Basketbol FENER, ASLAN’I DURDURDU

FENER, ASLAN’I DURDURDU

25.12.2013 - 20:08 | Son Güncellenme:

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.ligi'nde Fenerbahçe sahasında, Galatasaray Odoabank'ı 79-67 mağlup ederek rakibinin namağlupluğuna son verdi.

FENER, ASLAN’I DURDURDU

Kadınlar Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe, lige 12’de 12 ile başlayan Galatasaray Odeabank’ı 79-67 yenmeyi başardı, 13. maçında 11. galibiyetine ulaştı. Sarı-lacivertli ekip, kaybetmesi durumunda normal sezon liderliğini daha ligin ilk yarısında zora sokacağını bilerek maça başladı ancak Galatasaray’ın yağmur gibi gelen üçlüklerine karşı koyamadı, üstünlüğün sürekli el değiştirdiği ilk periyot, 23-22 sarı-kırmızılı ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekten itibaren ribauntlara dengeyi getiren ve savunmasını sertleştirerek hızlı hücum sayıları bulmaya başlayan Fenerbahçe, kontrolü ele aldı ve McCoughtry’nin sayılarıyla devre sonunda 39-30’luk skora ulaştı.

Haberin Devamı

İki seriyle işi bitirdi Galatasaray, Nevriye’nin üç sayılık basketiyle ikinci yarıya girse de, rakibine 11-0’lık seriyle yanıt vererek skoru 50-34’e getiren Fenerbahçe, hücumda biraz tıkanıp rakibinin Lyttle ile bulduğu sayılara engel olamasa da, son periyoda 57-46 üstün giren taraf oldu. Galatasaray, farkı 57-48’de bir kez daha tek hanelere düşürse de, bu kez 7-0’lık seri ile kontrolü ele alan Fenerbahçe, hem ribauntlardaki üstünlüğü, hem de dış atışlardaki yüksek isabet oranıyla rahatladı, 70-52’de 18 farkı yakaladığı maçtan rahat bir galibiyetle ayrıldı.

ÜÇLÜK SAYILMADI ÖZYER BOMBALADI

İlk yarının son saniyesinde ilginç bir olay yaşandı. Bitime 1.4 saniye kala Galatasaray, topu Işıl’la buluşturdu, milli oyuncu da kendi sahasından attığı şutta basket bulmayı başardı. Hakemler önce basketi verse de, pozisyonun tekrarını izledikten sonra atışın süre bittikten sonra olduğu kararını verdi. Galatasaray Şube Koordinatörü Murat Özyer, twitter adresinden bu kararı eleştirdi.

Haberin Devamı

YILDIRIM’A KOŞTULAR

Karşılaşmayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanı sıra yöneticiler Mahmut Uslu, İsfendiyar Zülfikari, Yalçın Haker, Metin Doğan ve Selim Kosif de izledi. Sarı-lacivertli oyuncular, karşılaşmanın ardından, Başkan Yıldırım ve yöneticilerin bulunduğu bölüme gelerek, galibiyet sevinçlerini paylaştı.