Futbol Eskişehirspor Fenerbahçe maçı oynanacak mı?

Eskişehirspor Fenerbahçe maçı oynanacak mı?

18.01.2016 - 12:48 | Son Güncellenme:

Eskişehirspor Fenerbahçe maçı ile Süper Lig'de kapanış mücadelesi oynanacak. Olumsuz hava şartları nedeniyle Eskişehirspor-Fenerbahçe maçının oynanıp oynanmayacağı merak konusuydu, yetkililer karşılaşma için oynanabilir raporu verdi. Karşılaşmanın oynanması için ekipler yoğun mesai harcıyor ve sahaya bir gece önceden branda serildi. Peki Eskişehirspor Fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta başlayacak?

Eskişehirspor Fenerbahçe maçı oynanacak mı

Eskişehirspor Fenerbahçe maçı olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenme riskine karşı ev sahibi takımın saha ekibi yoğun mesai harcıyor. Normal şartlarda saat 19:00'da başlayacak olan mücadele öncesi sahaya branda gerilerek yoğun kar yağışına karşı önlem alındı. Peki Eskişehirspor Fenerbahçe maçı ne zaman oynanacak?

Fenerbahçe, deplasmanda kazanmakta zorlandığı Eskişehirspor ile zor şartlar altında oynayacak. Maç saatinde kar yağışının olması ertelenme tehlikesini de beraberinde getirecek. Fenerbahçe, ligin 2. yarısının ilk maçına bugün deplasmanda Eskişehirspor ile oynayacağı karşılaşmayla başlayacak.

Haberin Devamı

İLK 11'LER BELLİ OLDU!

Sarı Lacivertli ekipte teknik direktör Vitor Pereira, forvette sürprize gitti. Portekizli teknik adam Robin Van Persie'nin yerine Fernandao'ya görev verdi.

Eskişehirspor: Boffin, Toko, Emre, Sezgin, Anıl, Alpaslan, Kamil, Causic, Kaan, Pinto, Engin

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Kjaer, Kadlec, Caner, Mehmet Topal, Josef, Ozan Tufan, Markovic, Nani, Fernandao

Rakibini deplasmanda son 7 maçta 1 kez yenebilen sarı-lacivertliler, soğuk havadan çekiniyor. Maç saatinde zeminin buz tutma ihtimalini göz önüne alan sarı-lacivertliler, özel krampon ve termal içliklerle bu şehre gidiyor. Ayrıca hava sıcaklığının maç saatinde -2 derece olması, kar yaşının devam etmesi ve hissedilen sıcaklığın -14’e kadar düşmesi erteleme tehlikesini de beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

Eskişehir Atatürk Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak. Eskişehirspor – Fenerbahçe sınavını hakem Alper Ulusoy yönetecek. Karşılaşma Lig TV'den canlı olarak yayınlanacak


Eskişehir Atatürk Stadı'nda bu akşam saat 19.00'da oynanacak Eskişehirspor - Fenerbahçe maçı öncesinde statta önlemler alındı. Geceden olası bir kar yağışına karşı zemin kapatıldı. Sabah kaldırılan kaplamanın ardından sabaha karşı yağan az miktarda kar da temizlendi.

Son karar! Oynanabilir...
Sabah yapılan güvenlik toplantısına iki kulüp ve federasyon yetkililerinin yanı sıra stadyum yönetimi de katıldı. Zemini gören ve tedbirleri dinleyen yetkililer maçın seyrinde oynanabileceği fikrinde birleştiler.

Fenerbahçe ile Eskişehirspor 60. randevuda. İki takım arasında ligde geride kalan maçlardan 30'unu Fenerbahçe, 14'ünü Eskişehirspor kazandı - Eskişehir'de yapılan 28 lig maçında ev sahibi ekip 13, Fenerbahçe 6 kez galip geldi. Eskişehirspor, lig tarihinde Fenerbahçe karşısında elde ettiği 14 galibiyetten 13'ünü sahasında aldı.

Spor Toto Süper Lig'de bu akşam yapılacak Eskişehirspor-Fenerbahçe maçıyla iki ekip lig tarihinde 60. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda Fenerbahçe, Eskişehirspor'a galibiyet sayısında 30-14, gol sayısında da 90-57 üstünlük kurdu, iki ekip arasındaki 15 maç da berabere sonuçlandı. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan müsabakayı Fenerbahçe 2-0 kazandı.

YOĞUN MESAİ
Stat görevlileri tedbir olarak geceden sahaya branda serdi, sabah da üzerine hafif şekilde kar yağan branda belediye işçileri tarafından kaldırıldı. En düşük hava sıcaklığının 0, en yüksek sıcaklığının da 2 derece olması beklenen Eskişehir’de sabah saatlerinde Eskişehirspor – Fenerbahçe maçının oynanacağı Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda hava sıcaklığının eksi 1 derece olduğu gözlendi. Eskişehirspor Kulübü stat görevlileri olası yoğun kar yağışına karşı dün geceden itibaren sahaya branda serdiklerini belirtti. Tedbir olarak serilen brandanın üzeri sabaha karşı belirli aralıklarla yağan hafif kar yağışı nedeniyle kaplandı. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nin temizlik işçileri sabah saatlerinde geldikleri stadyumda, sahadaki brandaları topladı. Hakem ve gözlemciler de sahada incelemelerde bulunup sahanın görüntüsünü cep telefonlarıyla kayda aldı.

Haberin Devamı

Eskişehir'deki maçlar

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları lig tarihinde Eskişehir'de 28 kez karşılaştı. Eskişehir Atatürk Stadı'nda oynanan maçlarda ev sahibi ekip 13, Fenerbahçe 6 kez galip geldi, taraflar 9 maçta ise eşitliği bozamadı. Eskişehir'de ev sahibi ekibin 39 golüne, Fenerbahçe 32 golle cevap verdi. Siyah-kırmızılılar, lig tarihinde Fenerbahçe karşısında elde ettiği toplam 14 galibiyetten 13'ünü sahasında aldı.

Fenerbahçe son 7 deplasmanda 1 kez kazanabildi

Fenerbahçe, Eskişehirspor ile Süper Lig'de yaptığı son 7 deplasman maçında sadece bir kez kazanabildi.

Taraflar arasında Eskişehir Atatürk Stadı'ndaki son 7 lig maçından 3'ünü kazanan, 3'ünde berabere kalan siyah-kırmızılılar, rakibine sadece bir kez mağlup oldu. Fenerbahçe, 9 Nisan 2011'deki 3-1'lik galibiyetin ardından Eskişehir deplasmanında son 4 maçında 3 puana ulaşamadı. Geçen sezon Eskişehir'de yapılan müsabaka 1-1 sonuçlandı.

Tarihe geçen maçlar

Fenerbahçe ile Eskişehirspor takımları arasındaki lig maçlarından bazıları Türk futbol tarihine geçti. Sarı-lacivertliler, Eskişehirspor'u 1988-1989 sezonunda Eskişehir'de 7-2, 1995-1996 sezonunda da İstanbul'da 6-0 yenerek, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden 2'sine imza attı. Eskişehirspor ise 1987-1988 sezonunda İstanbul'da Fenerbahçe'yi 4-0 yenerek, rakibi karşısında tarihi bir galibiyet elde etti. Bu arada, iki takım arasında 1986-1987 sezonunda İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 4-1 kazandı. Sarı-lacivertli takımın bu maçtaki 4 golünü de penaltıdan Zafer Tüzün attı. Zafer Tüzün böylece, 58. sezonunu geçiren lig tarihinde, bir maçta en çok penaltı golü atan futbolcu olarak tarihe adını yazdırdı.