Basketbol Fenerbahçe Beko'dan Anadolu Efes'e çalım! Aylık 200 bin dolar

Fenerbahçe Beko'dan Anadolu Efes'e çalım! Aylık 200 bin dolar

28.02.2023 - 12:27 | Son Güncellenme:

EuroLeague'de transfer döneminin kapanmasına 2 gün kala Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes arasında yıldız isim için yarış var. Sarı-lacivertliler transferde bir adım öne geçerken sözleşme detayları belli oldu.

Fenerbahçe Bekodan Anadolu Efese çalım Aylık 200 bin dolar

EuroLeague'de transfer döneminin kapanmasına kısa bir süre kala Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, serbest kalan yıldız basketbolcu için karşı karşıya geldi. Fenerbahçe transferde bir adım öne geçti. Yıldız isimle yapılacak sözleşmenin detayları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DE YENİDEN YAPILANMA
Sarı Lacivertliler, geçen sezon Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olmalarına rağmen Sasha Djordjevic ile yollar ayrıldı ve uzun süredir CSKA Moskova'nın başantrenörlüğünü yapan Dimitris Itoudis takımın başına getirildi. Kadroda da yeni bir yapılanmaya giren Fenerbahçe Erkek Basketbol şubesinde bu sezon beklentiler çok yüksek değildi. Ancak Itoudis ve öğrencileri parkede iyi bir reaksiyon vererek hem ligde hem de EuroLeague'de oldukça başarılı sonuçlar ortaya koymaya başardılar. Bu zorlu süreçte ise sakatlık sorunu yaşayan Fenerbahçe'de zaman zaman transfer söylentileri de çıktı. Bu isimlerin başında da geçtiğimiz yaz NBA'de şansını denemek isteyen Tyler Dorsey'di.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Bekodan Anadolu Efese çalım Aylık 200 bin dolar

HEDEF TYLER DORSEY
Fenerbahçe Beko, 2022 yaz döneminde de ilgilendiği Tyler Dorsey ile bu kez anlaşmaya çok yakın. Sarı-lacivertliler bu transfer için elini çabuk tutmak zorunda.

SÖZLEŞME İMZALAMIŞTI
Sezona NBA takımlarından Dallas Mavericks ile başlayan Tyler Dorsey, çok fazla şans bulamadı ve takımdan ayrılmıştı. Avrupa’ya dönüşü konuşulan Dorsey, kararını Amerika’da kalmaktan yana kullandı ve G-League takımlarından Texas Legends ile sözleşme imzalamıştı. Geçtiğimiz günlerde Tyler Dorsey’in Texas Legends’dan ayrılıp boşa çıkmasıyla birlikte birçok EuroLeague takımı gözünü Dorsey’e çevirmişti.

EFES DE İSTİYORDU
Transfer döneminin son gününe yaklaşırken Fenerbahçe Beko ve Olympiacos’un ilgisi olduğu bilinirken Vasilije Micic’in sakatlık haberinin ardından Anadolu Efes de Dorsey yarışına dahil olmuştu. Ancak Dorsey’e olan ilgisi çok uzun süredir devam eden Fenerbahçe Beko, bu kez mutlu sona ulaşma konusunda kararlı.

Fenerbahçe Bekodan Anadolu Efese çalım Aylık 200 bin dolar

AYLIK 200 BİN DOLAR
Eurohoops kaynaklarına göre Fenerbahçe yıldız isimle, 1.5+1 yıllık sözleşme konusunda görüşüyor. Yunan oyuncu, anlaşma sağlandığı takdirde aylık 200 bin dolar kazanacak.

2 GÜN SÜRE VAR
Dorsey’in transferinin EuroLeague’deki transfer döneminin kapanmasından ötürü 2 gün içinde gerçekleşmesi gerekiyor. Bu sebepten görüşmelerin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

MAÇ BAŞINA 18.9 SAYI
Son dönemde G-League’de Texas Legends forması giyen Dorsey, maç başına 18.9 sayı 2.7 ribaund ve 4.6 asist ortalamalarını yakalamıştı. 2021-22 sezonunda Olympiakos ile Final Four oynama başarısı gösteren Dorsey o sezon ise 12.8 sayı 2.3 ribaund ve 2.0 asist ortalamaları tutturmuştu

Yazarlar