İspanya La Liga Eski Beşiktaşlı Eric Bailly'den UEFA Avrupa Ligi itirafı! 'Ne kadar utanç verici'

Eski Beşiktaşlı Eric Bailly'den UEFA Avrupa Ligi itirafı! 'Ne kadar utanç verici'

03.01.2024 - 19:15 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Villarreal'e geri dönen Eric Bailly, kariyerine dair açıklamalarda bulundu. İngiliz basınına konuşan Eric Bailly, UEFA Avrupa Ligi finalini kaçırdığı kırmızı kart nedeniyle utandığını dile getirdi.

Eski Beşiktaşlı Eric Baillyden UEFA Avrupa Ligi itirafı Ne kadar utanç verici

Beşiktaş'ın sezon başında transfer ettiği ancak daha sonra yetersiz kalması nedeniyle yollarını ayırdığı Eric Bailly, Villarreal'e geri döndü. Siyah-beyazlılara veda eden 29 yaşındaki savunmacı, La Liga ekibine yeniden gelmesinin ardından The Athletic'e konuştu.

Haberin Devamı

Villarreal'den 2016 yılında Manchester United'a transfer olduğu dönemi anlatan Eric Bailly, "Bir Portekiz numarası aradı. Ama Portekiz'de kimseyi tanımıyordum. Düşünmeye başladım. Eski bir takım arkadaşım vardı. Telefona cevap verdim. 'Kim o' dedim. Telefonun diğer ucundaki ses, 'Ben Mourinho, Manchester United'da oynamak ister misin?' dedi. Halüsinasyon görüyormuşum gibi hissettim. Beni kızdırmaya çalışıyorlar ya da şaka yapmak isteyen biri olduğunu düşündüm. Mourinho'nun aradığına kim inanır! Videolu arayıp Mourinho olduğunu kanıtlaması gerektiğini söyledim. Sonra bunu yaptı. Arayan Mourinho'ydu ve Manchester'a gitmem gerektiğini söyledi. Ben de gittim" ifadelerini kullandı.

Eski Beşiktaşlı Eric Baillyden UEFA Avrupa Ligi itirafı Ne kadar utanç verici

Manchester United'a transferini yorumlayan Eric Bailly, "Dünyanın en büyük kulübüne imza attım" dedi.

Haberin Devamı

Espanyol'da uyum problemi yaşadığını vurgulayan Fildişi Sahili uyruklu savunmacı, "Kariyerimin en zor kısmı Avrupa'ya gitmeden önceydi. Espanyol'a geldiğimde uyum sağlamak zorundaydım. Farklı bir iklim, insanlar, kültür, dil, farklı bir yaşam tarzı. Elimden geldiğinde çabuk adapte olmaya çalıştım. İspanyolca öğrendim" açıklamasını yaptı.

Espanyol'un mali problemler sonrası kendisini sattığını belirten Eric Bailly, "Ocak ayında Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele ediyordum ve Espanyol'dan Villarreal'e transfer olmak için otelde sözleşme imzaladı. Fildişi Sahili ile ilk maçıma çıktım. Gana'yı yenerek Afrika Uluslar Kupası'nı kazandık. Güzel bir duyguydu. Sonra Villarreal'e transfer oldum. Hepsi bir ay içinde oldu" diye konuştu.

Eski Beşiktaşlı Eric Baillyden UEFA Avrupa Ligi itirafı Ne kadar utanç verici

Villarreal'deki ilk dönemini anlatan Eric Bailly, "Orada her şey yolunda gitti. Afrika Kupası'ndan sonra İspanya'ya döndüm ve ilk deplasman maçım Karim Benzema ve Cristiano Ronaldo'nun oynadığı Real Madrid'e karşıydı, 1-1 berabere kaldık. Bir sonraki sezon Avrupa Ligi'nin yarı finalinde Liverpool ile karşı karşıya geldik. Evimizde 1-0 kazandık ama deplasmanda 3-0 kaybettik. Anfield'daki maçta sakatlandığım için oynayamadım. Ama bunların hepsi inanılmaz bir deneyimdi" dedi.

Eric Bailly açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Haberin Devamı

"Yedek bir oyuncuyken, Avrupa'da yarı final oynamıştım. Marcelona yönetiminde sürekli bir şeyler öğreniyordum. Xavi, Lionel Messi, Luis Suarez ve Cristiano Ronaldo'ya karşı oynuyordum. Bunları tahmin etmek imkansızdı."

Eski Beşiktaşlı Eric Baillyden UEFA Avrupa Ligi itirafı Ne kadar utanç verici

Villarreal sonrası transfer olduğu Manchester United günlerini anlatan 29 yaşındaki stoper, "Manchester'a gittiğimde her şey benim için yeniydi. Medyanın sürekli ilgisi vardı. Old Trafford'da sözleşme imzaladığımda her yerde kameralar vardı. İlk başta Bowdon'da tek başıma yaşadım, sonra ailem de gelince daha büyük bir eve ihtiyacımız oldu ve Hale'ye taşındık. İnsanlar beni tanımıyordu ve benden şüphe ediyorlardı ama Manchester'daki ilk yılım, en iyi yılımdı. Birçok maçta oynadım, üç kupa kazandık. Community Shield'de Leicester City'e karşı kupayı kazandığımızda maçın adamıydım. Çok mutluydum. İlk ayımda kulübün en iyi oyuncusu ödülünü kazandım. Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney gibi isimlerle birlikte oynuyordum" dedi.

Manchester United'ın 2017'de kazandığı UEFA Avrupa Ligi finalinde cezası nedeniyle forma giyemeyen Eric Bailly, "Celta Vigo'ya karşı oynanan yarı final ikinci maçının 88. dakikasında kırmızı kart görerek cezalı duruma düştüm. Bu yüzden finali kaçırmış olmam ne kadar utanç verici" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Manchester United'da İspanyolca bildiği için rahat ettiğini dile getiren 29 yaşındaki futbolcu, "Soyunma odamız Ibra ve Rooney gibi güçlü karakterlerle doluydu. Ciddi ve büyük oyuncular. Rooney, Ibra'dan çok daha sessizdi, daha sakindi. İngilizce felaketti. Ama şanslıydım çünkü İngilizce'den çok İspanyolca konuşulan bir soyunma odasındaydım. Juan Mata, Ander Herrera, David de Gea, Marcos Rojo, Sergio Romero, Antonio Valencia gibi isimler. Paul Pogba, Anthony Martial ve Morgan Schneiderlin ile Fransızca konuştum. Gerçekten iyi bir atmosfere sahip soyunma odasıydı. Orayı çok sevdim, taraftarlar çok saygılıydı" açıklamasını yaptı.

Manchester United'daki ikinci sezonunu değerlendiren Eric Bailly, "Bazı sakatlıklar yaşadım. Ama her zaman Mourinho'nun bana güvendiğini ve sakatlıklardan sonra beni oynatacağını hissettim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ole Gunnar Solskjaer'le iyi bir ilişkisi olduğunu belirten ERic Bailly, "Futbolda bir menajer değiştiğinde olabileceği gibi karmaşıktı ama bu da normal. Mourinho'nun yerine gelen Ole Gunnar Solskjaer ile iyi bir ilişkim vardı. Sözleşmemi yenilememi istedi, ben de yeniledim" dedi.

Eski Beşiktaşlı Eric Baillyden UEFA Avrupa Ligi itirafı Ne kadar utanç verici

Futbol kariyerinde yaşadığı sakatlıklar sonrası kendisini çaresiz hissettiğini vurgulayan Eric Bailly, "Kendinizi çaresiz hissediyorsunuz çünkü sakatlandığınızda hiçbir şeyi değiştiremiyorsunuz. Kendinizi değersiz hissetmek istemezsiniz ama hissettiğiniz tam olarak bu. Geri dönmek istiyorsunuz ama büyük kulüplerde büyük bir rekabet var" ifadelerini kullandı.

Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'a geri döndüğü 2021 dönemini anlatan 29 yaşındaki savunmacı, "Cristiano Ronaldo geri döndü. O benim için dünyanın en iyi oyuncusuydu. Geri döndüğünde Cristiano Ronaldo kulübe çok şey kattı. Onun gibi bir oyuncu önemli olduğunu hissetmek ister. Bu şartlarda ayrılması çok yazık oldu" diye konuştu.

Marsilya dönemini anlatan Eric Bailly, "Tutkulu taraftarları olan bir başka büyük kulüp. Şehir, hayatını kulüp üzerinden yaşıyor. Ligi üçüncü bitirdik, bu kolay bir şey değildi" ifadeleri kullanıldı.

The Athletic'te yer alan röportajda, Eric Bailly'nin Marsilya sonrası Beşiktaş'a transfer olduğu hatırlatıldı. 29 yaşındaki savunmacının, İstanbul için "Harika bir şehir" ifadelerini kullandığı ancak Fenerbahçe maçı sonrası 4 takım arkadaşıyla birlikte kadro dışı bırakıldığı kaydedildi.

Yazarlar