Erdoğan Şenay

Erdoğan Şenay

esenay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe, İstanbul’daki berbat oyunundan sonra umut dolu bir tempoyla yarışmaktaydı Romanya’da...

Alex ikinci bölgede sıkışıp kalmanın anlamsızlığını çabuk fark edip tüm pas bölgelerinde dolaşmaya başlıyordu. Caner solda, Topuz sağda canlı ve hayat dolu çıkışlarla biraz da şaşırtıyorlardı Vaslui tribünlerinin bir avuç seyircisini ve de ekran başındaki milyonlarca Fenerbahçeli’yi.

İşte bu işini sahiplenme harekatı erken gol bereketi getiriyor ve Gökhan’ın mükemmel kanat bindirmesi sonrası yaptığı orta Caner’in ustaca kafasıyla ağlara iniyor ve sarı-lacivertli takım tur adına çok sağlıklı bir başlangıç adımı atıyordu Vaslui deplasmanında.

Ancak futbol bilindiği gibi dünyanın her yerinde hata kabul etmeyen bir oyun ve dünkü yarışta da Fenerbahçe’yi asla affetmiyordu bu önemli yarışta... Rumenlerin sağdan geliştirdiği ani çıkışta ortalanan top Fenerbahçe defansının en hassas bölgesi olan göbekte böylesine ilkelce karşılanırken Bekir’in ayıplarla dolu hatası yutulur bir futbol cehaleti miydi Allah aşkına! Arkasından Gökhan’ın şaşkınlığı da devreye giriyor ve Fenerbahçe belki de tarihinin en acı ve garip golüyle karşılaşıyordu. Bu sayının faturasını, Aykut Kocaman’ın tertip yanlışlarına mı bağlamalı yoksa Yobo transferinin yılan hikayesine çevirip ilk maç sonrası bu oyuncunun işini yıldırım hızıyla sonlandıran yönetime mi ödetmeli? Buna Fenerbahçe taraftarı karar versin.

İkinci yarıda iki takım da bir gol yakalayıp turu kurturmak adına tüm dişlileriyle uğraşıyor ancak yarışma dengeleri kolayca aşılamadığı için müsabaka başabaş bir mücadele temposu içinde sürüp gidiyordu... Vaslui’nin kazandığı penaltıyı kötü kullanması ve Volkan’ın kalesinde emin duruşuyla çok önemli bir kurtarış yapması statta ve ekranlardaki heyecan dolu anların yaşanması demekti. Bir de Rus hakemin kollara çarpan yani elle topa yön verme halinin hiç oluşmadığı pozisyonlarda bile ceza düdüğüne sarılıp sarı kartlar yağdırması hakemden çok meraklı gardiyan tipine uygun düşmüyor muydu sizce de.

Vaslui’nin teslim bayrağı çekmesine sebep olan renkli müsabakanın starları Gökhan ile her zamanki özveri coşkusuyla Alex ustanın tüm bölgelerde dolaşarak top ve pas standartlarını yükseltmesi, Volkan’ın kaledeki varlığı, Kuyt’ın çalışkanlığı ve diğer oyuncuların da işlerinin öneminin farkında olarak yarışması turun teminatı halinde yüceldi ve Fenerbahçe korkulu rüyalardan bir anda arınarak sarı-lacivertli kadronun sezonun gerçek açılış maçını oynamasını sağladı.