Skorer Fener dört dörtlük

Fener dört dörtlük

30.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fener dört dörtlük

Fener dört dörtlük

       Sarı - Lacivertli takım, Bursaspor karşısında coştu, Gaziantepspor ve Altay maçlarından sonra bir kez daha rakip filelere dört gol birden bıraktı. 35. dakikada Balic'le öne geçen Fener, 40. dakikada durumu 2 - 0 yaptı, Högh'ün vuruşunu kaleci çelmesine rağmen hakem, topun çizgiyi geçtiğini belirterek golü verdi. 55. dakikada Balic, bir kez daha nefis şutla ağları sarstı. 80. dakikada Sinan'ın penaltısı Bursaspor'u umutlandırdı ama Boliç, penaltıdan attığı golle farkı yine artırdı ve skoru ilan etti

       HAKEMLER: İbrahim Aksoy (**), İlhami Sayılan (**), Hulusi Aldaç (**)
       FENERBAHÇE: Rüştü (***) - İlker (**), Uche (***), Högh (**), Erol (**) - Tayfun (**) (Taner Dk.80), Moshoeu (***), Murat Yakın (***), Metin (***) (Dimas Dk.67 (*) - Moldovan (*) (Boliç Dk.75 (**), Balic (***)
       YEDEKLER: Oğuz, Serkan, Mustafa, Faruk
       BURSASPOR: Şenol (**) - Turan (*), Selim (*), Erkan (*) - Okan (*) (Ender Dk.63 (*), Erkan (*), Deniz (**) (Tayfun Dk.63 (*), Sinan (**), Tunahan (*) - Harazi (**), Vidolov (*)
       YEDEKLER: Gançev, Ünal, Engin, Taner
       SARI KARTLAR: Erkan, Deniz (Bursaspor)
       GOLLER: Balic (Dk.35 ve 55), Högh (Dk.40), Sinan (Dk.80 penaltıdan), Boliç (Dk.83 penaltıdan)
       PAF LİGİ: Fenerbahçe - Bursaspor: 5 - 2

       RÜŞTÜ: Zamansız çıkışlara ve pozisyon hatalarına rağmen tecrübesiyle kalesini golden uzak tutmaya çalıştı. Penaltıda yapacak bir şeyi yoktu. İLKER: Uzun süre sonra ilk onbirde oynamasına rağmen özellikle defansif anlamda başarılıydı. UCHE: Defansın garantisiydi. HÖGH: İlk dakikalarda müthiş bir hata yaptı. Attığı golle birlikte mükemmele yakın oynadı. EROL: Gereksiz bir penaltı yaptı. Fakat maç boyunca gayretliydi. TAYFUN: Hastalığı O'nu bitkin düşürdü. İsteksiz oynadı. MOSHOEU: Maçın gizli kahramanıydı. Yine topun olduğu heryerdeydi. MURAT YAKIN: Hatasız oynamayı sürdürüyor. Silik, ama etkili. METİN: Orta sahadaki presin başkahramanıydı. Her baskının içinde vardı. BALIC: Maçı tek başına aldı götürdü. MOLDOVAN: Sert markajdan kurtulup, pozisyonlar da bulmasına rağmen maçtan golsüz ayrıldı. DİMAS: Sürpriz bir kararla önce kadroya girdi, sonra da oyuna. BOLIC: Formda olduğunu gösterdi. yaptırdığı penaltıyı da gole çevirdi. TANER: Yorulan Tayfun'un yerine sağ kanadı kullandı.
       ŞENOL: Yediği gollere rağmen karşı karşıya pozisyonlarda başarılıydı. OKAN: Sağ kulvarı ataklara dönük kullanamadı. TUNAHAN: Kendisinden beklenen ofansif girişimlerde yetersiz kaldı. TURAN: Moldovan'a adım attırmadı. SELİM: Sürpriz gol adamları karşısında akıllıydı. Ancak üçüncü golde pas hatası yaptı. ERKAN: Balic ile oynadı. Usta futbolcu karşısında ağır kaldı. SİNAN: Çok koşmasına rağmen üretici değildi. DENİZ: Göbeği tutmaya çalıştı. Ancak Murat Yakın karşısında başarılı olamadı. HARAZİ: Maçın bütününde forvette tek başına bir şeyler yapmaya çalıştı. MUSTAFA: Orta sahanın hücuma dönük ismiydi. bir net pozisyondan yararlanamadı. VİDOLOV: Attığı bir pas haricinde sahada görülmedi. ENDER: Okan'ın yapamadığını gerçekleştirmeye çalıştı. TAYFUN: Yorulan orta sahaya hayat getiremedi.

       FENERBAHÇE, Gaziantep ve Altay'dan sonra Bursa'ya da gol yağdırdı: 4 - 1.
       Rakibi karşısında maç boyunca etkili oynayan Sarı - Lacivertli takım, bu sonuçla averajını da düzeltmiş oldu.
       Maçtan dakikalar şöyle:
       DAKİKA 7: Harazi sağ çaprazdan ceza alanına girdi, vurdu, Rüştü'ye çarpan ve yavaşlayan topu Uche çizgiyi geçmeden kontrol etti.
       DAKİKA 16: Moldovan, Şenol ile karşı karşıya kalmasına rağmen topu genç kaleciye nişanladı.
       DAKİKA 35: Metin ara pası ile soldan ceza alanına giren Balic, yan ağlara nefis vurdu: 1 - 0.
       DAKİKA 40: Soldan yapılan korner atışında Högh'ün kafasında Şenol, topu filelerle buluşmadan çeldi, ancak yan hakem, genç kalecinin topu içerden çevirdiğini belirleyip, ortaya koşunca İbrahim Aksoy golü verdi: 2 - 0.
       DAKİKA 55: İlker'in ortasında Selim'den dönen topu Balic bekletmeden şutladı: 3 - 0.
       DAKİKA 80: Sağdan ceza alanına giren Sinan'ı Erol düşürdü. Aksoy penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanana Sinan, Rüştü'yü ters köşeye gönderdi: 3 - 1.
       DAKİKA 83: Boliç seri çalımlarla altı pasa gelirken Erkan'ın yüklenmesiyle kendini yerde buldu. Aksoy yine penaltı noktasını gösterdi. Atışı Boliç kullandı: 4 - 1.

Önemli olan üç puandı
       F.Bahçe Teknik Direktörü Löw, "Fark attığımız için mutluyum. Ancak bu maçta önemli olan üç puandı, bunu başardık" dedi. Löw, "29 gole ulaştık. Bu önemli bir rakam. Beşiktaş'a yaklaştık. Bu maçta üç penaltı atmalıydık. İlker ile hafta içinde görüştüm. Hatasını kabul edip, özür diledi. Artık yeniden başlıyor. Yedek kadronun güçlü olmasını istediğimden bir iki oyuncu transferi yapılması gerekiyor. Bu konuda yönetim ile uyum içindeyiz" diye konuştu

       Tribünler doldu
       F.BAHÇELİ yöneticilerin hafta başından beri yaptıkları çağrılar sonunda dün Şükrü Saraçoğlu Stadı doldu. Bilet fiyatlarının da ucuzlatılmasıyla birlikte soğuk ve yağışlı havaya rağmen Sarı - Lacivertli taraftarlar akın akın maça geldiler

       Büyük protesto
       TRİBÜNLERİ dolduran 20 bini aşkın taraftar bölücü terör örgütü PKK ve talya'yı protesto eden sloganlar attılar. Galatasaray'ın lehine veya aleyhine hiç bir tezahürat yapılmaması da dikkati çekti. Önceki gün vefat eden Futbol Federasyonu eski başkanı Sabahattin Erman için ise maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşu yapıldı

       Balic ilk defa
       F.BAHÇE'nin Bosnalı yıldızı Elvir Balic, eski takımına karşı ilk defa forma giydi. Maç öncesinde eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren Balic, "Kendimi bulduğum eski takımıma karşı oynamak zor olacak ama profesyonellikte her şey var" diye konuştu

       Boliç'e plaket
       ALTAY'a attığı iki golle ligde 100 gole ulaşan Boliç'e maç öncesinde yapılan bir törenle plaket verildi. Başkan Aziz Yıldırım, golcü futbolcuyu tebrik ederken taraftarlar da Boliç'e büyük tezahürat yaptı.

       Mustafa ve Boliç kulübede
       HAFTA başından beri takımın kurgusu konusunda kararsız olan Löw, sonunda futbolcularını 4 - 4 - 2 düzeni ile sahaya çıkardı. Mustafa'nın yerine İlker'e sağ bekte görev veren Alman hoca, son haftanın golcüsü Boliç'i kulübeye alarak, iki forvetle oynamayı tercih etti.