Skorer Ertuğrul Sağlam: Şampiyonluk başımıza bela oldu

Ertuğrul Sağlam: Şampiyonluk başımıza bela oldu

11.05.2011 - 14:30 | Son Güncellenme:

Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Ertuğrul Sağlam: Şampiyonluk başımıza bela oldu

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş maçı öncesi yaşanan olayların sporla ve futbolla alakası olmadığını belirterek, "Futbol Federasyonunun, Bursaspor’un ve Türk futbolunun geleceğini olumlu etkileyecek bir karar vereceğine inanıyorum" dedi.

Sağlam, Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, cumartesi günkü olaylara işaret ederek, böyle bir ortamda Bursaspor’un hala ayakta kalması, hala üçüncü olması ve hala şampiyonluk mücadelesi vermesinin büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

TFF’nin, maça ilişkin kararı yarın vereceğine vurgu yapan Sağlam, "Türk futbolunun geleceği açısından, Türk futbolunun geleceğini olumlu yönde etkileyeceğine inandığımız, yaşananları objektif değerlendirip gerçekçi, futbolun geleceğini bağlayacak kararları alacaklarına yürekten inanıyorum. Kulübümüzün geleceği açısından bizi olumlu etkileyecek bir karar çıkacağına, bizi mağdur etmeyecek bir karar çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

Önlerinde Kasımpaşa maçı olduğunu ve bunu kazanarak üçüncülük şansını devam ettirmek istediklerini dile getiren yeşil beyazlı ekibin hocası, geçen sene şampiyon olurken aynı zamanda fair play şampiyonu da olduklarını kaydetti.

Stres altında çıktıkları maçlarda bile taraftarların olumsuzlukların dışında kaldığını hatırlatan Sağlam, bugün birçok Anadolu takımının, Bursapor sayesinde şampiyonluk düşündüğünü söyledi.

"OLAYLARI ÇIKARANLAR GERÇEK BURSASPOR TARAFTARI DEĞİL"

Haberin Devamı

Olayları çıkartanların gerçek Bursaspor taraftarı olmadığını vurgulayan genç teknik adam, şöyle devam etti: "Çünkü Bursaspor taraftarları içerdeki insanlardı. Bunları Bursaspor taraftarları ile bağdaştırmadan bir kenara ayırıyorum. Bunun Bursaspor’a maledilmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Olaylardan sonra hatta daha devam ederken bir baktık ki, herkes fikir üretmeye başlamış, ahkam kesmeye başlamış.

’Yok 3-0 olması lazım, puan silinmesi lazım, küme düşürülmesi lazım’ gibi. Daha hiçbir şey belli değilken, ortada bir rapor yokken...

Ülkenin dört bir yanında insanlar dualarıyla bize manevi olarak destek olurken, bütün Türkiye’nin desteğini kazanırken, bir yandan da kendimize düşmanlar edindik. İnsanlar bir anda nefretlerini kusmaya başladı. Mutlaka bu olaylar netleşecek. Herkes raporlarını yazacak. Futbol Federasyonu da gerçekleri değerlendirecek, Türk futbolunun olumlu anlamda geleceğini belirleyecek, insanlara prim tanımadan, bu gibi olaylardan rant sağlayacak kesimlere fırsat vermeden bu konu karara bağlanacaktır. Ben buna inanıyorum."

Haberin Devamı

"OLAYLARIN SPORLA ALAKASI YOK"

Cumartesi yaşanan olayların sporla alakası olmadığına dikkat çeken Sağlam, sözlerine şöyle devam etti: "Bir futbol adamı olarak bakınca, saha içinde en ufak bir şey yaşanmamış, saha dışında istenmeyen olaylar olmuş, ama bunları Bursaspor taraftarı olarak değerlendirmek istemiyorum. Ama ne bir Beşiktaşlı futbolcu, ne bir hakemle ilgili bir şey yaşanmamış. Rüştü, ben çok severim kendisini, olaylar yaşanırken televizyona bağlandı ve ’Burada her şey yolunda, sıkıntı yok, güle oynaya otobüse biniyoruz’ derken bir anda bir emniyet mensubu geldi ve ’otobüse çıktık; dedi. Yani sporun içindeki hiçbir grup olayın içinde yok. Dolayısıyla bunu sporla bağdaştırmanın yanlışlığını ortaya koymak istiyorum. Bunun sporla alakası yok, bunun futbolla falan alakası yok. Dolayısıyla bunu sportif değerlendirip sportif anlamda bir ceza vermek de yanlış olur."

"KULÜPLER CEZA ALMAMALI, İŞİN İÇİNDE KİMLER VARSA BULUNMALI"

Haberin Devamı

Sağlam, Sporda Şiddet Yasası’nı hatırlatarak, "Kulüpler niye ceza alacak ki? Bu yasayı uygulayın o zaman. Kimler bu işin içindeyse bulun ve cezalandırın.

Ben çok fazla şey söylemek istiyorum. Tabii ki bu olayları kabul edemiyorum, ama bu olayın kesinlikle Bursaspor ile bir alakası yok. Bu olay kesinlikle Bursaspor taraftarı insanlar tarafından yapılmamıştır. Tamamen sporun dışında yaşanmış bir olaydan Bursaspor’a fatura çıkartılması çok yanlış olur. Bundan sonrası için de Türk futbolu için içinden çıkılmaz sonuçlar doğurabilir. Yarın Türk futbolu adına çok önemli değerler ortaya çıkarmış bir kulübün bu işten ceza almadan çıkmasını sağlayacak kararları inşallah yetkili merciler verecektir ve Türk futbolunun geleceği adına da çok önemli bir karara imza atacaktır" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUK BAŞIMIZA BELA OLDU"

Sezon başından beri sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan Ertuğrul Sağlam, saha içinde ve dışında, hem ekonomik hem güç anlamında kendilerinden üstün rakiplerle uğraşacakken, enerjilerini başka şeylere vererek işlerine konsantre olamadıklarını belirtti. Sağlam, şöyle devam etti: "Kendi çevremizde bile bir huzur ortamı sağlayamadık. Açıkçası şampiyonluk başımıza bela oldu. İşte görüyorsunuz her gün farklı bir konu, her gün farklı bir olay. Böyle bir ortamda Bursaspor’un hala ayakta kalması, hala üçüncü olması, hala şampiyonluk mücadelesi vermesi büyük bir başarı. Şapkamızı önümüze koymamız lazım. Bizi kenetlendirecek, birbirimize sahiplenmemizi sağlayacak değerleri üretmemiz açısından bu bir fırsat olabilir. Bursasporluyum diyen herkesin şapkasını önüne koyup, Bursaspor’un bundan sonrası için kenetlenme açısından bunu bir fırsat olarak görmeli, bu olayı bir milat olarak kabul etmeliyiz. Bugüne kadar sağlayamadığımız huzur ortamını bundan sonra sağlamalıyız. Bazen belki şer gördüğümüz şeylerin arkasından çok hayırlı sonuçlar çıkabilir."

Haberin Devamı

"SÜRECİN UZAMASI SIKINTIYA YOL AÇIYOR"

Sağlam, Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçer’in gözaltına alınmasıyla ilgili olarak ise şunları kaydetti: "Emniyet belli kişilerin fikirlerine başvurabilir. Bunlar normal süreçler. Onlar işlerini yapıyorlardı. Ama bu süreç çok uzadı. Her uzayan gün de Bursaspor’un bugünü ve yarını ile alakalı sıkıntıları gündeme getiriyor." Bir gazetecinin, "Bursaspor’da yaşanan bu süreçte İbrahim Yazıcı’nın görevi bırakması durumunda sizin tasarrufunuz ne olur" şeklindeki sorusuna Sağlam, "İbrahim Yazıcı’nın bu konuyla alakalı vicdanı rahat. Buradaki insanların çok masum ve tertemiz oldukları ortaya çıkacaktır. Bu insanlar 47 yıllık başarıyı yakalamış insanlar, bunlar bununla muhatap olmak zorunda mı" cevabını verdi.

"YAŞANANLARI HAZMEDEMİYORUM"

Haberin Devamı

Ertuğrul Sağlam, takım olarak sezon başından beri zor dönemler yaşadıklarını dile getirerek, "Şimdiye kadar bir tane penaltımız yok. Ben size 20 tane penaltı pozisyonu gösterebilirim. Hakemlerle ilgili konuşmuyoruz, yine de konuşmayız. Ama ya kulübün yaşadıkları, yani kendi şehrimizden gelenleri hazmedemiyorum" dedi.

"GÜVENLİK NEDENİYLE DAHA SONRA OYNATILAN MAÇLAR VAR"

Başarılı teknik adam, Türk futbolunda daha önce güvenlik nedeniyle oynatılamayan maçların tekrar oynatıldığını gösteren emsal kararlar olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Pendik-Sakarya, Karagümrük-Gebze maçları, güvenlik zafiyeti nedeniyle oynatılamıyor, ama federasyon karar alıyor daha sonra oynatılıyor. Bunun gibi bir çok emsal var. Bunlar da göz önünde bulundurulacaktır inşallah. Bizi Diyarbakır’a götürüp sahaya çıkartanlar burada bu maçı oynatabilirdi. Bence en kolay kararı aldılar. Şartları zorlamadan böyle bir karar almak bence olumlu bir yaklaşım olmadı. Eminim ki federasyon da ’keşke’ diyorlardır" ifadesini kullandı.

Vali Şahabettin Harput’un maça Beşiktaş seyircilerini alması kararını da değerlendiren Sağlam, "Sayın Valimiz çok iyi niyetli, çok güzel bir yaklaşımla şu günkü ortamı fırsat gördü. Çünkü Beşiktaş’ın hiçbir iddiası yok. Maçın gerilimi düşük. Ama bu iyiniyeti kötü niyetli insanlar suiistimal ederek bu hale getirdiler. Ben bir spor adamı olarak taraftarın gelmesini isterim. Tabii ki, bizim taraftarımız da oraya gitsin" dedi.