Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko, yıldız basketbolcuyu Panathinaikos'un elinden kaptı! Itoudis’e şok suçlama

Fenerbahçe Beko, yıldız basketbolcuyu Panathinaikos'un elinden kaptı! Itoudis’e şok suçlama

14.07.2023 - 14:43 | Son Güncellenme:

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Sertaç Şanlı ve Yam Madar'ı kadrosuna katan Fenerbahçe Beko, bir transfer bombası daha patlatmak üzere. Sarı-lacivertli ekip, Ergin Ataman'ın ikna edemediği yıldız ismin transferinde son aşamaya geldi. Yaşanan gelişmeler sonrası Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos'tan sert sözler geldi. İşte ayrıntılar...

Fenerbahçe Beko, yıldız basketbolcuyu Panathinaikosun elinden kaptı Itoudis’e şok suçlama

EuroLeague’deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, son olarak Sertaç Şanlı transferini açıklamıştı. Bu hamlenin üzerine Fenerbahçe, uzun rotasyonuna bir takviye daha yapmak üzere.

Haberin Devamı

YAM MADAR VE SERTAÇ ŞANLI VE SESTİNA HAMLELERİ

Yeni sezon hazırlıklarına hız veren Fenerbahçe, Barcelona'dan ayrılan Milli basketbolcu Sertaç Şanlı'yı renklerine bağlamıştı.

Geçtiğimiz gün kulüpten yapılan açıklamada "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Barcelona forması giyen ve ülke basketbolumuzun en değerli uzun oyuncularından biri olan Sertaç Şanlı (2.12, 1991) ile iki yıllık anlaşmaya vardı." ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe Beko, yıldız basketbolcuyu Panathinaikosun elinden kaptı Itoudis’e şok suçlama

Sarı-lacivertli ekip ayrıca Partizan'dan ayrılan genç oyun kurucu Yam Madar ile de 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Ancak Fenerbahçe'nin transferi resmen duyurumasının ardından Sırp kulübünden ortalığı karıştıracak bir açıklama geldi. Partizan'ın resmi internet sitesinden yayınlanan yazıda Yam Madar'ın sözleşmesinin tek taraflı feshinin mümkün olmadığı belirtilirken, hala oyuncunun kendi bünyelerinde olduklarını açıkladılar.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip ayrıca son olarak Türk Telekom forması giyen Nate Sestina'yı kadrosuna kattığını açıkladı. Fenerbahçe, Sestina ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardı. 

FENERBAHÇE'DE 2 AYRILIK

Fenerbahçe Beko, 2023/24 sezonu öncesinde transfer çalışmalarını sürdürürken iki yıldız isimle de yollar ayrıldı. Sarı-lacivertliler, kulüp tarafından yapılan resmi açıklamada, 32 yaşındaki Devin Booker ve 25 yaşındaki Carsen Edwards ile yollarını ayırdığını duyurdu.

İki basketbolcunun da Bayern Münih ile anlaşmaya varması bekleniyor.

Fenerbahçe Beko, yıldız basketbolcuyu Panathinaikosun elinden kaptı Itoudis’e şok suçlama

ANLAŞMA SAĞLANDI

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos ile sözleşmesi sona eren Georgios Papagiannis ile anlaşma sağladı. Eurohoops'ta yer alan habere göre sarı-lacivertli ekip, Panathinaikos kaptanı Georgios Papagiannis ile 2 yıllık prensip anlaşmasına vardı.

ERGİN ATAMAN İKNA EDEMEDİ

Geçtiğimiz günlerde SDNA'da yer alan habere göre Panathinaikos başantrenörü Ergin Ataman'ın, Georgios Papagiannis'in takımda kalmasını istediği iddia edilmişti. 

Fenerbahçe Beko, yıldız basketbolcuyu Panathinaikosun elinden kaptı Itoudis’e şok suçlama

BAŞKANDAN SERT SÖZLER

Bu gelişmenin ardından Panathinaikos başkanı Dimitris Giannakopoulos, sosyal medya hesabından George Papagiannis ve Fenerbahçe başantrenörü Dimitris Itoudis’e yönelik çok sert açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Dimitris Giannakopoulos’un açıklamaları şu şekilde:

“Bu hayatta başıma daha fazla ne gelebilir gerçekten bilmiyorum, olabilecek her şeyi gördüğümü düşünüyorum. George Papagiannis’in ailesi, 15 yaşındayken Papagiannis’i benim evime getirdiler. Bana ‘sayın başkan, oğlumuzu size emanet ediyoruz. Lütfen bizim için onunla en iyi şekilde ilgilenin’ dediler. Dürüst olmam gerekirse Panathinaikos tarihinde kulüp olarak bu kadar ilgi gösterdiğimiz başka bir oyuncu daha olmamıştır. Papagiannis’in sözleşmesini Nisan ayından beri uzatmaya çalışıyoruz, kötü bir sezon geçiriyor olsa bile ona ilk olarak 2 yıl, 1.3 milyon euro değerinde bir kontrat teklif ettik. Hepimiz Papagiannis’i çok seviyorduk ve bu yüzden takımda tutmak istiyorduk. Buna karşın George, bizden 2 yıl için 1.7 milyon euro istedi. Ben de ‘tamam’ dedim ve kabul ettim.

Sonrasında ise bana gelip ‘Kulübe haber vermedim ama ben Dimitris Itoudis’le konuşup gelecek sezon için Fenerbahçe Beko ile anlaştım. Yine de kulübe haber vermeden bunu yapmam doğru değil, bu yüzden Panathinaikos’ta kalmak istiyorum.’ dedi. Bunun üzerine Papagiannis’e sözleşme yenilemek için gerekli evrakları yolladık ve beklemeye geçtik. Sonrasında sabahın altısında beni arayıp ‘Kalmak isterdim ama ailem Dimitris Itoudis için oynamamın en doğrusu olduğunu düşünüyor, bana 200 bin euro daha fazla teklif ettiler ve bu yüzden Fenerbahçe’ye gideceğim.’ dedi. Bunun üzerine daha ne diyebilirim ki? İyi şanslar George."

Haberin Devamı

ITOUDİS'E ŞOK SUÇLAMA

Giannakopoulos, Fenerbahçe başantrenörü için ise şu ifadeleri kullandı: "Dimitris (Itoudis), sen 13 yıl boyunca Panathinaikos’ta adam oldun. Sonra gidip Papagiannis’e yıllık 700 bin eurodan fazla teklif yokken gidip menajerlik şirketiyle ortaklık yaptın, bunu yaptığını Türkiye ve Yunanistan’da herkes biliyor. Ardından sırf menajerlik payını ‘kırışmak’ için Papagiannis’e senelik 1.6 milyon euro teklif ettin."

YUNAN OYUNCUNUN KARİYERİ

Panathinaikos, bu yaz sözleşmesi sona eren 2.21’lik Papagiannis’e resmi teklifini birkaç gün önce iletmişti. Kontrat yenileme teklifini kabul etmeyen Yunan pivot, kariyerine sarı-lacivertli forma ile devam etmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

2016 NBA Draft’ının 13. sıra seçimi olan Georgios Papagiannis, 2016 yazında Panathinaikos’tan ayrılmış ve Sacramento Kings‘in yolunu tutmuştu.

ABD’de Kings ve Portland Trail Blazers formalarıyla beklentilerin epey uzağında kalan Papagiannis, 2018’de Panathinaikos’a geri dönmüştü.

2018 ile 2023 yılları arasında Yunan ekibinin formasını terleten 26 yaşındaki uzun, ayrıca geçtiğimiz sezon takım kaptanlığı görevini üstlenmişti.

Yazarlar