Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman'dan Fenerbahçe'ye yılın transfer çalımı! Resmen açıklandı

Ergin Ataman'dan Fenerbahçe'ye yılın transfer çalımı! Resmen açıklandı

08.07.2023 - 16:04 | Son Güncellenme:

Olympiacos ile yeni sözleşme görüşmelerinde anlaşamadıktan sonra takıma veda eden Sloukas‘ın yeni durağı merak ediliyordu. Fenerbahçe, Yunan oyun kurucu ile anlaşmak üzereyken sürpriz bir gelişme yaşandı. Transfer resmen açıklandı, işte detaylar...

Ergin Atamandan Fenerbahçeye yılın transfer çalımı Resmen açıklandı

EuroLeague ekiplerinden Olympiakos ile anlaşmaya varamayan ve Yunan ekibine veda eden Kostas Sloukas'ın transferinde sıcak gelişmeler yaşandı. Yunan oyun kurucu ile Fenerbahçe anlaşmak üzereyken sürpriz bir hamle geldi.

Haberin Devamı

 FENERBAHÇE'Yİ EUROLEAGUE DIŞINA İTTİ

EuroLeague'in play-off yarı final 3. maçında Fenerbahçe Beko, Yunan temsilcisi Olympiacos'a son saniyede mağlup oldu. Sarı-lacivertli ekibin eski oyuncusu Sloukas, Olympiacos'un galibiyet sayısını attı.

Ergin Atamandan Fenerbahçeye yılın transfer çalımı Resmen açıklandı

Maçın son bölümüne kadar kıyasıya rekabet devam ederken son çeyrek adeta alev aldı. Sürekli dengede giden maçın son anlarında kazananı belli edecek anlarda Guduric sorumluluğu aldı ve 3.9 saniye kala Fenerbahçe Beko'yu öne geçiren basketi kaydetti. Son anlarda iyi bir savunma yapmayı bekleyen sarı-lacivertlileri yıkan isim ise eski oyuncuları Kostas Sloukas oldu.

KOŞARAK SOYUNMA ODASINA GİTMİŞTİ

Son saniye basketini atmasının ardından Kostas Sloukas büyük bir sevinç yaşamış ve koşarak soyunma odasına gitmişti. Öte yandan maçın ardından Sloukas'ın basket öncesinde steps yaptığı ve hakemlerin bunu kaçırdığı ortaya çıktmıştı.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ SEZON PERFORMANSI

Geçtiğimiz sezon toplam 36 EuroLeague müsabakasında süre bulan Kostas Sloukas, maç başına 11.0 sayı ve 5.6 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

ADI FENERBAHÇE'YLE ANILIYORDU

2015 ila 2020 yılları arasında Fenerbahçe’de oynayan Kostas Sloukas, sarı-lacivertli formayla bir EuroLeague şampiyonluğu ve üç Türkiye Ligi şampiyonluğu elde etmişti. 2020 yılında eski Olympiakos’a geri dönen tecrübeli oyuncu, kulübün EuroLeague’de üst üste iki kez Final Four oynamasına katkıda bulunmuştu.

Ergin Atamandan Fenerbahçeye yılın transfer çalımı Resmen açıklandı

Tecrübeli basketbolcu sözleşme görüşmelerinde Olympiakos ile anlaşmaya varamayınca takımdan ayrılmaya karar vermişti. Sonrasında Yunan oyun kurucu için Fenerbahçe devreye girmiş ve transferde önemli aşama kaydetmişti ancak son anda sıcak bir gelişme yaşandı.

SON ANDA DEVREYE GİRDİ, ÇILGIN TEKLİF

Eurohoops'ta yer alan habere göre Panathinaikos‘un Başkanı Dimitris Giannakopoulos, Sloukas Olympiakos’tan ayrılmadan bir gün önce oyuncuyla iletişime geçti. Fenerbahçe ile anlaşma masada olmasına rağmen üç yıl için 10 milyon euroluk inanılmaz bir teklif yapan Panathinaikos, yıldız oyuncuyla anlaşmaya vardı.

RESMEN AÇIKLANDI

Kulüp binasına gelen Sloukas, Başkan Dimitris Giannakopoulos ile görüşmesinin ardından resmi imzayı attı. Panathinaikos‘tan yapılan açıklamada 33 yaşındaki oyun kurucu ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Yazarlar