İngiltere Premier Lig Fabio Capello'dan Erling Haaland'a ilginç benzetme! 'Bir hayvan'

Fabio Capello'dan Erling Haaland'a ilginç benzetme! 'Bir hayvan'

26.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İtalyan futbolunun Real Madrid ile iki La Liga şampiyonluğu elde eden efsane teknik direktörü Fabio Capello, Manchester City'nin Norveçli yıldızı Erling Haaland hakkında ilginç sözler kullandı.

Fabio Capellodan Erling Haalanda ilginç benzetme Bir hayvan

İtalyan futbolunun efsane teknik direktörü olan Fabio Capello, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Erling Haaland hakkına dikkat çeken sözler kullandı. Öte yandan Capello, kendisi gibi İtalyan olan meslektaşı Carlo Ancelotti hakkında da konuştu.

Haberin Devamı

CAPELLO'NUN KARİYERİ

Son olarak Çin'in Jiangsu Suning ekibinde çalışan 71 yaşındaki Capello, teknik direktörlük kariyeri boyunca İtalya'da Milan, Roma, Juventus ve İspanya'da Real Madrid ile İngiltere ve Rusya Milli Takımı'nda görev yaptı.

HALLAND REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

Bu sezon Manchester City forması ile genç yaşında kırdığı rekorlarla dikkatleri üzerine çeken Erling Haaland, bu başarısına tüm hızıyla devam ediyor.

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turunun rövanş maçında Manchester City, RB Leipzig'i 7-0'lık skorla mağlup etmişti. Oynanan karşılaşmada Erling Haaland 5 gol birden atmıştı. Haaland, Şampiyonlar Ligi'nde 25. maçında 34. golünü attı, bu sayıya en erken yaşta ve en hızlı ulaşan isim olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Fabio Capellodan Erling Haalanda ilginç benzetme Bir hayvan

MESSI'NİN REKORUNU EGALE ETTİ

Erling Haaland, bir Şampiyonlar Ligi maçında 5 gol atarak Lionel Messi'nin rekorunu egale etti. Bunu başaran bir diğer isim de Luiz Adriano'ydu.

GUARDIOLA'DAN ŞAŞIRTAN İTİRAF

İngiltere FA Cup'ta Manchester City, sahasında Burnley ile karşılaştığı maç sonrası teknik adam Pep Guardiola'dan şaşırtan bir itiraf geldi. Guardiola, "Haaland'ı, Burnley ile oynadığımız maçta Messi'nin rekorunu kırmaması için oyundan aldım" ifadelerini kullandı.

Fabio Capellodan Erling Haalanda ilginç benzetme Bir hayvan

İNANILMAZ PERFORMANS

Premier Lig devi Manchester City'de bu sezon toplam 37 maça çıkan Erling Haaland, söz konusu maçlarda 42 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Norveçli golcü öte yandan takım arkadaşlarına 5 gol pası verdi. Rekorların adamı Haaland, Manchester City kariyerinin ilk sezonunda şimdiden 6. hat-trickini yaptı.

İşte efsane teknik direktör Fabio Capello'nun İspanyol basınından Marca'ya verdiği röportaj...

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti hakkında konuşan Capello, "Carlo, bizim aramızdaki en iyisi. İspanya'da, İtalya'da İngiltere'de Fransa'da her yerde kazandı. Real Madrid kolay bir takım değil, orada çalışmak için bazı şeyleri bilmeniz gerekiyor. Madrid'de oyuncular ile konuştuğunuzda onlar sizin bir şey bilip bilmediğinizi anlayabilir. Geçen yıl La Liga'yı kazanırken de takım, neden geride oynadıklarını anlayabiliyordu." dedi.

Haberin Devamı

Ancelotti'nin Brezilya'nın başına geçme olasılığını değerlendiren Capello, "Carlo'nun yeterince tecrübesi var, futbolun dilini biliyor. Bir milli takımı çalıştırırken oradaki insanların ne istediğini anlamalısınız ve bence Carlo, bunu çok iyi yapabilecek bir isim" ifadelerini kullandı.

"HAALAND BİR HAYVAN"

Son olarak Manchester City'nin Norveçli yıldızı Erling Haaland'ı yorumlayan Capello, "Haaland bir hayvan. Çok güçlü, çok büyük ve çok fazla şey biliyor. Teknik olarak da fena değil ancak fiziksel olarak inanılmaz bir oyuncu. Bazen şanslı goller atıyor gibi görünebilir ama bu şans değil. O, her zaman hareket ediyor ve hiç sabit kalmıyor. Önümüzdeki birkaç yılda Haaland'ın futbolu değiştireceğini düşünüyorum" sözlerini sarf etti.

Fabio Capellodan Erling Haalanda ilginç benzetme Bir hayvan