AntalyaSpor Federasyon'dan cevap geldi!

Federasyon'dan cevap geldi!

14.08.2012 - 12:52 | Son Güncellenme:

Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı olarak ligin Ramazan Bayramı'ndan sonra başlaması konusunda görüş bildirdiklerini ancak federasyonun farklı bir karar açıkladı.

Federasyondan cevap geldi

Medical Park Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, genel olarak fikstürden memnun olduklarını söylerken, Kulüpler Birliği Vakfı olarak ligin Ramazan Bayramı'ndan sonra başlaması konusunda görüş bildirdiklerini ancak federasyonun farklı bir karar aldığını belirtti.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in resmi yayıncı kuruluşu Digiturk'ün Ayazağa'daki stüdyolarında gerçekleştirilen 2012-2013 futbol sezonu fikstür çekiminin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Akıncıoğlu, yeni sezon fikstüründen memnun olduklarını ifade ederek, ''Biz Medical Park Antalyaspor olarak ilk hafta deplasmanda Ankara'da Gençlerbirliği ile oynamaktan son derece mutluyuz. Bildiğiniz gibi ağustos ayı Antalya'da 40 derece sıcaklık oluyor. Özellikle geceleri de yüksek rutubet altında futbol oynamak her iki takımın oyuncuları için de çok zor olacak. Onun için, ilk haftayı ucuz atlattık diye düşünüyorum. Daha sonraki haftalarda sıcaklarda oynamak zorunda kalacağız. Genel olarak baktığımız zaman her maçın oynanması gerekiyor ancak lig ortalarında iki büyük takımla arka arkaya oynamanın dezavantajı var. Onun dışında genel olarak fikstürden memnunuz. O kadar zor bir fikstür olmadığına inanıyorum. Futbolcularımıza ve teknik heyetimize güveniyorum'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sezonun ilk haftasının Ramazan Bayramı'na denk gelmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Akıncıoğlu, şunları kaydetti:

''Bayramda oynanmaması veya ligin başlamaması iyi olurdu. Sonuç olarak böyle bir alternatif vardı. Özellikle Antalya olarak olaya bakışımız; mümkün olduğu kadar sıcaklardan uzaklaşmak. Dolayısıyla milli günlerimiz ve bayram günlerimiz son derece değerli. Olmaması iyi olurdu ancak yapacak bir şey yok. Böyle bir karar alındı ve bu karara uymak zorundayız.''

Aynı zamanda Kulüpler Birliği Başkanvekili de olan Akıncıoğlu, lig takvimi konusunda Kulüpler Birliği Vakfı olarak bayram sonrasında ligin başlaması gerektiği yönünde görüş bildirdiklerini vurgulayarak, ''Lig takvimi Kulüpler Birliği Vakfı'nda da gündeme geldi. Bizler de bayram sonunda başlaması konusunda görüş bildirdik. Federasyonumuz böyle bir karar aldı. Şu anda yapılacak bir şey yok'' dedi.

Yazarlar