İngiltere Premier Lig Erling Haaland rekora doymuyor! Pep Guardiola'dan herkesi şaşırtan 'Messi' itirafı

Erling Haaland rekora doymuyor! Pep Guardiola'dan herkesi şaşırtan 'Messi' itirafı

19.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere FA Cup'ta Manchester City, sahasında Burnley ile karşı karşıya geldi. Gollerin yağmur gibi geldiği müsabakada ev sahibi ekibin dünya yıldızı Erling Haaland, gösterdiği performans ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Gollerine devam eden Norveçli futbolcu, kariyerine bir yeni rekor daha ekledi. Öte yandan teknik direktör Pep Guardiola'dan şaşırtan bir itiraf geldi.

Erling Haaland rekora doymuyor Pep Guardioladan herkesi şaşırtan Messi itirafı

Manchester City, İngiltere FA Cup'ta Burnley ile kozlarını paylaştı. Kritik maç Manchester Şehir Stadyumu'nda oynandı. Manchester City'nin dünyaca ünlü futbolcusu Erling Haaland, müsabakada attığı gollerle dikkat çekerken bunun yanında gösterdiği performans parmak ısırttı. Maç sonunda teknik adam Pep Guardiola, Haaland hakkında şaşırıcı bir itirafta bulundu.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 5 GOL BİRDEN

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turunun rövanş maçında Manchester City, RB Leipzig'i 7-0'lık skorla mağlup etmişti. Oynanan karşılaşmada Erling Haaland 5 gol birden atmıştı.

Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde 25. maçında 34. golünü attı, bu sayıya en erken yaşta ve en hızlı ulaşan isim olarak tarihe geçti.

Erling Haaland rekora doymuyor Pep Guardioladan herkesi şaşırtan Messi itirafı

MESSI'NİN REKORUNU EGALE ETTİ

Erling Haaland, bir Şampiyonlar Ligi maçında 5 gol atarak Lionel Messi'nin rekorunu egale etti. Bunu başaran bir diğer isim de Luiz Adriano'ydu.

GOL PERESİNİ HAALAND AÇTI

Karşılaşmanın 32. dakikasın Alvarez'in pasıyla savunma arkasına sarkan Haaland ceza sahası içi hafif sağ çaprazda sol ayağıyla dokunuşunu yaptı, kaleci Peacock-Farrell'in sağından geçen top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Erling Haaland rekora doymuyor Pep Guardioladan herkesi şaşırtan Messi itirafı

3 DAKİKADA SONRA YİNE ATTI

İlk golün 3 dakika sonrasında Haaland yine sahneye çıktı. Sol kanattan savunma arkasına sarkan Foden yerden ortaladı, ceza sahası içi sağ çaprazında bulunan Haaland'ın sol ayağıyla gelişine vurduğu top, kaleci Peacock-Farrell'in sağından ağlara gitti.

HAALAND DURMUYOR, HAT-TRİCK YAPTI

59. dakikada ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Foden sol ayağıyla uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı, top yan direkten döndü. Kale sahası içi sağ çaprazında bulunan Erling Haaland gelişine vurdu, meşin yuvarlak yakın köşeden ağlarla buluştu.

Erling Haaland rekora doymuyor Pep Guardioladan herkesi şaşırtan Messi itirafı

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, hat-trick yapan Erling Haaland'ı 63. dakikada oyundan aldı. Norveçli golcünün yerine oyuna Palmer girdi. FA Cup'ta Manchester City, sahasında Burnley'i 6-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

İNANILMAZ PERFORMANS

Premier Lig devi Manchester City'de bu sezon toplam 37 maça çıkan Erling Haaland, söz konusu maçlarda 42 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Norveçli golcü öte yandan takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi. Rekorların adamı Haaland, Manchester City kariyerinin ilk sezonunda şimdiden 6. hat-trickini yaptı.

Erling Haaland rekora doymuyor Pep Guardioladan herkesi şaşırtan Messi itirafı

GUARDİOLA'DAN ŞAŞIRTAN İTİRAF

Maçın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Pep Guardiola, Haaland'ı neden oyundan aldığını açıkladı. Guardiola, "Haaland'ı, Burnley ile oynadığımız maçta Messi'nin rekorunu kırmaması için oyundan aldım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı