Skorer Fatih Terim: Porto yaptıysa, İzmir de başarabilir

Fatih Terim: Porto yaptıysa, İzmir de başarabilir

15.12.2008 - 19:26 | Son Güncellenme:

.

Fatih Terim: Porto yaptıysa, İzmir de başarabilir

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'le birlikte İzmir'de düzenlenen, ‘Futbolun Dünyadaki Önemi ve Ülke Tanıtımındaki Yeri’ konulu panele katılan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İzmir'in model olarak Porto'yu kendisine örnek alabileceğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege TV tarafından Swissotel Grand Efes'te organize edilen panelde büyük ilgi gören Terim, “Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası ve UEFA Kupası'nı kazanan İzmir'in yarı nüfusuna sahip Porto güzel bir model. Başarıyı nasıl yakaladıkları incelenebilir. Porto yaptıysa, İzmir de başarabilir” dedi.

Haberin Devamı

Süper Lig'de takımı olmayan İzmir'in futbolda nasıl başarılı olabileceği şeklindeki sorunun 1989-1990'da Göztepe'yi çalıştırdığı dönemde de kendisine sorulduğunu vurgulayan Terim, “O dönemde Altay, 1. Lig'de yer almasına rağmen bu soruyla karşılaştım. Yıl 2008, yine aynı soru. İzmir kulüpleri kendilerine iyi bir plan-program yaparak, kısa ve uzun vadeli hedeflerini iyi belirleyerek ve iyi konsantre olarak güçlü yönetimlerle yola çıkmalı. Gerekirse yerel yönetimlerden de destek alınabilir. İnşallah, böyle bir toplantı için İzmir'e bir daha geldiğim zaman karşımda markalarını yaratmış bir kent bulurum” diye konuştu. Terim, İzmir'in de Antalya gibi futbol turizminden daha fazla yararlanmanın yollarını araması gerektiğini, Çeşme, Kuşadası gibi yerlerin bunun için çok uygun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener dünyada futbol sayesinde marka olmuş kentlerden örnekler verirken, İzmir'in plaj futboluyla ismini duyurabileceğini dile getirdi. 2009 Dünya Plaj Futbolu Şamiyonası'nın Dubai'de yapılacağını hatırlatan Özgener, İzmir'in 2010 Dünya Plaj Futbolu Şampiyonası'na talip olabileceğini ifade etti.

Dünya Şampiyonası Grup Elemeleri'nde İspanya ile mart ayında oynayacağımız kritik maçın nerede yapılacağı konusunda henüz karar vermediklerini belirten Özgener, “Önümüzde bir aylık süre var. İspanya'yı İstanbul dışında konuk edeceğimiz kesin. Rakibe nerede daha iyi tribün baskısı kurabileceğimiz, sahanın zemini gibi unsurlar çok önemli. Alternatifler arasında İzmir de var” diye konuştu. 3.Lig'i kaldırmayı düşünmediklerini, 2 ve 3.Lig'e yeni bir format kazandıracaklarını belirten Özgener, kulüplerin Dernekler Yasası'na göre yönetilemeyeceği şeklindeki görüşlere kendisinin de katıldığını söyledi.

Yazarlar