Milli Takım Ergin Ataman karar değiştirdi iddiası! Vasilije Micic vetosu

Ergin Ataman karar değiştirdi iddiası! Vasilije Micic vetosu

13.11.2022 - 12:10 | Son Güncellenme:

Bir yandan Euroleague bir yandan ligler devam ederken FIBA Dünya Şampiyonası Elemeleri'nin takvimi işleri karıştırdı. 12 Dev Adam'ın ve Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, Vasilije Micic hakkındaki kararını değiştirdiği iddia edildi. Atman konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ergin Ataman karar değiştirdi iddiası Vasilije Micic vetosu

Bir yandan Euroleague bir yandan ligler devam ederken FIBA Dünya Şampiyonası Elemeleri'nin takvimi işleri karıştırdı. A Milliler, Pazartesi günü son derece kritik Sırbistan maçına çıkacak. Mücadele öncesinde Ergin Ataman'ın Vasilije Micic hakkında verdiği iddia edilen karar büyük yankı uyandırdı. Ergin Ataman konuyla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

ATAMAN: "BARCELONA SERTAÇ'A İZİN VERMİYOR"
Belçika maçı öncesi takvimin sıkışıklığından şikayet eden Ergin Ataman şu ifadeleri kullanmıştı: Oyuncular yoğun bir periyottan geçiyor. FIBA ile EuroLeague bunun düzenlemesini yapamadı. Bugün hafif bir antrenmanın ardından 4 oyuncumuzu Fenerbahçe kampına göndereceğiz. Ben de bugün ve yarın buradayım ama sonrasında Madrid’e gidip takımın başına gideceğim. Sonrasında Fenerbahçe’de oynayan arkadaşlarımızla tekrar bir araya geleceğiz. Maçlar zorlu ama mutlaka bu maçı kazanacağız.

Fenerbahçe’nin 4 oyuncusu perşembe akşamı çok zorlu bir EuroLeague maçı oynayıp, ardından cuma günü maça çıkacak. Barcelona, Sertaç Şanlı’yı göndermiyor. Burada da bir çelişki var. Belçika’da oynayan oyuncuya takımı izin veriyor. Ama bir Sertaç’ı kullanamayacağız. Buna bir çözüm bulunması gerektiği aşikar. Sonunda bazı oyuncularda ciddi sakatlıklar oluşabilir”

Haberin Devamı

SIRBİSTAN İLE KRİTİK MAÇ
FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde Büyük Britanya’yı 68-74 mağlup eden Sırbistan Milli Takımı, 14 Kasım Pazartesi günü 22.00’de Türkiye’yi ağırlayacak. Bu kritik mücadelede Sırp yıldız Vasilije Micic’in forma giyip giymeyeceği merak ediliyordu. Sırbistan Milli Takımı, yalnızca 3 takımın üst tura yükseleceği I Grubu’nda 4-3’lük dereceyle 2. sırada yer alıyor. Belçika’yı mağlup eden Türkiye Milli Takımı ise 3-4’lük derecesiyle 4. sırada yer alıyor ve ay-yıldızlıların kaybetme lüksü yok.

Ergin Ataman karar değiştirdi iddiası Vasilije Micic vetosu

ATAMAN'DAN KARAR DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI
Ergin Ataman, Vasilije Micic’in milli takım mesaisine katılması hakkındaki kararını değiştirdi. Daha önce yapılan açıklamada pazartesi günü oynanacak Türkiye maçında Sırp milli takımının formasını giyeceği belirtilen Vasilije Micic’in durumunda değişiklik oldu.

MICIC'E İZİN ÇIKMADI
Mozzartsport’un yaptığı habere göre Ergin Ataman, Micic’in iznini iptal etti. Bayern Münih forması giyen Vladimir Lucic ve Fenerbahçe Beko oyuncusu Marko Guduric maç hazırlıkları için çoktan Belgrad’a gitti. Vasilije Micic’in de takıma katılmak için iki gün önce Belgrad’da olması bekleniyordu ancak Ergin Ataman’ın karar değişikliği sonrasında seyahat gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

ATAMAN'DAN AÇIKLAMA
Ergin Ataman Konuyla ilgili olarak Ntv'ye açıklama yaptı. Ataman şu ifadeleri kullandı; "Kulüp olarak başından beri Micic’in milli takımda oynamasına karşıydık. Fakat daha sonra Sırbistan Milli Takımı'nın baskısı sonrası Micic’in oynama isteği olunca kulüp olarak izin vermedik. Perşembe günü Barcelona ile yapacağımız çok önemli maç öncesi özellikle Larkin’in yokluğunda tam kadro çalışmak istedik. Tıpkı Barcelona’nin bir diğer Sırp oyuncu Kalinic’i göndermemesi gibi. Burada milli duygularla alınmış bir karar yok. Anadolu Efes olarak aldığımız bir karar var. ‘Ergin Ataman izin vermedi’ diye çıkan haberler Sırp basınının provokasyonudur."

SIRBİSTAN 12 DEV ADAM İLE KARŞILAŞACAK
A Milli Basketbol Takımımız, pazartesi günü Sırbistan karşısında çok kritik bir deplasman maçına çıkacak. Dün akşam Belçika’yı farklı geçen millilerimizin FIBA 2023 Dünya Kupası’na katılma umutlarını sürdürmesi için bu mücadeleyi de mutlak surette kazanması gerekiyor.

Haberin Devamı