Skorer Fenerbahçe derneklerinden anlamlı yardım

Fenerbahçe derneklerinden anlamlı yardım

10.11.2008 - 17:10 | Son Güncellenme:

.

Fenerbahçe derneklerinden anlamlı yardım

Hollanda ve Sivas Fenerbahçeliler Derneği, Sivas’ta ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve giysi yardımında bulundu.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen programda konuşan Vali Veysel Dalmaz, bu çalışmanın kendisini etkilediğini belirterek, yardımlara vesile olan Fenerbahçe Spor Kulübü’ne teşekkür etti.
Sivas’ın kültürüyle, sporuyla, yeraltı kaynaklarıyla artık adından söz ettiren bir kent olduğunu belirten Dalmaz, Fenerbahçe derneklerinin bu davranışının diğer kuruluşlara da örnek olmasını istedi.
Fenerbahçe’nin sporla birlikte diğer sosyal projelere de el atmasının kendilerini onure ettiğini, sporun başka yönlerinin de olduğunu gördüklerini belirten Dalmaz, "İnsanımızı kaynaştıran, bütünleştiren, ihtiyaçları karşılayan, yardım organize eden ayrı bir organizasyon görüyoruz" dedi.
Burada yapılan çalışmayla Fenerbahçeliliğin sadece bir taraftarlıktan ibaret olmadığının görüldüğünü kaydeden Dalmaz, eğitimde, kültürde, kardeşlikte, dayanışma, gayret ve başarıda bir araya gelinmesi gerektiğini söyledi.
Sivaslılara kulüp başkanları Aziz Yıldırım’ın selamını ileten Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Karasu da, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu belirtti.
Karasu, "En büyük sivil toplum örgütü olduğu için başkanımız Aziz Yıldırım’ın dediği gibi biz spor kulübü olma özelliği yanında aynı zamanda sosyal bir kulübüz. 100. yıldan itibaren sosyal faaliyetlere bir ivme kazandırdık. Her sene bir sosyal sorumluluk projesi yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Hollanda Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Seçkin Kaya ise, Sivas’ta ihtiyaçlı öğrencilere katkıda bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, kentte belirlenen öğrencilere kırtasiye ve giysi yardımında bulunduklarını söyledi.
Sivas Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ergüder Sümbüloğlu da proje ortakları Hollanda derneğiyle birlikte 275 öğrencinin ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Dalmaz, Karasu ile diğer dernek yöneticileri öğrencilere kırtasiye ve giysi yardımlarını dağıttı. Törenin sonunda dernek yöneticileri birbirlerine plaket sundu.

Yazarlar