavır görüntüleriyle” tribünleri ve ekran Fenerbahçelileri’ni çileden çıkaran bu adama daha ne kadar tahammül edeceksiniz sayın yönetim kurulu ve sevgili Aykut Kocaman?
Fenerbahçe’nin ligde attığı gollerin pek çoğu orta saha oyuncularından... İyi de ileri uçtan Niang’ı sessiz sedasız satarken kime güvendiniz ki? Hadi Semih için “kriz içinde bir sezon yaşıyor” diyelim. Peki bu adamı alırken nerede, hangi becerili maçlarını seyrettiniz ve “oynar” kanaatine vardınız? Yazık, yazık... Niang’ı satarken aslında bu sezon Fenerbahçe’nin şampiyonluk kaderi ile oynadığınızı bilmem görebiliyor musunuz?
Evet, son anda ve kontrpiye bir golle hak da ettiği puanlardan olan Manisa’nın Murat Erdoğan ve bir çok futbolcu eksiğine rağmen ortaya koyduğu fizik güce, paslaşma zenginliğine ve coşkulu kazanma azmine saygı duymamız gerekmektedir. İzmir’den tek bir takımın olamadığı bu ligde Manisa, Ege’yi temsil yeteneğini korkusuzca devam ettirebiliyorsa eğer onlara saygı da duymak gerekir. Ancak dün çok da başarılı bir gece yaşayan kaleci İlker yediği şanssız kontrpiye gole fazla da üzülmemelidir. Çünkü futbol dünyanın her yerinde kahpe tarafları da olan böyle bir oyundur işte... Zaten öyle olmasa milyarlarca insan bu yuvarlak topun peşinde koşup durur mu ki?