Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko'da Nick Calathes'ten Sarunas Jasikevicius itirafı! 'Oyuna zeka getirdi'

Fenerbahçe Beko'da Nick Calathes'ten Sarunas Jasikevicius itirafı! 'Oyuna zeka getirdi'

22.03.2024 - 20:33 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko'nun yıldızlarından Nick Calathes, EuroLeague'deki mevcut durumları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sarı-lacivertlilerde sezon içinde yaşanan başantrenör değişimi hakkında da konuşan Nick Calathes, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Fenerbahçe Bekoda Nick Calathesten Sarunas Jasikevicius itirafı Oyuna zeka getirdi

Turkish Airlines EuroLeague ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde son dönemde başarılı bir performansa imza atan Fenerbahçe Beko'da Nick Calathes açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Sezonu değerlendiren Nick Calathes, "Sezona çok iyi başlamadık. Maçları kaybederek başladık fakat performansımızı değiştirdik. Şimdi iyi basketbol oynuyoruz. Üstelik tam da doğru zamanda. Takım çok iyi topu paylaşıyor ve katkı veriyor. Bencil olmadan oynuyoruz. Bir şeyler başarmak için önümüzde ciddi fırsat var" dedi.

Sarunas Jasikevicius'un gelmesinin ardından doğru bir sistem inşa ettiğini vurgulayan Nick Calathes, "Koç Itoudis doneminde sezona iyi başlayamadık. Maçları kaybederek başladık. Fenerbahçe gibi büyük takımdaysanız herkes sizin kazanmanızı bekler. Bu böyle olmadı. Sarunas Jasikevicius ise oyuna biraz daha zeka getirdi ve takımla uyum sağladı. Sistemi doğru kurdu. Doğru kişiyi doğru yerde konumlandırdı. Bu takıma büyük fayda sağladı. Görüyorsunuz maçları kazanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague'de kırdığı rekorların hatırlatılması sonrası Nick Calathes, "Takımımız çok yetenekli. Ofansif olarak en iyisiyiz. EuroLeague'in en verimli takımıyız. Savunma yapmamız önemliydi. Onu da yapıyoruz. Sezon sonunda en iyi oynayan takım haline geleceğiz" yorumunda bulundu.

Tivibu Spor'a konuşan Yunan basketbolcu, EuroLeague'de hedeflerinin play-offlarda iç saha avantajını almak olduğunu dile getirdi:

"En büyük hedefimiz play-offlarda iç saha avantajını almak. İlk 4'e girersek final-four için büyük avantajımız olur. Çünkü bizi sahamızda yenmek çok zor. Bizim için ilk başlıca hedef ilk dört bu sene."