Trabzonspor Ersun Yanal'ın gözü transferde

Ersun Yanal'ın gözü transferde

28.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hüseyin Avni Aker Stadı'na veda maçında Fenerbahçe'ye de yenilen Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, başarı için devre arasını işaret etti.

Ersun Yanalın gözü transferde

Sezona büyük yatırımlarla ve yedi yeni transfer yaparak giren bordo-mavililerin hocası Ersun Yanal, “Ara transferde belki bir, belki üç oyuncu transfer edeceğiz. Yapılacak transferlerin ardından bazı oyuncularla da yolları ayırmak zorunda kalacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ilk yarının sona ermesinin ardından bir durum değerlendirmesi yaptı. Sezonun şu ana kadarki bölümünde alınan başarısız sonuçlar ve son olarak Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından eleştirilen deneyimli teknik adam, camiadan sabır istedi, yapılacak takviyelerle beklentilere karşılık vereceklerini öne sürdü.

Lige verilen arada kaliteli oyuncuları kadrolarına katmak istediklerini belirten Ersun Yanal, “Ara transferde takviye yapmak zor. Bunun için yoğun şekilde çalışıyoruz. Belki 1, belki 3 oyuncu transfer edeceğiz ama bu oyuncular takımın hedeflerine ve şartlarına uygun olmalı.

‘Taraftarlar haklıdır’

Alacağımız oyuncular hem takıma katkı sağlamalı, hem de takımdaki oyuncuların katkısını artırabilmeli. Yapılacak transferlerin ardından bazı oyuncularla da yolları ayırmak zorunda kalacağız. Kalitesini kanıtlamış oyuncular transfer edeceğiz. ‘Pardon’ deme şansımız yok. Doğru hamleler yapmalıyız. Taraftarları mutlu etmek bizim işimiz. Gerekli takviyeleri yapacağız ve Trabzonspor’un hedeflerine uygun bir takımı sahada izleyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Taraftarların beklentilerine karşılık vermek için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Yanal, şöyle devam etti: “Oyuncularımız, yönetim, teknik heyet, herkes fedakârlık yapıyor. Dar bir kadroya sahibiz. İlk yarı geride kaldı.

Zaman zaman iyi oynadığımız, kazanacağımızı kaybettiğimiz maçlar, kırıldığımız, toparlandığımız zamanlar oldu. Yeni bir takımız. Taraftar her zaman beklentisini ortaya koyacaktır. Onların haklılığını biliyoruz. Önemli bir çalışma yapıyoruz ve bunun karşılığını alacağız.”

Hoca ve yönetim eleştiri altında

Trabzonspor, ligin ilk yarısında istediğini bulamadı. 16 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 yenilgi ile 18 puanla 13. sırada bulunan Karadeniz ekibi hayal kırıklığı yarattı. Alınan başarısız sonuçların ardından teknik direktör Ersun Yanal’a yönelik eleştiriler de arttı. Fenerbahçe karşısında alınan yenilgi ile yönetim üzerindeki baskının da arttığı belirtildi.

Bordo mavililerde yapılan transferler arasında Durica, Bero ve Onazi, istikrarlı bir şekilde forma giyerken, Castillo, kupa ve ligde oynanan son 5 maçta şans buldu. Trabzonspor’un sezon başı transferlerinden Suk, İbanez ve Sheidaev ise ilk yarıda beklentileri karşılayamadı.

Haberin Devamı

‘Trabzonspor dibi gördü’

Trabzon’daki yerel gazeteler, Hüseyin Avni Aker Stadı’ndaki son lig maçı olan Fenerbahçe karşılaşmasında bordo-mavililerin aldığı 3-0’lık mağlubiyete geniş yer ayırdı. Günebakış, “Acı veda!”, “Trabzonspor Avni Aker’e veda maçında kahretti” ifadelerini kullandı. İlkhaber, “Avni Aker’e buruk veda”, “Trabzonspor, Avni Aker’deki son maçında ezeli rakibi Fenerbahçe’ye mağlup oldu” ifadelerine yer verdi.

Ekspres, “Avni Aker başımıza yıkıldı!”, “Acı veda! Son maçımızda Fenerbahçe karşısında kızardık!” yorumunda bulundu. Karadeniz gazetesi, “Avni Aker’in gözyaşları!”, Son Nokta, “Veda maçında Avni Aker’in kemiklerini sızlattık”, Taka ise, “Trabzonspor dibi gördü” başlığıyla çıktı.

Ersun Yanalın gözü transferde

Yazarlar