Fransa Ligue 1 Eyfel yerine Ibra heykeli

Eyfel yerine Ibra heykeli

15.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PSG ile ezici bir şampiyonluk kazanan Zlatan Ibrahimovic, tek bir şartla kalacağını söyledi. Ünlü Eyfel kulesini anımsatan Ibra, “Eyfel’in yerine heykelimi dikerlerse kalırım” dedi.

Eyfel yerine Ibra heykeli

Fransa Ligue 1’de bitime 8 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden PSG’de Zlatan Ibrahimovic rüzgarı esiyor. İsveçli yıldızın, şampiyonluğa verdiği katkı ve geldiği günden beri ortaya koyduğu performansla tarihe geçmesi dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Sezon sonunda PSG’den ayrılacağı kaydedilen Ibrahimovic’in kalmak için tek şartı olduğunu anlatması şaşkınlık yarattı. Şaşırtıcı ifadeler kullanan Ibra, Paris’teki ünlü Eyfel kulesini işaret ederek, oraya kendi heykelinin dikilmesini istedi. Şakayla karışık bir şekilde bu dileğini anlatan 33 yaşındaki forvet, “Sezon sonunda ayrılıyorum. Ama halen bir ayım daha var burada. Şampiyonlar Ligi için mücadele edeceğim. Eğer Eyfel kulesi kaldırılıp, yerine benim heykelimi dikerlese, burada kalabilirim. Bunun için de söz veriyorum” dedi.

Krallıkta tek

Bu sezon Ligue 1’de 27 gol atarak, gol krallığında zirveye oturan Ibrahimovic, Troyes’i 9-0 yendikleri maçta 4 gol kaydetmişti.

Gerçek şampiyon

Zlatan Ibrahimovic’in Ligue 1’de elde ettiği şampiyonluk sonrası ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Kariyerine Ajax’ta başladığı 2001’den bu yana 15 yılda tam 13 kez şampiyon olan Ibra, bu başarıya 6 farklı kulüpte ulaştı. Ajax ile 2, Juventus ile 2, Inter ile 3, Milan ile 1, Barcelona ile 1 ve PSG ile 4 kez zafer elde eden İsveçli futbolcu, bu alanda Avrupa’nın en başarılı futbolcusu oldu.

Haberin Devamı

Gol makinesi

PSG’nin tarihine geçmeyi başaran Zlatan Ibrahimovic, gol rekorları kırdı. Sezon sonunda Fransız ekibinden ayrılacak olan İsveçli futbolcu, Ligue 1 kariyerinde çıktığı 115 maçta tam 102 gol atmayı başardı. Bu sezon da 24 maçta 27 gol kaydeden Ibra, sezonun genelinde de 39 resmi maçta 35 gol attı.