İstanbulspor Fatih Tekke açıkladı: Orada görev almayı çok isterim

Fatih Tekke açıkladı: Orada görev almayı çok isterim

07.08.2023 - 12:03 | Son Güncellenme:

Süper Lig ekiplerinden İstanbulspor'u çalıştıran Fatih Tekke, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbulspor'daki hedeflerinmden futbolculuk kariyerine kadar birçok konuya değinen Tekke, çalıştırmak istediği takımı da duyurdu.

Fatih Tekke açıkladı: Orada görev almayı çok isterim

Süper Lig'de İstanbulspore'u çalıştıran Türk futbolunun unutulmaz golcülerinden Fatih Tekke, Fanatik'e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fatih Tekke'nin açıklamalarından ön plana çıkanlar şu şekilde:

'BAZI EKSİKLERİMİZ VAR'

"Sakatlarımız ve beklediğimiz oyunculardan dolayı bazı eksiklerimiz var. Hemen hemen 1 ay oldu kampa başlayalı. Kampımıza daha sonra katılanlar da oldu. Kayseri'de çok güzel bir kamp dönemi geçirdik. Hazırlık maçları oynadık ve oynamaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki maçlarla beraber lig hastasına giriş yapacağız. Şu anki tek sıkıntımız, takıma katılacak bir veya iki oyuncunun eksikliği... Bir de sakat oyuncularımız var. Bunun dışında bir problemimiz yok."

'OYUNCULARI İKNA ETMEMİZ LAZIM'

"Tüm oyuncu kadrosunu değerlendirip aramıza katılan yeni oyuncular da var. Bunların kendi zihnimizde bir tanımlaması olması lazım. Daha sonra bu tanımladığımız şeyler konusunda oyuncuları da ikna etmemiz lazım. Ardından yeni bir oyun inşası ve eski oyunlarımızla hemen hemen tüm formasyonların hareket şeklini futbolcuların bilmesi lazım. Bu da ciddi bir şekilde süre isteyen bir şey ve yeni gelen oyuncular bu konuda zorlanıyorlar."

Haberin Devamı

'SÜPER LİG'E HEYACAN KATMAK İSTİYORUZ'

"Genel anlamda oyun felsefesi olarak topa çok fazla sahip olan bir takım oluşturmak istiyorum. Oyunun her anında planlı, programlı ve organizasyonlu oynayan bir takım... Oyuncuların, rakibin oyun şekline göre hangi formasyonda oynarlarsa oynasınlar onların yeteneklerini ortaya çıkarabilecekleri alanları oluşturabilmeyi amaçlıyorum. Bu dediğim şeyler de çok 1 veya iki sene alacak şeyler. Dolayısıyla bu sene yeni bir oyun anlayışımız olacak. Tabela da bizden taraf olursa, İstanbulspor olarak Süper Lig'e yine bir heyecan katmak istiyoruz."

Fatih Tekke açıkladı: Orada görev almayı çok isterim

'SABIR GÖSTERİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

"İstanbulspor'da bize bu sabrın gösterileceğini düşünüyorum, zaten bunu daha önce de yaşadık. Bunu daha önce de yaşadık. Bazen olumlu bazen de olumsuz geçen bazı süreçler oldu. Bu yüzden, biz buraya ailemiz ve evimiz olarak bakıyoruz. Başka kulüplerde bu tür riskleri hiçbir hoca almaz. Belki biz de almayız, bunu da tam olarak kestiremiyorum. Benim istediğim şey, oyunun her açıdan belirgin olması lazım. Oyunun kendine has bazı karanlık duyguları var. O duyguları yönetemediğiniz bazı anlar da olabiliyor. Sahaya baktığınız zaman belli bir takım görüntüsü olması lazım. Artık Türkiye'de bu tür şeylerin daha fazla konuşulması gerekiyor. Biz, daha önce bir alt ligde de çalıştık ve bunu oralarda gösterdik. Geçen sene de Süper Lig'de oyuncularımla beraber bunu gösterdik. Bu sene de bunu daha farklı göstermeyi amaçlıyoruz."

Haberin Devamı

'KARŞIMIZDA BİR MAKİNE YOK'

"Biz tavsiyelerle çok fazla ilgilenmiyoruz. Daha çok önerilerimiz oluyor ve bazı tekrarlar yapıyoruz. Sonuçta karşımızda bir makine yok. Antrenmanda iyi oynarsan maçta da iyi olabilirsin. Yani antrenmanda çok tekrar edersen, maçta bunun karşılığını alırsın. Bu tip şeyler her oyuncuda olduğu gibi forvetler için de geçerli bir durum. Bazı çok özel detaylar var; bunu bazı oyuncular benimsiyor ancak kimileri de kanıksamıyor. Yani biz tavsiyeden ziyade, tekrarlarla ilgileniyoruz."

'EZE'NİN POTANSİYELİ ÜST DÜZEY'

"Eze'nin potansiyeli daha üst düzey. Bizimle biraz daha kalması lazımdı. Oyunun içerisindeki disiplini biraz daha özümsemesi lazım. Çok önemli özellikleri olduğunu düşünüyorum, ancak eksikleri olduğunun da farkındayım. Genel olarak baktığımızda oyuncu kalibremizin aynı olduğunu düşünüyorum. Zamanımız kısıtlı olunca, hata yapma olasılığımız da çok fazla oluyor. Biz de seçtiğimiz oyuncularımızdan ne kadar verim alabiliriz diye düşünüp ona göre tercihlerimizi yapıyoruz. Geçen sene bunu başardık, umarım bu sene de bu konuda başarılı oluruz. Bizim, oyuncuyu bonservisiyle almamız pek mümkün değil, ancak kiralık olarak alabiliyoruz."

Haberin Devamı

'PİŞMAN DEĞİLİM AMA...'

"Ülkeme döndüğüm için pişmanlık duymam mümkün değil, ama döndüğümde futbol anlamında birçok şeyi kafamda bitirmiştim. Fatih Tekke'nin yeteneğini zaten herkes biliyor. Bu yeteneğimizi ne kadar sergiledik tabii o tartışılır. Bu durum benden de başkalarından da kaynaklanıyor olabilir."

'GEÇMİŞTE KALDI'

'Avrupa'da çok daha değerli başarılara ulaşabilirdim. Kendi hatalarım, toplumun sosyolojik yapısı, şehrin yapısı, baskılar, duygular, düşünceler ve iletişim eksikliği... Şu ana baktığımızda bilişim çağında yaşıyoruz. Bu dönemde pazarlama konusunda da çok önemli gelişmeler var. Bu nedenle, o dönemde bu tür bazı problemler oldu. Fatih Tekke özel bir yetenekti, ama bu geçmişte kaldı. Keşke dediğim birçok şey var, ama geriye dönme şansım yok.'

Haberin Devamı

Fatih Tekke açıkladı: Orada görev almayı çok isterim

'TRABZON'DA ÇALIŞMAYI ÇOK İSTERİM'

Ben, öncelikle iyi bir hoca olmak istiyorum. Her gün kendimi geliştirerek elit liglerdeki futbol hakkında bilgiler edinmeyi amaçlıyorum. Oyuna bir şeyler katmak ve ortaya bir şeyler çıkarmayı hedefliyorum. Bir gün Allah nasip ederse Trabzon'da hocalık nasip olursa, orası benim memleketim ve her şeyimi kazandığım şehir... Kaptanlığını yaptığım çok özel bir yer Trabzon. Bu nedenle, Trabzon'da çalışmayı çok isterim, ama nasibin ötesinde bir şey de diyemiyorum.