Erdoğan Şenay

Erdoğan Şenay

esenay@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbolda Alex gibi sihirli bir teknik kafaya ve güce sahipseniz sonuçta kazanmak pek de sürpriz olmuyor.
Aslında Bursaspor’un Fenerbahçe’ye karşı her an kazanma ihtimalli bir oyun sergilemesi doğaldı. Sarı-lacivertli kadronun oyun yapısını ve futbolcularının teknik içeriklerini avucunun içi gibi okuyup ezberlemiş bir Ertuğrul Sağlam’ın ve talebelerinin bilinçle ortaya koydukları 90 dakika Fenerbahçe’nin ve tribünlerdeki sevdalılarının yüreğini de ağzına getiriyordu hani...
Fenerbahçe’de Gökhan Gönül ve Emre’nin yokluklarında Orhan ve Selçuk’un ortaya koydukları verime olumlu yorumlar getirmek ne kadar da zor... Fenerbahçe’nin geçmiş haftalarda ve özellikle de Galatasaray derbisinde sırıtan, “orta alan zaafları” dün de sarı-lacivertli kadronun çöküntü halinde sırıtan görüntüsüydü.
Yeşil-beyazlı orta alancıların adeta ellerini kollarını sallayarak top koşturdukları tehlikeli bölgelerde Selçuk-Cristian-Mehmet Topuz neden böylesine etkisiz ve de tepkisizlerdi ki? Ayrıca fizik güç olarak Bursalı oyuncular zıpkın gibi seri ataklarla Fenerbahçe savunmasını harmanlarken sarı-lacivertli kadronun cılız kalışlarını nasıl ve hangi teknik mazeretlerle savunabilir ki Aykut hocamız?
Mehmet Topuz olayı artık tahammül sınırlarını da zorluyor hocam... Fişek gibi fizik yapısına sahip bu genç adamın yarışma üslubundaki yaşlanmışlığına yani tembelliğine daha kaç yıl sabredecek Fenerbahçe camiası merak ederiz?
Dakika 57’deki Pinto’nun direkte patlayan şutu, Sestak’ın 65’teki yan direkten yön değiştiren şutu Fenerbahçe kalecisinin yarışmadaki şansla korunduğu anlardı. Tabii Volkan’ın kendinden emin kaledeki varlığına saygılıyız. Ayrıca futbol oyununda her şeyin olabileceğini bilmeyen de yoktur. Ama olmaz ki; Fenerbahçe gibi marka bir takım böylesine “ŞANS-KADER-KISMET”e bağlı lotaryacı anlayışla daha kaç hafta ayakta durabilir ki?
Özetle, Fenerbahçe Alex ustanın yarattığı tek vuruşluk golü ile üç puanı kapmış olabilir. Ancak Bursasspor’un futbol oyununun her manadaki üstünlüklerini sahiplenerek önemli “futbol gösterisi” yarattığını işaretlemeliyiz. Fenerbahçe kendi sahasında bu kadar bitik bir tempo fukaralığına kilitlenip kalıyorsa eğer bu takımın Play-Off’larda neler yapıp yapamayacağı meraktan da öte bir sorun doğrusu...