Basketbol Fenerbahçe Alagöz Holding Süper Kupa peşinde

Fenerbahçe Alagöz Holding Süper Kupa peşinde

27.09.2023 - 11:32 | Son Güncellenme:

Euroleague'de mutlu sona ulaşan temsilcimiz, yarın TSİ 21.00'de Süper Kupa Finali'nde Fransa'nın LDLC Asvel takımı ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Alagöz Holding Süper Kupa peşinde

Fenerbahçe Alagöz Holding, Kadınlar Basketbol Süper Kupa karşılaşmasında yarın Fransa'nın LDLC ASVEL takımıyla karşı karşıya gelecek. Tarihinde ilk defa bu kupayı kazanmak için mücadele edecek olan sarı-lacivertli ekip, kupayı Türkiye'ye getiren ilk takım olmayı istiyor.

Haberin Devamı

EuroLeague Kadınlar'da geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, EuroCup Kadınlar'da kupayı uzanma başarısı gösteren Fransa'nın LDLC Asvel takımı ile Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. Fransa'nın Lyon şehrindeki Astroballe'de oynanacak olan karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak.

12'nci kez düzenlenen orrganizasyonda ilk kez sahaya çıkan olan iki takım, kupayı müzesine götürmek istiyor. Daha önce düzenlenen 11 organizasyonda Galatasaray 2, Yakın Doğu Üniversitesi ise 1 kez mücadele etmiş ancak kupayı kazanma başarısı gösterememişti. Organizasyonu en çok kazanan takım unvanı 4 kez ile Rusya ekibi UMMC Ekaterinburg'a ait durumda.

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon EuroLeague finalinde ÇBK Mersin'i, LDLC Asvel ise EuroCup finalinde Galatasaray'ı mağlup ederek Süper Kupa karşılaşmasını oynama hakkı elde etmişti.

Haberin Devamı