EURO 2024 EURO 2024'te Türkiye için kaderin cilvesi! Ronaldo rekor kırmıştı

EURO 2024'te Türkiye için kaderin cilvesi! Ronaldo rekor kırmıştı

02.12.2023 - 21:20 | Son Güncellenme:

EURO 2024'e grup lideri olarak katılan Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleri belli oldu. Ronaldo'nun Portekiz'i ile Çekya kura eşleşmesinde Türkiye'nin grubuna düştü. Herkesin aklına EURO 2008'de yaşananlar geldi. Öte yandan Ronaldo milli takımı ile rekor kırmaya devam ediyor.

EURO 2024te Türkiye için kaderin cilvesi Ronaldo rekor kırmıştı

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceği grup ve rakipler belli oldu. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda dünyada en çok Türk vatandaşının yaşadığı Almanya'da ev sahibi gibi oynayacak. Türkiye; Portekiz, Çekya ve C yolu play-off galibi (Gürcistan, Lüksemburg, Yunanistan, Kazakistan) ile eşleşti.

Haberin Devamı

F GRUBU
Portekiz
Türkiye
Çekya
C yolu play-off galibi (Gürcistan, Lüksemburg, Yunanistan, Kazakistan)

İŞTE FİKSTÜRÜMÜZ
Türkiye, EURO 2024'teki ilk maçını 18 Haziran'da Dortmund'da Play-off C grubundan gelecek takımla oynayacak. Millilerimiz, ikinci maçını Dortmund'da Portekiz ile oynanacak. Gruptaki Üçüncü maçımızı ise Hamburg'ta Çekya'ya karşı oynayacağız.

18 Haziran, Playoff C, Dortmund
22 Haziran, Portekiz, Dortmund
26 Haziran, Çekya, Hamburg

RONALDO'NUN PORTEKİZ'İ
Son Dünya Kupası'nda Fas'a elenerek veda eden Portekiz'de Cristiano Ronaldo milli takım ile belki de son kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek. EURO 2016'da kupaya uzanan takımın kaptanlığını yapan Ronaldo bu başarıyı tekrarlamak istiyor.

Haberin Devamı

EURO 2024te Türkiye için kaderin cilvesi Ronaldo rekor kırmıştı

REKOR TAZELEDİ
Tüm zamanların milli takımlarda en golcü futbolcusu olan Cristiano Ronaldo, EUR0 2024 Elemeleri’nde de başarılı performansını sürdürdü. 9 maçta 10 gol kaydeden Ronaldo, Portekiz Milli Takımı ile 127. golüne imza attı.

Deneyimli oyuncu, 2023 yılında kulüp ve milli takımda toplam 40 gole ulaştı.

16 YIL SONRA KADERİN CİLVESİ
Türkiye, EURO 2008'de Portekiz, Çekya ve İsviçre ile aynı grupta yer almıştı. Gruptaki son maçında Çekya ile karşılaşan Milli Takım tarihi bir geri dönüş ile adını Avrupa Şampiyonası'na yazdırmıştı.

EURO 2008'DE NELER OLMUŞTU
İlk maçında Portekiz'e 2-0 yenilen Türkiye, İsviçre'yle oynadığı maçta 1-0 mağlupken, Semih ve Arda'nın golleriyle 2-1 galip duruma geldi. Gruptan çıkış maçı olarak adlandırılan maçta Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan Türkiye, Koller ve Plašil'in gollerinin ardından 2-0 mağlup duruma düştü. Ancak maçın son 15 dakikasında oynadığı futbolla Çek Cumhuriyeti'ni devirdi. Türkiye'nin kurtuluş gollerini 75. dakikada Arda, 87. dakikada Petr Cech'in elinden kaçırdığı topu iyi değerlendiren Nihat attı. Nihat 2 dakika sonra, 89. dakikada Hamit'in pasıyla defansı boş yakaladı ve bunu gol olarak değerlendirdi. Bu maçla Türkiye çeyrek finale çıkmaya hak kazandı.

DİĞER RAKİBİMİZ PLAYOFF'TA BELLİ OLACAK
Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacak son üç takım, 21-26 Mart tarihleri arasında 12 ülkenin katılacağı play-off turu maçları sonunda belli olacak. Türkiye'nin rakibinin belli olacağı Play-off C etabında Gürcisan - Lüksemburg / Yunanistan - Kazakistan mücadele verecek. Tek ayaklı eşleşmelerde play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak.

Haberin Devamı