İngiltere Premier Lig Erling Haaland damgası! Henüz 22 yaşında 15 rekor kırdı, işte tarihi başarıları

Erling Haaland damgası! Henüz 22 yaşında 15 rekor kırdı, işte tarihi başarıları

03.10.2022 - 18:44 | Son Güncellenme:

Manchester City'nin Manchester United'ı konuk ettiği dev derbide hat-trick yaparak formunu devam ettiren Erling Haaland dünyanın en iyi santrforları arasında gösterilmeye başladı. 22 yaşındaki Norveçli yıldız genç olmasına rağmen kısa sürede çok sayıda rekora imza attı. İşte Erling Haaland'ın kırılması güç 15 rekoru...

Erling Haaland damgası Henüz 22 yaşında 15 rekor kırdı, işte tarihi başarıları

Premier Lig devi Manchester City'nin Borussia Dortmund'dan kadrosuna dahil ettiği Erling Haaland, İngiltere kariyerine muhteşem bir başlangıç yaptı. 22 yaşındaki genç yıldız formda performansıyla taraflı taraftsız herkesin beğenisini kazandı. Erling Haaland genç yaşına rağmen 15 rekora imza attı. İşte Erling Haaland'ın rekorları...

Haberin Devamı

Erling Haaland'ın profesyonel futbolculuk kariyeri ülkesi Norveç'te Bryne FK'da başladı. Genç yıldız çok kısa süre sonra Molde'nin dikkatini çekti. Molde, 2016-2017 sezonunda Erling Haaland için 100 bin euro bonservis bedeli ödedi. Yıldız santrfor burada gösterdiği performans sonrası 2018-2019 sezonu devre arasında RB Salzburg'la anlaştı. RB Salzburg, Norveçli yıldız için 8 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Erling Haaland, 2019-2020 sezonu devre arasında 20 milyon euro karşılığında Borussia Dortmund'a imza attı. Bundesliga kariyeri oldukça hareketli geçen Erling Haaland için Manchester City sezon başında 60 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Erling Haaland damgası Henüz 22 yaşında 15 rekor kırdı, işte tarihi başarıları

ADA'YA MUHTEŞEM BAŞLADI

Erling Haaland'ın İngiltere kariyeri oldukça iyi başladı. 22 yaşındaki santfor Manchester City'de 11 müsabakada forma şansı buldu. Norveçli yıldız bu süreçte rakip fileleri toplam 17 kez havalandırdı. Erling Haaland takım arkadaşlarına 3 gol pası verdi. Transfermarkt verilerine göre; güncel piyasa değeri 150 milyon euro olarak gösterilen Erling Haaland'ın Manchester United maçında yaptığı hat-trick kırdığı rekorları hafızalara getirdi. İşte Sporx'in derlediği habere göre; Norveçli yıldızın şu ana kadar kırdığı rekorlar...

Haberin Devamı

Erling Haaland, Premier Lig'de şu ana kadar 8 maçta şans buldu. Norveçli yıldız, Premier Lig'de çıktığı ilk 8 haftada rakip fileleri 14 kez havalandırdı. 22 yaşındaki genç oyuncu aynı maç sayısında en fazla gol atan Premier Lig oyuncusu unvanının sahibi oldu. Erling Haaland, Premier Lig'de üst üste 3 iç saha maçında hat-trick yapma başarısı gösterdi. Norveçli santrfor, Premier Lig'de üst üste 3 iç saha maçında hat-trick yapan ilk isim oldu.

Erling Haaland damgası Henüz 22 yaşında 15 rekor kırdı, işte tarihi başarıları

Borussia Dortmund'un ardından Manchester City'de oynayan Erling Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerine de hızlı başladı. Norveçli santrfor UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 20 gol barajına ulaşan en genç oyuncu oldu. Erling Haaland, Premier Lig'de 20 maçta 25 gol atma başarısı gösteren ve bu başarıya en hızlı şekilde uzanan genç oyuncu unvanını eline geçirdi.

Haberin Devamı

Norveçli golcünün UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kırdığı rekorlar bununla sınırlı kalmadı. Erling Haaland üst üste 4 Şampiyonlar Ligi maçında da en az 2 gol atan ilk futbolcu unvanının sahibi oldu. Borussia Dortmund forması giydiği dönemde de Erling Haaland rekorlara imza attı. Norveçli yıldız, Bundesliga tarihinde dakika başına gol ortalaması en yüksek oyuncu unvanını ele geçirdi. Erling Haaland bu süreçte 87 dakikada 1 gol ortalaması yakaladı.

Manchester City'nin yıldızı hem Premier Lig'de hem Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında gol atma başarısı gösteren ilk Manchester City futbolcusu oldu. Premier Lig'de ilk 5 maçında 9 gol atma başarısı gösteren Erling Haaland, ilk 5 maçında 9 golle en fazla gol atana tarihteki ilk futbolcu unvanını ele geçirdi. Erling Haaland, Premier Lig'in başladığı ağustos ayı içerisinde en çok gole ulaşan futbolcu unvanının sahibi oldu. Erling Haaland bu süreçte 9 gol kaydettti.

Erling Haaland damgası Henüz 22 yaşında 15 rekor kırdı, işte tarihi başarıları

Erling Haaland, Premier Lig tarihinde 3 hat-trick başarısına en hızlı ulaşan oyuncu unvanının sahibi oldu. Norveçli yıldız bu başarıya 8 maçta ulaştı. Erling Haaland'dan önceki Premier Lig rekoru 48 maçtı. Norveçli santrfor ilk 4 deplasman maçının tamamaında gol atan ilk futbolcu oldu. Erling Haaland, 52 yıl sonra Manchester United'a karşı hat-trick yapan ilk Manchester City oyuncusu unvanını ele geçirdi. Erling Haaland'dan önce bu başarıya 1970'de Francis Lee ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Bu sezon Manhcester City formasıyla Sevilla'nın 2, eski takımı Borussia Dortmund'un ise 1 kez ağlarını sarsan Erling Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üç ayrı takım formasıyla bir maçta birden fazla gol atan tek oyuncu konumunda. Kariyerinde 100 gol barajına, çıktığı 146. karşılaşma sonunda ulaşan Haaland, bu alanda da açık ara önde bulunuyor. Norveçli oyuncunun 100 gollük performansına Neymar 173, Mbappe 180, Messi 210 maçta ulaşabilmişti. Norveç formasıyla 23 karşılaşmada 21 gole imza atan Haaland, 2019'da Honduras filelerini 9 kez sarsarak 20 yaş altı milli takım turnuvalarında bir maçta bunu başaran tek oyuncu rekorunun da sahibi.

Haberin Devamı

Yazarlar