Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hamza Hamzaoğlu’nun kısıtlı bütçeli mütevazı takımı Akhisar Belediyespor’un Süper Lig’de işleri hiç kolay değil. Ancak ligdeki durumları ne olursa olsun özellikle iç sahada sürpriz sonuçlara imza atabilirler. Aynı Bursaspor’a yaptıkları gibi.
Çünkü Bursaspor gibi maç öncesi favori olan takımlar oyunda genelde önde kalmaya çalışarak biran önce skor avantajını almak isterler. İşte bu durum ister istemez Bursa gibi takımlar için savunma zaafı yaratır. Akhisar’da savunmada Emrah, Sokoko, Serkan gibi iyi pozisyon alan hamle tecrübesi olan oyuncular sahada olunca yeşil-beyazlıların organize atak yapma becerisi de azalmış oldu.
Akhisar takımında merkezde Emin, Mustafa, Kenan gibi oyunun her iki yönünü iyi oynayan futbolcular olunca merkez hücumcu Bruno’nun da topla buluşması kolaylaştı. Attıkları iki gol de bu anlayışın eseriydi.
Bursaspor’da ise Ertuğrul Sağlam’ın sürpriz rotasyonu dikkat çekti. Son haftaların üretken başarılı takımından Ferhat ve Belluschi’den vazgeçmesi bence yanlıştı. Takımın parçası olmayı başarmış iki oyuncuyu bu kadar kolay kızağa çekmesi gereksizdi.
Sonuçta anlaşıldı ki Bursaspor, aynı mehter takımı gibi. İki ileri bir geri şeklinde orta sıra takımı olacak.