Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İlk 45 dakika içinde doğru sistemle ve doğru oyuncularla sahada olan Bursaspor öyle bir oyun ortaya koydu ki, Beşiktaş’ı dağıttı. Çünkü Bursaspor’daki futbolcuların oynama isteği maksimum düzeydeydi.
Pinto’nun attığı ilk golün Batalla’nın araya yaptığı servisle gerçekleşmesi ve Batalla’nın attığı golün de Şener’le oluşması Bursaspor’un hücum zenginliği yaratmasındaki farkını gösteriyordu. Ancak, bence en büyük yanlış, Samet Aybaba’nın orta alanın merkezini Mehmet Akgün ve Veli’ye teslim etmesidir. Ayrıca Fernandes’in de forvet arkasına yerleşmesi siyah-beyazlıların bütün üretkenliğini de bitirmiş oldu. Düşünebiliyor musunuz koskoca Beşiktaş’ın ilk 45 dakika içinde tek gol pozisyonu olmadı.
İkinci yarıda Samet hocanın yaptığı hamlelerle Holosko ve Necip’ten bir şeyler beklemesi Oğuzhan’ı hâlâ oyunda tutması yanlıştı. Siyah-beyazlıların farkı azaltmak adına oyunu riske etmesi arkalarında büyük boşluklar bırakmasına sebep oldu. Timsah‘ın attığı üçüncü golde Batalla yine kenardan getirdi ve Ferhat’ın boş kaleye yuvarladığı top Beşiktaş’ın fişini çekmiş oldu.
Timsah’ta her oyuncunun maksimum oynamasının yanında sahadaki sakin duruşları dikkat çekici bir özellikti. Savunmada neredeyse sıfır hatayla oynayan, orta alanda rakibine üstünlük kuran, hücum hattında Pinto, Tuncay ve Ferhat ile rakibine endişe yaratan Bursaspor’un kazanması kadar doğal bir şey olmazdı.