Basketbol Eyvah, Fenerbahçe yandı!

Eyvah, Fenerbahçe yandı!

20.03.2014 - 17:49 | Son Güncellenme:

Obradovic bu gece OAKA’da eski kulübü Panathinaikos tarafından onurlandırılacak. Aynı salonda iki yıl önce Batiste için tören düzenlenmiş, Fenerbahçe mücadeleyi farklı kaybetmişti.

Eyvah, Fenerbahçe yandı

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Yunanistan, bu gece oynanacak olan Panathinaikos-Fenerbahçe Ülker karşılaşmasına kilitlendi. THY Euroleague’de grupta 5. sırada bulunan sarı-lacivertliler ile 3. durumda bulunan Yoncalar için mücadele büyük önem taşıyor. Ancak karşılaşma sportif yönünden çok başka bir yönüyle öne çıkıyor. Fenerbahçe Ülker coachu Zeljko Obradovic, Panathinaikos’tan ayrılmasının ardından ilk kez eski takımına karşı Atina’da maça çıkacak.

Yunan ekibinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, biletleri günler öncesinden tükenen karşılaşmanın devre arasında Sırp çalıştırıcıyı onurlandıracak özel bir etkinliğe imza atılacak. Panathinaikos’u çalıştırdığı dönemde yeşil-beyazlıların başında 5 Euroleague şampiyonluğu ve 11 Yunanistan Ligi şampiyonluğu yaşayan deneyimli teknik adama bir özel plaket verilmesi bekleniyor.
Bu durum akıllara 2012’de yaşanan benzer bir olayı getirdi. Panathinaikos-Fenerbahçe maçında sarı lacivertli takımdan Mike Batiste, eski takımı Panathinaikos tarafından yine devre arasında onurlandırılmış ancak o gün çok kötü bir performans sergilemişti. Amerikalı basketbolcunun yalnız 4 sayı kaydettiği ve 2 ribaund alabildiği mücadeleyi Sarı Kanarya 69-55 kaybetmiş, göz yaşlarına hakim olamayan Batiste maçın ardından yaptığı açıklamada, OAKA Salonu’nda gerçekleştirilen seremoninin kendisini duygusal olarak oldukça etkilediğini dile getirmişti.