Güreş Evin Demirhan Yavuz ve Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris'te mücadele edecek

Evin Demirhan Yavuz ve Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris'te mücadele edecek

20.09.2023 - 22:41 | Son Güncellenme:

Kadın milli güreşçiler Evin Demirhan Yavuz ve Buse Tosun Çavuşoğlu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için kota aldı.

Evin Demirhan Yavuz ve Buse Tosun Çavuşoğlu, Pariste mücadele edecek

Sırbistan’ın başkenti Belgrad'da devam eden Kadınlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda 68 kiloda mücadele eden milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu yarı final maçında Japon Ami Ishi'yi ilk devrede skoru 11-1 yaparak maçtan teknik üstünlükle ayrılarak finale yükseldi. Tosun, finale yükselerek gümüş madalyayı garantileyerek olimpiyat vizesini kazanmış oldu.

Haberin Devamı

Buse, yarın akşam altın madalya için finalde Moğolistanlı rakibi Delgerma Enkhsaikhan ile karşılaşacak.

50 kiloda mücadele eden Evin Demirhan Yavuz, ilk turda Fransız rakibi Julie Martina Sabatie'yi 4-1 yendi. İkinci turda ise Moğol Dolgorjav'a 8-3 yenildi. Repesajda ise AIN (Bireysel- Belarus) Ksenya Stankevich'i 11-2 yenerek bronz madalya ve olimpiyat kotası için ABD'li rakibi Sarah Ann Hildebrandt ile karşılaştı. Tecrübeli ABD'li güreşçi karşısında Evin, ilk devrenin son dakikasında 2-0 geriye düştü. İhtarla 1- puan daha verince Evin Demirhan Yavuz devreyi 3-0 geride bitirdi. İkinci yarıda rakibi karşısında direnmeye çalışsa da Evin, maçı 5-0 kaybederek madalya şansını kaybetti ama 5’incilik maçında olimpiyat kotası için güreşti.

Haberin Devamı

Evin, olimpiyat kotası için Kolombiyalı Cardoza ile karşılaştı. Tokyo olimpiyatları tecrübesi olan milli güreşçi ilk puanını ihtardan alarak 1-0 öne geçti. İlk devrenin son saniyelerinde rakibini tuş pozisyonunda yakaladı 3-0 öne geçti ama süre bitti ve devreye girildi. Evin, ikinci yarıya iyi başladı ancak ihtar aldı ve Cardoza skoru 3-1 yaptı. Son bir dakikaya girerken Evin rakibini minder dışına taşıdı ve 4-1 öne geçti. Evin, karşılaşmayı kazanarak kariyerinde ikinci defa olimpiyatlara gitme hakkı elde etti.

Yazarlar