Skorer Fener yakın takipte ( 2 - 0 )

Fener yakın takipte ( 2 - 0 )

09.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Fener yakın takipte ( 2 - 0 )

Fener yakın takipte ( 2 - 0 )

Karabükspor engelini her iki yarıda attığı gollerle geçti, G.Saray'ı takibe devam etti

Kemalettin'le öne geçen Sarı - Lacivertliler bitime 18 dakika kala Erol'un golüyle rahatladı
Sarı - Lacivertli takım, Karabükspor'u her iki yarıda attığı gollerle geçti, lider G.Saray'ı takibe devam etti. Maça hızlı başlayan F.Bahçe, daha 2. dakikada Kemalettin'in golüyle öne geçti. Boliç'in etkisizliği, Karabükspor kalecisi Şevki'nin mükemmel kurtarışları nedeniyle uzun süre duran Sarı - Lacivertli takım, 72. dakikada penaltı kazandı. B.Saffet'in vuruşunda Şevki'den dönen topu iyi takip eden Erol skoru ilan etti

HAKEMLER: Ali Uluyol (***), Sürhat Müniroğlu (***), Cengiz Akyüz (***)
FENERBAHÇE: Murat (***) - Tayfun (**), Uche (***), K.Saffet (***), Erol (**) - Moshoeu (***), Okocha (**), Kemalettin (***), Mustafa (**) - Faruk (***) (Taner Dk. 74 (**), Boliç (*) (B.Saffet Dk. 46 (**)
YEDEKLER: Fevzi, H.İbrahim, Kubilay, Selahattin, Tuncay
DÇ KARABÜK: Şevki (***) - Seyit (**), Erkan (**), Tahir (**) - Dursun (*), Tarkan (*) (Haliloviç Dk. 28 (**), Ufuk (**) (Enver Dk. 67 (*), Serkan (*), Repuh (**), Tayfun (*) (Gürkan Dk. 74 (*) - Erdoğan (*)
YEDEKLER: Tene, Pintul, Hüseyin, İzzet
SARI KART: Haliloviç, Erkan (Karabük)
PAF LİGİ: F.Bahçe - DÇ Karabük: 3-1
GOLLER: Kemalettin (Dk. 2), Erol (Dk. 72)

MURAT: Rüştü'den devraldığı zor görevi başarıyla yaptı. Güven vererek oynadı. TAYFUN: Sağ koridoru kapatıp ataklarda da kendini gösterdi. UCHE: Erdoğan'a adım attırmadı, hatasız oynadı. K.SAFFET: İyi form tuttu, kendine güvenerek cesur oynadı. EROL: Kendini zorlamadan maçı bitirdi. Takipçiliğiyle attığı gol takımını rahatlattı. MOSHOEU: Sağ kulvarı kullandı, üç net gol pası verdi. Disiplinli oyunuyla defansına da yardım etti. OKOCHA: En rahat oynadığı maçlardan biriydi. Üstünde markaj yoktu, çok da pozisyon yakaladı ama değerlendiremedi. KEMALETTİN: Bandı koluna geçirip gerçek bir kaptan gibi sahada durdu. Görevini başarıyla yaptı. MUSTAFA: Görev adamı kimliğinden bir an olsun uzaklaşmadı. Sahanın her yerinde pres yaptı. FARUK: Forvete getirdiği hareketle tribünleri de ayağa kaldırdı. Penaltı pozisyonunu hazırlayarak görevini yaptı. İki net pozisyonu ise değerlendiremedi. BOLİÇ: Sahada yoktu. İçine düştüğü küskünlük sonucunda artık tribünler de ondan desteğini çekiyor. B.SAFFET: İkinci yarı girdiği oyunda birçok pozisyonun hazırlayıcısı oldu. Bir çoğunu da kaleci Şevki'ye teslim etti. Kaçırdığı penaltı klasına yakışmadı. TANER: Yorulan Faruk'un yerine forvete hareket getirmesi düşünüldü. Fakat topla pek görülemedi.

Federasyona öfke
F.Bahçeli taraftarlar Karabükspor maçı öncesi federasyona öfke kustu. Görevliler tarafından altında Futbol Federasyonu'nun imzası bulunan "spor kardeşlik, barış ve centilmenliktir" şeklindeki pankartın açılması üzerine tribünler ayağa kalktı. Taraftarlar uzun süre federasyon aleyhinde sloganlar attılar. Federasyonun dünkü maç için atv'ye naklen yayın yetki belgesi vermemesine de seyirci büyük tepki gösterdi. İzdiham nedeniyle maça giremeyen Sarı - Lacivertliler, "Bu federasyon bir an önce gitmeli. Stada giremedik ancak takımımızı televizyondan da izleyemiyoruz" diye konuştular

Yönetimden ziyaret
FENERBAHÇE'nin Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulu bugün 1. Ordu Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Valisi Kutlu Aktaş'ı ziyaret edecek, kulübün birer plaketini verecek.

Murat'a tam not
RÜŞTÜ'nün sakatlığı nedeniyle görevi devralan genç kaleci Murat zamanında çıkışları ve soğukkanlı hareketleriyle yönetim ile tribünlerden tam not aldı. Murat karşılaşma sonrası "Elimden geleni yapmaya çalıştım. Görev verildiğinde her zaman ne gerekiyorsa yapacağım" dedi.

Kaptan Kemalettin
RÜŞTÜ'nün sakat, İlker'in ise kırmızı kart cezası nedeniyle takımda yer almaması üzerine kaptanlık Kemalettin'e verildi. Kemalettin bu sezon ilk kez kaptan çıkarken, doksan dakika boyunca olgun ve sakin davranışlarıyla dikkat çekti.

Seyirci desteği
FENERBAHÇELİ taraftarlar Karabükspor karşılaşmasına da büyük ilgi gösterdiler. Maç öncesi takımlarını çılgınca destekleyen Sarı - Lacivertliler 90 dakika boyunca da tezahüratlarını sürdürdüler ve maçın kazanılmasında önemli rol oynadılar.


Yazarlar