Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’in 12. haftasında Trabzonspor, Tümosan Konyaspor karşısında hata yapmadı, sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılarak çıkışını sürdürdü.
11. haftaya kadar namağlup unvanı ile gelen Fenerbahçe’yi yenerek moral bulan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı, kazanan 11’de zorunlu olarak kart cezalısı Eren’in yerine Larsen’e görevi verdi.
İlk yarıda topa daha fazla sahip taraf Trabzonspor olsa da tehlikeli pozisyonlara giren Konyaspor’du. Bordo-mavili takımda ileri uçta Onuachu özellikle Adil’in markajında istediği pozisyonlara giremezken, konuk ekip Moreno ile hızlı atağa çıkarken, özellikle 28’de gole çok yaklaştı. Kale önünde topla buluşan Calvo, zor olanı yaptı ve topu direğe vurdu. Konyaspor 31’de gole tekrar yaklaşsa da Cicaldau, Uğurcan’ı geçemedi. Trabzonspor uzatmalarda aradığı pozisyonlara yakalasa da skor tabelasını değiştirimedi.
Yaratıcılık anlamında ilk 45 dakikada bekleneni veremeyen Trabzonspor’da Berat’ın yerine Bakasetas hamlesi geldi. İkinci yarının ilk dakikalarında arayıp da bulamadığı pozisyona Pepe soktu. Uzun süre taşıdığı topu Onuachu’ya aktarsa da Bernardoni geçit vermedi. 59’da ise Onuachu bu kez ceza sahasında defansın boş bırakmasını iyi değerlendi ve ağları havalandırdı: 1-0. Buna rağmen Konyaspor pes etmedi. 77’de oyuna sonra giren isimlerden Oliveria asistini yaptı Prip ağları havalandırdı. 81’de Bakasetas’ın şutunu Berdardoni aynı güzelikte çıkardı, trubünler ayağa kalktı. 85’te Onuachu bir kez daha çıktı ve jeneriklik bir golle takımına galibiyeti getirdi.