Skorer Fenerbahçe Cumhuriyeti!

Fenerbahçe Cumhuriyeti!

05.09.2010 - 00:20 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli ekip, Sivasspor’u rakip sahada Bilica, Gökhan Ünal ve Berk’in golleriyle farklı devirdi, Cumhuriyet Kupası’nı müzesine götürdü

Fenerbahçe Cumhuriyeti

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş aşaması olan 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıldönümü nedeniyle Sivas’ta düzenlenen Cumhuriyet Kupası’nda Fenerbahçe, Sivasspor’u 3-0 yenip kupayı aldı.
Milli takımlardaki çok sayıdaki oyuncusu nedeniyle Sivas’a genç oyunculardan destekli bir kadro ile gelip sahaya on birde önce üç gencini; Okan, Gökay, Hasan, sonra da diğerlerini süren Fenerbahçe baştan sona üstün bir oyunla Sivasspor’u farklı yendi. Mücadeleye dayalı ve iddialı bir karşılaşma olurken, Bilica ilk golü atıp perdeyi açtı.
32’de Alex korner kullandı. Bir önceki kornerinde Bilica gelen topa kafa vurmuş, kaleci Ramoviç kornere çelmişti. İşte bu ikinci kornerden gelen Alex ortasına arka direkte Bilica bu kez net vurdu ve golü attı: 0-1
Ceyhun, Mehmet Yıldız, Abdurrahman, Mehmet Nas, Murat Sözkesenli kadrosu ile Sivasspor pozisyon bulsa da Fenerbahçe gibi gol yapamadı.
Okan, Gökay, Hasan gibi gençlerinin göz doldurduğu, Manisaspor lig maçındaki başarısı ile gündeme çıkan Okan’ın sakatlandığı maçta Fenerbahçe özellikle mücadele azmi ile dikkat çekti.
50’de Cristian, Sivasspor yarı alanında Ceyhun’dan topu kaptı, bir süre sürükledi, sağ yanında kat eden Gökhan Ünal’ın önüne bıraktı, Gökhan Ünal kaleci ile çaprazdan karşı karşıya kalıp vurdu ve golü attı: 0-2
Oyunun tüm belirleyiciliği eline geçen Fenerbahçe üçüncü golü ilginç bir biçimde buldu. 76’da genç Erdal korner atışı kullandı, genç arkadaşı Berk yükselip kafayı vurdu, kaleci Ramboviç yatıp topu çizgide kontrol etti, yardımcı hakem Yüksektepe topun çizgiyi geçtiğini belirtince Kadir Bitigen golü verdi: 0-3


HAKEMLER: Kadir Bitigen, Barış Yüksektepe, Celil Doğruyol
SİVASSPOR: Ramoviç (5) - Abdurahman (4) (Dk.89 Akif), Murat (4) , Sedat Bayrak (4) , Ferhat (5) (Dk.84 Ziya) - Uğur (5) (Dk.44 Erman 5), Kadir (5) (Dk.84 Kaan), Mehmet Nas (5) (Dk.61 Sedat Yeşilkaya 5), Cihan (5) (Dk.70 İbrahim 5)- Ceyhun (5) (Dk.61 Suarez)- Mehmet Yıldız (4) (Dk.61 Kamanan 4)
YEDEKLER: Akın, İbrahim
FENERBAHÇE: Serkan (7) - Hasan (7) , Bilica (8), İlhan (6) (Dk.46 Berk 7), Caner (7) - Okan (6) (Dk.63 Erdal 7) Mehmet (7) , Cristian (8) , Gökay (7)- Alex (6) (Dk.46 Lugano 6)- Gökhan Ünal (7) (Dk.86 İsmail)
YEDEKLER: Ertuğrul, Can, Berkay
SARI KART: Ramoviç (Sivasspor)
GOLLER: Bilica (Dk. 32), Gökhan Ünal (Dk. 50), Berk (Dk. 76)

8.çocuk müjdesi!
Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncularından Bilica dünkü Sivasspor maçının ilk golüne imza atarken, sevincini 8. çocuğunun doğum müjdesini vererek kutladı. Birlikte yaşadığı ya da evlendiği kadınlardan şimdiye kadar 7 çocuk sahibi olan Bilica’nın bir süre önce doğum yapan şimdiki eşinden bir çocuk sahibi daha olduğu belirlendi.