Basketbol Erkekler Türkyie Kupası'nda eşleşmeler belli oldu!

Erkekler Türkyie Kupası'nda eşleşmeler belli oldu!

19.11.2012 - 12:54 | Son Güncellenme:

6-10 Şubat 2013 tarihleri arasında Eskişehir'de düzenlenecek olan Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası sekizli finallerinde eşleşmeler belli oldu.

Erkekler Türkyie Kupasında eşleşmeler belli oldu

Abdi İpekçi Spor Salonu basın toplantı odasında yapılan kura çekiminde TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, TBF yetkilileri, takım temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, "Bu yıl 28.kez düzenlenecek olan Erkekler Türkiye Kupası Eskişehir'de organize edilecek. Tüm takımlarımız orada olmaktan mutluluk duyacaklardır. Sakatlıksız ve centilmence maçların oynanacağı bir turnuva diliyorum. Türkiye Kupası'nda bize destek veren, Türk sporuna katkı veren Spor Toto'ya da teşekkür ediyorum" dedi.

Gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında Spor Toto Erkekler Türkiye Kupaları'nda çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

6 ŞUBAT ÇARŞAMBA

Beşiktaş - TED Ankara Kolejliler
Pınar Karşıyaka -Fenerbahçe Ülker

7 ŞUBAT PERŞEMBE

Galatasaray Medical Park - Anadolu Efes
Hacettepe Üniversitesi - Banvit

Haluk Yıldırım (Beşiktaş): "Geçtiğimiz yıl kupayı kazanmıştık. Bu başarıyı sürdürmek istiyoruz. TED Ankara Kolejliler önemli bir rakip. Bizim için zor bir maç olacak. Bütün taraftarlarımızı o karşılaşmaya bekliyoruz.
Ali Kavaklıoğlu (TED Ankara Kolejliler): "Bu kupayı 1971/1972 sezonunda kazanmıştık. O zaman Beşiktaş ile oynamıştık. Şimdi yeniden Beşiktaş ile oynayacağız. Kupayı kazanmak istiyoruz. Bu kupanın favorisi yoktur. Eskişehir'de çok güzel maçlar oynanacağını düşünüyoruz. Beşiktaş'a da başarılar diliyorum."
Levent Türknas (Pınar Karşıyaka): "Sezon başında yeni kurulmuş bir ekip olarak 3 hedef belirledik. Form seviyemiz yükseliyor. Taraftarımızda bizi Eskişehir'de yalnız bırakmayacaktır. Fenerbahçe Ülker'e de başarılar diliyorum. "

Serdar Apaydın (Fenerbahçe Ülker): "Kupayı bundan önce olduğu gibi yine müzemize götürmek istiyoruz. Basketbolumuzun temel taşlarından biri olan Pınar Karşıyaka, Ufuk Sarıca ile sezona iyi bir başlangıç yaptı. zorlu bir maç olacak. Ancak biz mücadelemizi gösterip mutlu sona ulaşmak istiyoruz."

Ömer Yalçınkaya (Galatasaray Medical Park): "Burada birbirinden çok değerli 8 takım var ve tek amaç da kupayı kazanmak. Tüm rakiplerimize saygı duyuyoruz. Çok güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Her şeyden önce Eskişehir çok nadide şehirlerimizden biri. Burada oynamaktan dolayı çok memnunuz. Biliyorsunuz ki sosyal sorumluluk projeleri devam ediyor. Eğer TBF bir öncülük ederse herhangi bir konuda hastane, huzurevi, sağlık, spor biz bu projede öncülük etmeye hazırız. Bize yol gösterilirse biz de inşallah final gününe kadar orada olup bu projede yardımcı olmak istiyoruz."

Turhan Akyüz (Anadolu Efes): "Buraya gelene kadar 8 takım elemelerden geçti. Biz de Adana'dan çıktık. İyi maçlar olacağını düşünüyorum. İlk maçımızı Galatasaray Medical Park ile oynayacağız. Amacımız final oynamak. Eskişehir'den kupa ile İstanbul'a dönmek istiyoruz."

Prof.Dr. Hamdi Çelik (Hacettepe Üniversitesi): "Bu turnuvada yer almaktan dolayı memnunuz. Galatasaray Spor Kulübü'nün belirttiği gibi biz de benzer bir teklifi yapmayı düşündük. 8'li finallerde öncelikle sakatlık sorunu yaşamadan bu turnuvayı tamamlamayı diliyoruz. Ümit Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın ülkemizde düzenlenecek olmasından dolayı da Türkiye Basketbol Federasyonu'na teşekkür ediyorum."